Stream jezelf nieuwe werelden in!

Kijk films en tv-series, luister naar digitale radio, ontdek muziek en podcasts, en dompel jezelf onder in nieuwe werelden met luisterboeken – streaming maakt het allemaal mogelijk met slechts een paar muisklikken. Dat betekent spontaan avondentertainment, muziek zoeken in een platenzaak is niet meer nodig, de fiets is snel te repareren dankzij tutorials, en met ontspannende luisterboeken valt u makkelijk in slaap. Er is maar één voorwaarde voor al deze ongecompliceerde mogelijkheden: een soepele internetverbinding, liefst inclusief ontvangst in ruimtes als de slaapkamer of de hobbykelder. devolo legt uit hoe moeiteloos streamen kan werken.

devolo Magic - voor veeleisende marathonstreamers

Haal de nieuwste blockbuster naar uw woonkamer – in Ultra HD of, nóg beter, 8K. devolo Magic biedt u waar de meeste anderen alleen nog maar van kunnen dromen. Stream de nieuwste films, series of sportevenementen in haarscherpe full UHD kwaliteit.

 

 • Geniet van series zonder onderbrekingen
 • Uw favoriete muziek is altijd beschikbaar
 • Organiseer hobby en huishouden
 • Luisterboeken en podcasts
 • Streamen in HD-kwaliteit

Geniet van series zonder onderbrekingen

Weet u nog een videotheek in de buurt te vinden? Zowel inleverdata als afleidende tv-reclames zijn verleden tijd. Dankzij streamingdiensten is uw favoriete serie slechts een paar muisklikken verwijderd.

Meerdere providers brengen klassieke en nieuwe films direct naar uw huis. Op tv of op de tablet, streamingdiensten maken een nieuwe vorm van entertainment mogelijk – op het moment dat u dat wilt.

 

Mist u regelmatig het journaal? Of wordt u nog weleens gebeld op het moment dat uw favoriete serie wordt uitgezonden?

Veel televisiezenders bieden hun content al online aan. Zodat u het journaal pas om 20.30 uur kunt kijken als de kinderen op bed liggen, of de nieuwste aflevering van een soap kunt kijken op zondagochtend – alles wat u nodig heeft, is een snelle, stabiele internetverbinding. Voor streamen in HD-kwaliteit is minstens 5 Mbps nodig.

Uw favoriete muziek is altijd beschikbaar

Luister naar alle nummers ter wereld, waar en wanneer u maar wilt. 

De tijd waarin u in een grote elektronicazaak of de platenzaak om de hoek op zoek moest naar uw favoriete muziek, is voorbij. De cd die u zocht was toch vaak niet beschikbaar en moest dan besteld worden. En iedere keer het hele album moeten kopen omdat u één bepaald nummer wilde luisteren, was ook maar irritant.

 

Nu zijn er vele muziekdiensten beschikbaar die vierentwintig uur per dag zelfs moeilijk vindbare muziek aanbieden. Veel omroepen bieden zogenaamde simulcast-radio aan, waarbij content gelijktijdig via de radio en online wordt uitgezonden. Tot slot zijn er speciale online-only radio-uitzendingen die populair zijn onder fans van eclectische muziek. Voor de beste versie van uw favoriete nummer is alleen nog maar betrouwbaar internet nodig.

Organiseer hobby en huishouden eenvoudiger dan ooit

Videotutorials maken DIY-reparaties van kleine huishoudelijke apparaten een stuk makkelijker. Als uw fiets een lekke band heeft of de verf van uw tuinhuis bladdert, zoekt u gewoon online een video die laat zien hoe u deze repareert. Powerline-adapters met WiFi-functie zorgen ervoor dat u deze videotutorials zonder problemen kunt afspelen, zelfs in de garage, het souterrain of in de tuin.

 

Wilt u een ingewikkeld breipatroon onder de knie krijgen, of speelt u met het idee om een muziekinstrument te leren spelen? Tutorials zijn ook een prima manier om nieuwe hobby’s te ontdekken. Wat als u in uw eigen huis een proefles kunt volgen via uw tablet? Probeer de verschillende alternatieven, en zorg ervoor dat u een stabiele internetverbinding heeft in alle kamers in huis!

Dompel uzelf onder in nieuwe werelden met luisterboeken en podcasts

Naast muziek streamen zijn er méér manieren om online te genieten van online content. Bijvoorbeeld podcasts en luisterboeken. Luister goed!

Een podcast is een soort audioserie waarbij regelmatig nieuwe afleveringen uitkomen. De onderwerpen zijn superdivers: van entertainment en comedy tot wetenschappelijke en politieke onderwerpen en van technologie tot film – overal is wel een podcast voor. Veel smartphones hebben een vooraf geïnstalleerde podcast-app – en anders zijn dit soort apps gratis te downloaden.

 

Hetzelfde geldt voor luisterboeken, die niet alleen gedownload kunnen worden, maar via verschillende providers ook on-demand direct gestreamd kunnen worden. Het aanbod is vaak beschikbaar via een app, en veel radio-omroepen maken hun in-house radioproducties gratis online beschikbaar.

Streamen in HD-kwaliteit

Overdrachtssnelheden tot 5 Mbps zijn een voorwaarde voor het in HD-kwaliteit streamen van films en series. Helaas is het WiFi-bereik hiervoor vaak niet voldoende. Het gevoelige WiFi-signaal wordt vaak gehinderd door muren, meubels en plafonds. De snelheid van 5 Mbps moet de hele tijd beschikbaar zijn – anders kan de feed moeten bufferen of helemaal uitvallen. Dus blijft de kwaliteit vaak ver achter op de verwachtingen. Dat kan ook gebeuren bij video-aanbod van bijvoorbeeld Netflix.

 

dLAN, verkrijgbaar met of zonder WiFi-functie, biedt een oplossing voor dit probleem. Het maakt gebruik van het elektriciteitsnetwerk van een gebouw. Dataoverdracht vindt niet plaats via draadloze signalen, maar via elektriciteitskabels. devolo-adapters hebben maximaal drie Ethernet-aansluitingen. Daarmee kunt u zowel uw televisie als gameconsole aansluiten op het internet. Het enige wat u nodig heeft, is ten minste twee adapters.

We raden een WiFi-verbinding aan voor streamen met deze apparaten:

Het draadloze netwerk, oftewel WiFi, is met name geschikt voor het verbinden van netwerk-geschikte apparaten zonder ethernet-aansluiting. WiFi is ook perfect voor de overdracht van kleine hoeveelheden data.

 • Smartphones
 • Tablets
 • Laptops of notebooks

We raden een LAN-verbinding aan voor streamen met deze apparaten:

Wanneer grote hoeveelheden data worden overgedragen, bijvoorbeeld:

 

 • Van de netwerkopslag
 • Naar de pc
 • Naar de printer

Wanneer grote dataoverdrachtssnelheden, die WiFi vaak niet kan leveren, beter zijn. In dit geval is overdracht via de kabel meer geschikt.


Onze productaanbevelingen voor u

Meer weten over toepassingen als gamen, thuiswerken en WiFi gebruiken in de keuken?
Gebruik onze toepassingsgids voor tips en productaanbevelingen

 

Naar het toepassingsoverzicht