Veelgestelde vragen


FAQ Producten

De belangrijkste vragen en antwoorden over onze Powerline-producten.

Meer informatie

FAQ Installatie

Meer informatie over de installatie en software van uw powerline-adapters.

Meer informatie

FAQ Alles over WiFi

Hier vindt u praktische tips voor het opzetten van uw thuisnetwerk.

Meer informatie

FAQ Instellingen

Alle nuttige informatie over hardware en systeeminstellingen.

Meer informatie

Contacteer ons

Heb je persoonlijke steun nodig? Wij zullen u gratis en op betrouwbare wijze helpen.

Neem hier contact met ons op

Support assistent

Uw powerline-adapters kunnen geen stabiele verbinding maken? david helpt u in een paar minuten.

david helpt snel

FAQ - Producten en technologie

Wat is Powerline?

Met powerline-technologie, kortweg PLC, wordt het internetsignaal van de router gewoon via de stroomleiding door het hele huis of appartement verspreid - en wordt elk stopcontact een internettoegangspunt.

 

Een adapter die via een LAN-kabel met de router is verbonden, zendt het internetsignaal van de router naar het elektriciteitsnet, dat door andere adapters op elk stopcontact kan worden ontvangen. Alle netwerkcompatibele apparaten kunnen dus op het internet worden aangesloten - hetzij via LAN of WiFi.

 

De powerline-technologie maakt dus een snel netwerk mogelijk, versleuteld volgens de AES-standaard - gewoon door muren en plafonds, zonder netwerkkabels te leggen.

Wanneer is Powerline de beste oplossing?

Powerline is ideaal als het bestaande internetsignaal niet alle woonruimten voldoende voorziet. Dikke muren, meerdere verdiepingen en grote oppervlakken beperken vaak het WiFi signaal van de router - maar het leggen van netwerkkabels is tijdrovend en duur.

Met devolo's powerline-oplossingen, zoals devolo Magic, kunt u het internetsignaal eenvoudig door uw hele huis verspreiden via de bestaande stroomleiding. In combinatie met een adapter wordt elk stopcontact een internettoegangspunt of hotspot!

Wat zijn de vereisten voor het gebruik van Powerline? Waar zijn de grenzen?

Alles wat je nodig hebt is een stroomkabel en toegang tot internet.

devolo powerline-oplossingen verspreiden het internetsignaal in uw huis gewoon via het elektriciteitsnet - ongeacht of het om een oud of nieuw gebouw gaat en ongeacht de zekeringen en verschillende fasen. Elektriciteitsmeters dempen het signaal, maar blokkeren het niet in alle gevallen. Natuurlijk is de gegevensoverdracht gecodeerd!
 

Welke producten zijn het meest geschikt voor gebruik in mijn huis?

Onze productgids helpt u de optimale devolo-oplossing voor uw scenario te vinden.

Wat is het verschil tussen powerline-adapters en WiFi repeaters?

Powerline-adapters transporteren het internetsignaal van de router via de stroomleiding, zodat bij elk stopcontact een nieuw, krachtig internet- of WiFi signaal wordt opgewekt. Muren en plafonds zijn gemakkelijk te overwinnen, terwijl deze vaak een WiFi signaal verzwakken.

 

Een repeater pikt het WiFi signaal van de router op en geeft het door. Daarom kan het, in tegenstelling tot powerline, alleen worden gebruikt waar nog een voldoende sterk WiFi signaal binnenkomt. Bovendien gebruikt de repeater ook de beschikbare bandbreedte voor de communicatie met de router, zodat de bruikbare bandbreedte voor de eindapparatuur aanzienlijk wordt beperkt.

Is mijn router compatibel met Powerline-adapters?

Ja! devolo Powerline werkt met alle gangbare routers.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Magic adapters of G.hn technologie?

Met Magic adapters bent u voorbereid op de voortdurend groeiende en toekomstige prestatie-eisen in het thuisnetwerk, zoals streaming van meervoudige HD/UHD content, thuiskantoor met parallelle thuisstudie, enz. zijn goed voorbereid. Magische adapters bieden u:
 

 • Een aanzienlijke verhoging van de snelheid in vergelijking met powerline-adapters met HomePlug AV-standaard, zoals dLAN
 • Hogere stabiliteit
 • verhoogde reikwijdte
   

Daarom is devolo Magic met G.hn-technologie ideaal voor uw thuisnetwerk.

Welke datasnelheden kan ik met Magic 2 bereiken?

Magic 2 producten bereiken een unidirectionele bruto datadoorvoer (d.w.z. inclusief powerline overhead) van maximaal 2400 Mbps onder optimale bedrijfsomstandigheden.

 

Deze theoretische, maximale transmissiesnelheid is gebaseerd op de technische specificatie onder ideale omstandigheden. Afhankelijk van de netwerkomgeving (afstand, netwerkverkeer, naburige netwerken, ruis op elektrische leidingen, kwaliteit van de elektrische installatie, enz.

 

Snelheidstests die zijn uitgevoerd met eindapparaten zoals smartphones of laptops hebben betrekking op een bidirectionele netto datadoorvoer (d.w.z. zonder bovenleiding van het elektriciteitsnet), die dus niet vergelijkbaar is en lager blijkt te zijn dan de bruto datadoorvoer op het elektriciteitsnet.

Ik haal de gespecificeerde gegevensoverdrachtssnelheden niet. Wat is de reden hiervoor?

De theoretische maximale transmissiesnelheid (bruto datadoorvoer incl. Powerline overhead) is gebaseerd op de technologiespecificatie onder ideale omstandigheden. Afhankelijk van de netwerkomgeving (afstand, netwerkverkeer, naburige netwerken, ruis op elektrische leidingen, kwaliteit van de elektrische installatie, enz.

 

Snelheidstests met eindapparatuur zoals smartphones of laptops geven een netto gegevensdoorvoer die niet vergelijkbaar is en lager blijkt te zijn dan de bruto gegevensdoorvoer via de elektriciteitsleiding.

Aan welk instapmodel moet ik de voorkeur geven - dLAN 550 of Magic 1?

De Magic 1 producten moeten beschouwd worden als de nieuwe instapklasse van devolo op het gebied van powerline en vertegenwoordigen de duidelijk verbeterde opvolger van de dLAN 550 productklasse. In laboratorium- en veldtests bewijzen Magic 1 producten vergelijkbare prestaties als dLAN 1200 producten. Aangezien MIMO-technologie, die nuttig is voor het vergroten van de dekking, alleen wordt gebruikt in de high-end producten van de devolo Magic 2-serie, raden wij Magic 2 producten aan voor veeleisende scenario's.

Wat is het verschil tussen de Magic 2 WiFi en de Magic 2 WiFi Next adapter?

De Magic 2 WiFi next is de opvolger van de Magic 2 WiFi. Een nieuwe chipset zorgt voor een nog stabielere en snellere WiFi verbinding en optimaliseert de interactie van de devolo Magic 2 WiFi next adapters, zodat u zich vrij door het huis kunt bewegen en de beste WiFi verbinding altijd automatisch wordt geselecteerd voor uw smartphone, tablet en co.

 

De nieuwe functies worden Access Point Steering en Multi-User MIMO genoemd. Dankzij hen kunnen nog meer eindapparaten tegelijk online zijn zonder verbindingsvertragingen. Het door alle adapters opgezette mesh-netwerk werkt daardoor nog naadlozer en de verbinding met de eindapparaten komt optimaal en onmerkbaar tot stand. 

 

Beveiligingsnormen, powerline prestaties en instelmogelijkheden zijn identiek aan die van de Magic 2 WiFi. 

Kan ik mijn dLAN-netwerk met Magic-adapters uitbreiden? Zijn dLAN- en Magic-adapters compatibel met elkaar?

Nee, omdat er verschillende technologieën worden gebruikt voor datatransmissie.

devolo Magic adapters maken gebruik van de innovatieve G.hn technologie en zijn compatibel met alle devolo Magic adapters en producten die gecertificeerd zijn door het HomeGrid Forum. Ze kunnen ook worden gebruikt met alle routers en netwerkapparaten.

 

dLAN Powerline adapters en andere HomePlug AV producten kunnen helaas niet worden aangesloten op Magic adapters vanwege de afwijkende standaard.

 

Parallel gebruik van dLAN en Magic is mogelijk, maar aan te raden, omdat beide technologieën in een dergelijk scenario niet optimaal kunnen presteren.

Kan ik Magic- en dLAN-netwerken parallel op hetzelfde stroomnet gebruiken?

Parallel gebruik van dLAN en Magic is mogelijk, maar niet aan te raden. De Magic-adapters presteren alleen optimaal in een zuivere Magic- of G.hn-omgeving, d.w.z. wanneer er geen andere powerline/dLAN-adapters parallel worden gebruikt.

Waarom is devolo overgestapt van HomePlug AV naar de G.hn standaard?

De HomePlugAV powerline-technologie bereikt steeds meer haar ontwikkelingsgrenzen en biedt nog slechts marginale optimalisatiemogelijkheden.

 

G.hn maakt een technologische sprong mogelijk en devolo Magic is met G.hn optimaal toegerust voor toekomstige eisen. Met devolo Magic producten, bijvoorbeeld, kunt u er zeker van zijn dat uw thuisnetwerk ook uw 8K televisie zal voorzien van een soepele toegang tot het internet!

Kunnen powerline-adapters interfereren met amateur- en CB-radiosignalen?

Het gebruik van powerline-adapters mag niet interfereren met het gebruik van radiotechnologie zoals amateurradio. De powerline-adapters van devolo zijn speciaal ontwikkeld om op een lager niveau te zenden binnen de frequentiebanden van amateurradio en CB-radio. Hierdoor wordt de toch al geringe straling van de hoogspanningslijn tot een minimum beperkt. Interferentie met radiodiensten door powerline-adapters is daarom uiterst onwaarschijnlijk.

 

Natuurlijk voldoen onze Powerline-adapters aan alle normatieve specificaties.

Hoe sterk is de elektromagnetische straling van Powerline-adapters?

Alle elektrische apparaten die in de EU worden verkocht, moeten voorzien zijn van het CE-merkteken om hun elektromagnetische compatibiliteit aan te tonen. Daartoe worden zij volgens gespecificeerde normen getest. devolo-adapters hebben de nodige tests uiteraard met succes doorstaan. De door de devolo-adapters uitgezonden signalen liggen in dezelfde orde van grootte als de stoorsignalen van andere consumentenapparatuur. Dit betekent dat de adapters niet meer storing veroorzaken dan bijvoorbeeld een boormachine.

FAQ - Installatie en software

Hoe kan ik de datasnelheid tussen mijn Magic adapters optimaliseren?

In de regel hebben devolo Magic adapters automatisch een snelle en sterke verbinding. Het spijt ons zeer als dit voor u niet het geval is. Tips voor een optimale aansluiting van uw Magic-adapters vindt u hier.

Hoe kan ik de verbinding tussen Magic adapters controleren en herstellen?

Instructies voor het controleren en herstellen van de verbinding tussen uw Magic-adapters vindt u hier.

Hoe kan ik de datasnelheid tussen mijn dLAN-adapters optimaliseren?

Hoe u de verbinding tussen uw dLAN-adapters optimaliseert, komt u hier (engels) te weten.

Hoe worden de magic adapters geïnstalleerd?

De apparaten verbinden automatisch wanneer ze de eerste keer worden aangesloten; u hoeft niets te doen.

Hoe kan ik een andere Magic adapter in mijn thuisnetwerk integreren?

U kunt de nieuwe adapter eenvoudig aan uw bestaande netwerk toevoegen door op een knop te drukken nadat u hem in een stopcontact hebt geplaatst. Wacht even totdat het nieuwe apparaat bedrijfsklaar is en de Powerline LED wit knippert. Druk nu kort op de encryptieknop van een adapter die al in uw thuisnetwerk zit. Het netwerkwachtwoord is nu overgezet naar de nieuwe adapter. Klaar!

Hoeveel Powerline adapters kan ik parallel gebruiken in één netwerk?

U kunt gemakkelijk t/m acht adapters tot een netwerk verbinden.

Zijn mijn Magic-adapters automatisch versleuteld of kan mijn buurman meeluisteren met mijn gegevens?

Maak je geen zorgen, je gegevens zijn veilig. Magic adapters zijn 128bit AES gecodeerd en wisselen automatisch onderling een willekeurig wachtwoord uit na de eerste plug-in.

 

Bovendien bereiken uw datasignalen de buurman meestal niet. Mocht dit in uitzonderlijke gevallen toch gebeuren, dan zijn de adapters doeltreffend beschermd via de krachtige encryptie.

Kan een RCD mijn Powerline-verbinding verstoren?

Nee. RCD's hebben slechts een zeer kleine, verwaarloosbare invloed op de aansluitkwaliteit.

Kan ik devolo-producten gebruiken in stekkerdozen met overspanningsbeveiliging?

Veel van de in de handel verkrijgbare stekkerdozen met overspanningsbeveiliging leiden tot prestatieverlies van het devolo-netwerk en worden daarom slechts in beperkte mate aanbevolen. Een uitzondering vormen de modellen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in combinatie met devolo-adapters. Deze zijn verkrijgbaar bij fabrikanten als APC (modellen PL8VT3-DE en PL5B-DE). 

 

Onze aanbeveling: gebruik gewoon een adapter met een geïntegreerd stopcontact en sluit daar de stekkerdoos op aan. Op die manier werkt de powerline-verbinding betrouwbaar en raakt u geen stopcontact kwijt.

Waar kan een Powerline-adapter het beste geplaatst worden?

Idealiter in een enkel stopcontact. Als de adapter in een meervoudig stopcontact wordt geplaatst, moet hij, indien mogelijk, alleen daar worden gebruikt. U kunt gemakkelijk andere apparaten of een stekkerdoos aansluiten via het stopcontact van de adapter.

Zijn mijn dLAN-adapters automatisch gecodeerd of kan mijn buurman mijn gegevens afluisteren?

Of uw buurman theoretisch het datasignaal van uw devolo-netwerk kan ontvangen, hangt af van het elektriciteitsnet in uw huis. Elektriciteitsmeters en lange kabellengtes kunnen het signaal sterk verminderen. Voor de zekerheid raden wij aan om uw eigen netwerk te versleutelen met de encryptieknop op de adapters of via de devolo Cockpit software / Home Network app.

 

Om dit te doen, drukt u kort op de encryptieknop op één adapter. Binnen 2 minuten drukt u ook op de encryptieknop op de tweede adapter. Als u meer dan twee adapters in uw netwerk hebt, herhaalt u het proces voor elke extra adapter. De adapters genereren een willekeurig wachtwoord, wisselen dit met elkaar uit en de verbinding wordt vervolgens 128-bit AES gecodeerd.

Kan ik devolo-producten ook in meerdere stopcontacten of naast elkaar geplaatste stopcontacten gebruiken?

Meerdere stopcontacten op zich - zowel in de muur als in stekkerdozen - verstoren de verbinding meestal niet, zolang er geen andere apparaten naast worden aangesloten.
Een in stekkerdozen geïntegreerde schakelaar of overspanningsbeveiliging kan echter tot prestatieverlies leiden.

 

Voor een optimale aansluiting raden wij aan de devolo-apparaten met een geïntegreerde contactdoos in een vrije wandcontactdoos te gebruiken en de benodigde stekkerdoos voor extra apparaten in de devolo-adapter te steken.

Werken devolo dLAN-adapters samen met Homeplug AV-adapters van andere fabrikanten?

Alle producten die gecertificeerd zijn volgens de HomePlug AV-standaard, zoals devolo dLAN-adapters, zijn compatibel met elkaar.
Om devolo adapters te verbinden met HomePlug AV adapters van andere fabrikanten, kunt u het beste de coderingsknoppen op de adapters gebruiken. Bij devolo-adapters drukt u deze knop kort in (ongeveer één seconde) om de encryptie te starten. Druk op de knop van de andere HomePlug AV-apparaten volgens de instructies van de fabrikant.

Zijn Powerline-adapters van verschillende snelheidsklassen compatibel met elkaar?

Ja, binnen een productserie (Magic of dLAN) zijn de verschillende snelheidsklassen volledig compatibel met elkaar. Om technische redenen zijn de apparaten uit de devolo Magic serie niet compatibel met dLAN-apparaten.

 

De enige uitzondering zijn de oude, blauwe apparaten, die helaas niet compatibel zijn met de huidige producten.

In een netwerk met gemengde snelheidsklassen maken de adapters verbinding met elkaar met de hoogst mogelijke snelheid. Voorbeeld: In een netwerk met één 500 Mbps adapter en twee 1200 Mbps adapters, maakt de 500 Mbps adapter met maximaal 500 Mbps verbinding met de 1200 Mbps adapters. De 1200 Mbps adapters maken onderling verbinding met een snelheid tot 1200 Mbps.

Welke software kan ik gebruiken om mijn Magic adapters te configureren en te beheren?

U kunt uw Magic devolo adapters eenvoudig instellen en configureren via smartphone met behulp van de devolo Home Network app. U kunt de app hier vinden.

 

Als alternatief kunt u hier de devolo Cockpit software voor uw computer downloaden en alle instellingen via deze software uitvoeren.

Hoe kan ik het Powerline wachtwoord voor mijn thuisnetwerk wijzigen?

Met de devolo Cockpit software kuntu eenvoudig het wachtwoord voor uw powerline netwerk wijzigen. U kunt het hier downloaden voor uw computer en daar het wachtwoord veranderen. U vindt de knop "Wachtwoord wijzigen" op de menubalk onderaan in Cockpit - daar kunt u een nieuw wachtwoord instellen.

                                                                                     

Als alternatief kunt u het wachtwoord voor Magic-adapters eenvoudig via de smartphone wijzigen met de devolo Home Network App op de betreffende configuratiepagina's van de adapters. U kunt de app hier vinden.

FAQ - Alles over WiFi

Ik kan het devolo WiFi netwerk niet vinden. Waarom?

Het netwerk "devolo-xxx" verschijnt alleen in de standaardconfiguratie van de devolo WiFi adapter.

 

Als u WiFi Clone of Mesh Technology hebt geactiveerd, zoals uitgelegd in het tweede deel van de installatie-instructies, verdwijnt het devolo WiFi netwerk en gebruikt de devolo-adapter de WiFi-instellingen van uw router.
Als u de devolo WiFi adapter buiten het bereik van het WiFi netwerk van uw router plaatst en u het WiFi netwerk van de router nog steeds kunt zien, is dat het signaal van de devolo WiFi adapter.

Kan ik de WiFi- en LAN-verbindingen tegelijkertijd gebruiken?

Ja, natuurlijk kunt u het WiFi signaal en de LAN-verbinding tegelijkertijd gebruiken.

Welke WiFi apparaten kan ik aansluiten op de WiFi adapters?

In principe kunt u alle gangbare mobiele apparaten met een WiFi functie op de WiFi adapters aansluiten - en zo een snelle draadloze verbinding met het internet en het thuisnetwerk tot stand brengen.

Waar liggen de toepassingsgrenzen van WiFi producten?

In het open veld heeft WiFi een bereik van maximaal 300 meter. Dit is echter een theoretische maximumwaarde die in huizen en flats niet kan worden bereikt. Daar dempen bouwkundige omstandigheden zoals plafonds van gewapend beton, lichte wanden met metalen profielen en vloerverwarming het signaal. Maar ook andere elektrische signalen, zoals die van microgolven of van naburige WiFi netwerken, overlappen het signaal gedeeltelijk. In de praktijk neemt de signaalsterkte dan ook af met de afstand tot de WiFi zender, overeenkomstig de verzwakkende effecten. In sommige gevallen zijn deze effecten zelfs dynamisch en veranderen zij dus in de loop van de dag. Hebt u grote problemen met de WiFi dekking? Dan bevelen wij onze powerline producten aan. Deze zenden de gegevens afwisselend via de stroomleiding.

Wat is mesh WiFi?

Dankzij het nieuwe mesh WiFi en de innovatieve powerline-technologie maken alle devolo Magic-adapters verbinding met een coherent netwerk en bieden overal in huis naadloos de sterkste verbinding met het internet. Zo bent u altijd automatisch verbonden met het sterkste WiFi toegangspunt en kunt u zich vrij door uw huis bewegen.

 

Alle WiFi adapters uit de devolo Magic serie bieden mesh WiFi en omvatten verschillende technologieën:

 

 • "Fast Roaming" om het voor alle WiFi clients, zoals smartphones of tablets, zo gemakkelijk mogelijk te maken om permanent verbinding te maken met het sterkste signaal.
   
 • Met "WiFi Clone" kunnen de WiFi configuratiegegevens van de router eenvoudig worden overgedragen naar alle WiFi adapters (Single SSID).
   
 • Via "Config-Sync" synchroniseren alle WiFi adapters met elkaar alle WiFi configuraties zoals naam (SSID), wachtwoord, tijdcontrole, gasttoegang, enz.
   
 • De nieuwe functie "Airtime Fairness" geeft ook voorrang aan snelle WiFi clients. Oudere apparaten die bijvoorbeeld veel tijd nodig hebben om te downloaden, vertragen het WiFi niet langer.
   
 • De geïntegreerde "bandsteering" zorgt er bovendien voor dat het ideale radiokanaal en de ideale frequentie automatisch aan alle WiFi clients worden toegewezen.  Alle mesh-functies zijn automatisch beschikbaar voor gebruikers met devolo Magic.
   
 • Voor producten met AP Steering optimaliseert deze functie de load balancing in complexere netwerktopologieën met meerdere toegangspunten of repeaters en zorgt ervoor dat uw apparaten altijd verbinding maken met het optimale toegangspunt.

Hoe stel ik de WiFi Repeater+ ac in zonder WPS?

Om de WiFi Repeater+ ac in te stellen, hebt u een eindapparaat nodig dat geschikt is voor WiFi (laptop, smartphone of tablet). Ga als volgt te werk: Bij de eerste installatie zendt
de WiFi Repeater+ ac een tijdelijk WiFi netwerk uit met de naam "devolo WiFi Repeater+ ac", waarmee geen internetverbinding tot stand wordt gebracht.
Verbind uw eindapparaat met dit netwerk (geen wachtwoord nodig). Typ in de adresregel van een browser (zo mogelijk Google Chrome of Firefox) het standaard IP-adres van de repeater "2.2.2.1" (zonder aanhalingstekens, met punten).

 

In de pagina die opent, klikt u op "Instellen als repeater". De WiFi Repeater+ ac zoekt automatisch naar WiFi netwerken in de buurt. Dit kan even duren.

 

Selecteer het WiFi netwerk van uw router uit de lijst en klik op "Volgende".

 

Als uw WiFi netwerk niet in de lijst voorkomt, kiest u een contactdoos voor de repeater die zich dichter bij de router/toegangspunt bevindt en actualiseert u de lijst opnieuw door op het pijlsymbool te klikken.

 

Voer het WiFi wachtwoord van uw router in het veld Wachtwoord in en klik op "Volgende". Meestal is het zinvol de standaardinstellingen te gebruiken - klik gewoon op "Volgende". Om op te slaan, klikt u op "Configuratie voltooien" en wacht u tot de installatie voltooid is.

Hoe stel ik de WiFi Repeater+ ac in als access point?

Om de devolo WiFi Repeater+ ac als access point in te stellen, gaat u als volgt te werk:

 

1. Steek de repeater in het stopcontact en verbind hem met uw router via de LAN-kabel.

2. Ga naar de configuratiepagina van het toestel. Installeer eerst de devolo Cockpit software indien u dit nog niet gedaan hebt.

3. Beweeg de muis in de cockpit over de repeater en klik op het eerste symbool (configuratiepagina van het apparaat).
Ga in het linker gedeelte naar het menupunt "Assistant", klik op "installeren als zendstation" en vervolgens op "Start configuration". Nu is de repeater ingesteld als access point.

Hoe stel ik de WiFi Repeater+ ac in als access point via de app?

Om de devolo WiFi Repeater+ ac als access point te configureren, gaat u als volgt te werk:

Stel eerst de Repeater in als een Repeater via de Home Network App.

U kunt de devolo Home Network app hier downloaden.

Start de app op de smartphone/tablet, die idealiter verbonden is met de repeater, of anders met de router. Tik op de repeater in de app en vervolgens op "Open device configuration".

Selecteer "Assistent" in het menu links en klik vervolgens op "Instellen als zendstation". Tik tenslotte op "Start configuratie" om te bevestigen. Na een korte herstart van de repeater is de configuratie voltooid. De huidige configuratiepagina zal de repeater niet meer herkennen.

Sluit nu de repeater via een LAN-kabel aan op uw router of een netwerkaansluiting in huis.

Hoe kan ik de SSID en het wachtwoord van de WiFi adapters wijzigen?

Om de SSID en het WiFi-wachtwoord te wijzigen, gaat u als volgt te werk. Open de configuratiepagina van uw devolo WiFi adapter in de devolo Cockpit software of de Home Network app.

 

Selecteer in de linker menubalk het punt "WiFi" en vervolgens het punt "WiFi netwerken".
Hier kunt u eerst de frequentie bepalen waarop het signaal wordt uitgezonden.
Daaronder kunt u de gewenste WiFi-netwerknaam (SSID) en de gewenste codering (WiFi-wachtwoord) invoeren.

 

Sla deze wijziging op door op het diskettesymbool rechtsonder te klikken.

Hoe kan ik de synchronisatie tussen de WiFi adapters uitschakelen of elke adapter afzonderlijk configureren?

Om de synchronisatie van de adapters te deactiveren, gaat u als volgt te werk. Open de configuratiepagina van uw devolo WiFi-adapter in de devolo Cockpit software of de Home Network app.

 

Selecteer in de linker menubalk het item "System" en vervolgens het sub-item "ConfigSync". Verwijder het vinkje uit het selectievakje "Inschakelen".

 

Sla deze wijziging op door op het diskettesymbool rechtsonder te klikken.

Hoe kom ik op de configuratiepagina van de WiFi adapters?

De eenvoudigste manier om toegang te krijgen tot de configuratiepagina van uw devolo WiFi adapter is via de devolo Cockpit software of de devolo Home Network app.

U kunt de recente versie van de cockpit software hier vinden.

Start de devolo Cockpit. De adapters worden weergegeven. U kunt de configuratiepagina van de WiFi adapter openen door met de muis op het kleine grijze pijltje aan de rechterkant van de WiFi adapter te gaan staan en vervolgens te klikken op het bovenste item (pijltje met tandwieltje) van het menu dat zich opent.

U kunt de devolo Home Network app installeren via de App Store of Google Play.

Start de app op een smartphone die idealiter verbonden is met een WiFi-adapter. Tik op de WiFi-adapter waarvan u de configuratiepagina wilt openen.

Hoe kan ik de mesh-functie van de WiFi-adapters uitschakelen?

Open hiervoor de configuratiepagina van uw devolo WiFi-adapter in de devolo Cockpit software of de Home Network app.

 

Kies in de linker menubalk het punt "WiFi" en daaronder het punt "Mesh WiFi". Verwijder het vinkje uit het selectievakje met de naam "Inschakelen". Sla deze wijziging op door op het diskettesymbool rechtsonder te klikken.

FAQ - Systeeminstellingen / Hardware

Hoe kan ik de nieuwste firmware voor mijn dLAN powerline-adapters installeren?

De update van uw dLAN-adapters, zowel LAN- als WiFi-adapters, kunt u met behulp van de devolo Cockpit update-functie uitvoeren:

Hoe kan ik de nieuwste firmware voor mijn Magic adapters installeren?

Alle Magic adapters - met ongewijzigde fabrieksinstellingen - worden automatisch voorzien van updates (uitzondering: Magic LAN adapters met een firmware < 7.8.5.47).

 

Als alternatief kunnen firmware-updates ook worden gestart via de Home Network App of online worden gedownload van de respectieve productwebsite. In dat geval installeert u ze via de configuratiepagina van het toestel onder "Systeem" > "Firmware".

Hoe kan ik de stand-by-functie van de Magic/dLAN WiFi adapters uitschakelen?

Open hiervoor de configuratiepagina van uw devolo WiFi-adapter in de devolo Cockpit software of de Home Network app.

 

Selecteer het onderdeel "Systeem" in de menubalk en vervolgens het onderdeel "Beheer". Verwijder het vinkje uit het selectievakje bij "Stand-by" door erop te klikken. Sla deze wijziging op door onderaan op het diskette-symbool te klikken.

Hoe kan ik de stand-by-functie van de dLAN LAN-adapter deactiveren?

De stand-by functie van LAN-adapters kan via de devolo Cockpit software worden uitgeschakeld.

U kunt de huidige cockpit software vinden hier.

Start de devolo Cockpit. De adapters worden weergegeven. Richt de muis op het kleine grijze pijltje aan de rechterkant van de adapter en een iconenbalk wordt geopend.

Klik vervolgens op het symbool met de twee tandwieltjes ("Toon opties") en vervolgens op de optie "Deactiveer energiebesparende modus".

Met welke hardware zijn Magic adapters compatibel?

Alle Magic adapters zijn compatibel met alle routers en met powerline producten die gecertificeerd zijn door het HomeGrid Forum.
Via Magic-apparaten kunnen alle eindapparaten via LAN of WiFi worden aangesloten die anders ook rechtstreeks op de router zouden kunnen worden aangesloten, bijv. smartphones, tablets, pc's/notebooks, tv's, enz.

Hoe kan ik mijn devolo WiFi adapters resetten?

Voor een reset drukt u met b.v. een paperclip langer dan 10 seconden in het kleine ronde gaatje naast de LAN poort(en) van de adapter. Hiervoor moet de WiFi adapter al minstens een minuut in het stopcontact zitten.

 

Het toestel zal nu gedurende ca. één minuut herstarten en zal dan in de afleveringstoestand zijn.

Hoe kan ik de WiFi Repeater / WiFi Repeater+ ac / Gigagate resetten ?

Voor een reset drukt u langer dan 10 seconden met b.v. een paperclip in het kleine ronde gaatje naast de LAN-uitgang van het toestel. Hiervoor moet de stekker van het toestel minstens een minuut in het stopcontact hebben gezeten.

 

Het toestel zal nu gedurende ca. één minuut herstarten en zal dan in de afleveringstoestand zijn.

 

Hoe kan ik mijn WiFi Repeater ac resetten?

Voor een reset moet u de WPS-toets langer dan 10 seconden ingedrukt houden. Hiervoor moet de stekker van het toestel al minstens een minuut in het stopcontact zitten.

Het toestel zal nu gedurende ca. één minuut herstarten en zal dan in de afleveringstoestand zijn.

Hoe kan ik mijn devolo LAN-adapters resetten?

LAN-adapters kunnen via de devolo Cockpit software gereset worden.

U kunt de cockpit software vinden hier.

Start de devolo Cockpit. De adapters worden weergegeven. Richt de muis op het kleine grijze pijltje aan de rechterkant van de adapter en een iconenbalk wordt geopend.

Klik vervolgens op het symbool met de twee tandwieltjes ("Toon opties") en vervolgens op de optie "Reset toestel naar fabrieksinstellingen".

Zijn Powerline-adapters ontworpen voor continu gebruik?

Ja, devolo powerline adapters zijn ontworpen voor continu gebruik. Zij kunnen permanent op contactdozen aangesloten blijven.

Kan ik de Powerline adapters 's nachts loskoppelen zonder dat ik ze de volgende dag opnieuw moet configureren?

Ja, de configuratie van de Powerline-adapters blijft bewaard tot de adapter gereset wordt.

Kan ik langere LAN-kabels gebruiken op de Powerline-adapters?

Ja, u kunt ook langere LAN-kabels gebruiken op devolo powerline adapters dan de bijgeleverde 2m Cat 5e LAN-kabels.

Welke LAN-kabels worden bij de devolo Powerline-adapters meegeleverd?

Voor producten met LAN-kabels worden Cat 5e LAN-kabels met een lengte van 2m meegeleverd.

U kunt ook langere kabels van nog hogere kwaliteit gebruiken.

Hoe kan ik aanspraak maken op mijn 3 jaar fabrieksgarantie in geval van een defect?

U vindt alle nodige instructies voor de afhandeling van de garantie hier.

Waar kan ik de garantievoorwaarden voor mijn product vinden?

U vindt de garantievoorwaarden hier.

Mijn Powerline adapter wordt erg warm. Is dit normaal?

Bij devolo adapters richten wij ons niet alleen op hoge prestaties, maar ook op de compacte vorm. Deze combinatie maakt het mogelijk dat de apparaten opwarmen. Dit is onschadelijk en heeft geen invloed op het stroomverbruik.

 

U kunt de adapter de hele tijd in het stopcontact laten zitten zonder zich zorgen te maken. Alle devolo powerline adapters zijn ontworpen voor continu gebruik.

Onder welke besturingssystemen werken de devolo-adapters?

devolo-adapters werken onafhankelijk van besturingssystemen en functioneren met alle netwerkapparaten die gegevens verzenden via het Internetprotocol. De optionele extra software voor de installatie en configuratie van de adapters is ook beschikbaar voor alle gangbare besturingssystemen.

Hoe gedragen devolo-apparaten zich in geval van een stroomstoot (bijv. blikseminslag)?

devolo-producten zijn beschermd tegen netspanningspieken in overeenstemming met nationale en EU voorschriften en normen. De naleving van deze voorschriften wordt gecontroleerd en bevestigd door onafhankelijke, geaccrediteerde laboratoria.

 

devolo-producten zijn altijd veilig, d.w.z. dat er nooit gevaar bestaat door de apparaten, zelfs niet in het geval van een stroomstoot.

 

In zeldzame gevallen kunnen plaatselijke overspanningsgebeurtenissen (b.v. blikseminslag in de buurt) boven het vastgestelde spanningsniveau liggen. In deze gevallen voorkomt de in devolo-producten ingebouwde overspanningsbeveiliging verdere schade. Meestal verliest het apparaat daardoor echter zijn functie. Apparaten die via netwerkkabels of het ingebouwde stopcontact zijn aangesloten, zijn niet beveiligd. In dat geval raden wij aan een stekkerdoos met overspanningsbeveiliging aan te sluiten op het stopcontact in het product.

Bestelling, betaling en verzending

Vragen over een bestelling

Hoe kan ik bestellen?

Zodra u in de online shop een devolo-product hebt gekozen, kunt u het gewenste product aan uw winkelwagen toevoegen. Klik hiervoor op de groene knop 'Toevoegen aan winkelwagen' bovenaan de pagina en het product wordt toegevoegd aan de winkelwagen. U kunt uw winkelwagen openen door op de winkelwagen bovenaan de pagina te klikken. Als u daar uw bestelling afrondt, kunt u aflevering binnen 1-3 werkdagen verwachten.

Hoe open een ik een gebruikersaccount?

Wanneer u nog niet geregisteerd bent in de online shop van devolo of wanneer u zich opnieuw wilt aanmelden, klik dan hier.

Hoe kan ik de status van mijn bestelling controleren?

U kunt de status van uw bestelling op elk moment controleren in uw account. Tracking is ook zichtbaar in uw account zodra uw bestelling is verwerkt. Zo kunt u uw pakket gemakkelijk volgen en weet u op elk moment waar het zich bevindt.

Vragen over de betaling

Hoe kan ik in de online-shop van devolo betalen?

De online shop van devolo biedt de volgende praktische betalingswijzen: op rekening (betalen binnen 30 dagen), automatische incasso, vooruitbetaling, creditcard (VISA/MasterCard) en PayPal.

Hoe kan ik mijn toegoedbon inwisselen?

U vindt het invulveld voor de tegoedbon in uw winkelmandje. Daar kunt u de tegoedbon invullen. De korting wordt verrekend in het totaalbedrag van het winkelmandje.

Vragen over de verzending

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

Verzending binnen België is gratis vanaf 60 € bestelwaarde. Voor bestellingen onder de 60 € bedragen de verzendkosten 4,50 €.

Kan ik mijn pakket tijdens de verzending volgen?

Zodra uw pakket is verzonden, ontvangt u een verzendbevestiging met uw trackingnummer en de trackinglink. De locatie van uw pakket is dan te volgen via de website van de verzendprovider. U kunt ook alle trackingnummers in uw gebruikersaccount bekijken onder Bestellingen.

Wat kost terugsturen?

Het terugsturen is gratis als u het retourlabel op www.devolo.be/retour gebruikt. Gebruik dit label voor uw terugzending.

Moet ik een teruzending melden via telefoon of e-mail?

Nee, dat is niet nodig.