devolo opent de deur naar de uiteenlopende mogelijkheden van de digitale wereld dankzij een krachtig thuisnetwerk voor het slimme huis en zeer veilige datacommunicatie voor professioneel gebruik. Daarmee is devolo een aanjager van digitale innovaties. En dat al sinds de oprichting van het bedrijf in 2002.

Gegevens als levenselixer

 

Digitalisering is vandaag de dag een van de meestgehoorde kreten. Het levenselixer van digitalisering zijn gegevens. Als enen en nullen snellen ze door de kabel en door de lucht en zoeken ze hun weg van de zender naar de ontvanger. devolo had al in 2002 als belangrijkste doelstelling om deze weg zo efficiënt mogelijk vorm te geven.

 

PLC: thuisnetwerk dankzij devolo voor iedereen beschikbaar

 

Al vroeg onderkende het team rondom oprichter Heiko Harbers het potentieel van de technologie voor thuisnetwerken. PLC maakt gebruik van de aanwezige stroomleiding om het internetsignaal net als een lange gegevenskabel door te geven. PLC omzeilt daarmee het probleem van oplossingen die enkel en alleen uitgaan van WiFi. Hierbij hinderen wanden en plafonds namelijk het signaal.

Betere prestaties, groter marktsucces

 

Na de succesvolle introductie waren er in 2005 al één miljoen exemplaren van de handige stopcontactadapter verkocht. Intussen gebruiken miljoenen huishoudens in heel Europa oplossingen van devolo om via het stroomnet het internetsignaal supersnel in hun woning door te geven.

 

In de loop der jaren zijn adapters steeds krachtiger geworden. De transmissiesnelheid steeg van een bescheiden 14 Kbit/s naar 2,4 Gbit/s. De eenvoudige adapterparen veranderden in Multiroom Kits die via de modernste mesh-WiFi-functionaliteiten in het hele huis een naadloos netwerk creëren. Hierbij vormt de momenteel krachtigste PLC-generatie de sterke backbone van de huidige paradepaardjes uit het productassortiment van devolo.

Krachtig thuisnetwerk maakt van trends een nieuwe levensstijl

Een krachtig net draagt er vandaag de dag in belangrijke mate toe bij dat grote trends duurzame veranderingen in ons leven teweegbrengen. Want hierdoor wordt de werkkamer bij videoconferenties een directiekamer, de kinderkamer door E-Learning en online-zoekopdrachten een virtueel leslokaal, de hobbykelder door tutorials een plaats waar talent geboren wordt en de zolder bij online-cursussen een fitnesscenter, kortom: door een perfect thuisnetwerk worden "work@home","study@home" en "socialise@home" vaste onderdelen van ons leven – powered by devolo.

Partner van internationale telecomproviders

devolo is echter niet alleen een toonaangevende aanbieder voor thuisnetwerkproducten die consumenten in de winkel of online kopen. Al vele jaren lang ondersteunt devolo telecomproviders met de ontwikkeling en productie van individuele oplossingen, waaronder firmware, verpakking en logistiek. Er is waarschijnlijke geen andere speler op de markt die zulke nauwe en langdurige partnerships met ISP's in heel Europa en daarbuiten heeft.

Eingangsbereich devolo

R&D: de fundamenten leggen voor komende technologiegeneraties

De uiteenlopende activiteiten van devolo berusten op een sterk R&D-team. Met 25 procent is het aantal R&D-medewerkers relatief hoog. En dat is heel bewust zo. Want het motto 'Engineered in Germany' is voor devolo een belangrijk onderscheidend kenmerk in de concurrentiestrijd. Daarnaast staat het voor het streven naar de hoogste kwaliteit.

Met het oog op de digitale toekomst

Door zijn eigen ontwikkelkracht kan devolo R&D-projecten aangaan waarin de fundamenten voor nieuwe technologiegeneraties gelegd worden. Of het nu om de IEEE-standaard of het e-mobiliteitsproject van de EU gaat, de experts van devolo hebben in de afgelopen jaren geparticipeerd in meer dan 20 internationale projecten, commissies en standaardisatieorganisaties.

 

Na begonnen te zijn met een 25-koppig team in Aken, is devolo nu een internationale speler met circa 150 medewerkers. Het bedrijf wordt geleid door de eigenaar, kenmerkt zich door een sterke teamgeest, is zeer concurrerend en heeft de digitale toekomst duidelijk in het vizier. Want de digitalisering staat nog maar aan het begin.

Bedrijfgeschiedenis

 • 2002

  oprichting devolo

 • 2003

  Marktintroductie van HomePlug 1.0-producten

 • 2004

  Opbouw van een verkooporganisatie in heel Europa

 • 2005

  Wereldwijd de eerste MicroLink dLAN® Highspeed-adapter met 85 Mbps

 • Een miljoen adapters geleverd

 • 2007

  Datacodering met een druk op de knop: devolo dLAN® 200 AVeasy

 • 2008

  dLAN® 200 AVplus – het eerste product met geïntegreerd stopcontact en netfilter

 • 2009

  devolo is wereldwijd marktleider

 • 2010

  Introductie van dLAN® TV Sat 1300-HD

 • 2011

  Marktintroductie dLAN® 500 AV-productlijn

 • 2012

  devolo viert 10-jarig jubileum

 • 2013

  Marktintroductie dLAN® 500 WiFi – Het einde van alle WiFi-problemen

 • 2014

  devolo brengt de eerste 1200 Mbps dLAN-adapter op de markt

 • 2015

  Toetreding tot de smart home markt en de introductie van nieuwe productgroep "devolo Home Control"

 • 2016

  Marktintroductie devolo GigaGate, de WiFi Bridge voor de multimediahoek

 • 2017

  devolo viert 15-jarig bestaan

 • Verhuizing naar de nieuwe centrale vestiging in Aken

 • 2018

  devolo brengt devolo Magic op de markt

 • 2022

  devolo presenteert nieuwe Mesh WiFi 6-repeaters