WiFi-repeater of dLAN-adapter? Of een nauwkeurige bridge?

Wilt u in elke ruimte in huis kunnen genieten van betrouwbaar internet? Misschien heeft u weleens gehoord over WiFi-repeaters, of raadde een vriend u een Powerline-adapter aan. Dan wilt u vast wel weten welk apparaat beter past bij uw wensen en bij de ruimtes in uw huis.

De beste optie voor u en het alternatief dat u voorziet van een stabiele, snelle internetverbinding, hangt af van uw eisen en de omstandigheden in uw woning. Daarom leggen we uit waar u op moet letten wanneer u een thuisnetwerk instelt en welk product het best past bij welk scenario.

Wat u moet weten over internetoptimalisatie

  • Waar heeft u geen internetverbinding?
  • WiFi of LAN?
  • Repeater versus Powerline
  • Oorzaken van plekken zonder WiFi
  • Veilig internet

Waar heeft u geen internetverbinding?

Wilt u uw thuiskantoor naar uw terras verplaatsen, maar heeft u daar geen betrouwbaar bereik? Het WiFi-signaal haalt vaak de verste uithoeken van een woning niet. Veel voorkomende plekken zonder WiFi zijn de slaapkamer, het souterrain, de keuken en de tuin.

 

devolo brengt licht in de donkere plekken van uw huis

WiFi of LAN?

WiFi-verbindingen zijn vooral populair om smartphones, tablets en laptops te verbinden met het internet. Maar voor zeer kwalitatieve verbindingen zijn Powerline en LAN-verbindingen beter, voor ongestoord surfplezier.

 

Maak de juiste keuze voor alle apparaten en ruimtes

Repeater versus Powerline

Een routersignaal is vaak niet voldoende om een heel huis of groot appartement te voorzien van WiFi. Een WiFi-repeater kan een simpele manier zijn om uw netwerk uit te breiden, maar breidt het signaal vaak niet verder uit dan één ruimte.

 

Wij helpen u de juiste beslissing te nemen over de ruimtes die u heeft

Oorzaken van plekken zonder WiFi

Betonnen muren, metaal en magnetrons: dat WiFi niet alle ruimtes of de tuin bereikt kan meerdere oorzaken hebben. Het resultaat is plekken zonder WiFi – waar alleen een slechte verbinding is, of zelfs helemaal geen.

 

Lees meer over de oorzaken van en oplossingen voor trage WiFi

Veilig internet

Iedereen die weleens online is, dient rekening te houden met een aantal basisregels. Dat geldt zeker voor kinderen en tieners – dus ouders, neem even de tijd om meer te lezen over online veiligheid.

 

Lees meer over online veiligheid

Lees hier meer over:

Verbeter het WiFi-bereik

In theorie is relaxed surfen op de bank of het streamen van blockbusters op uw nieuwe smart-tv heel eenvoudig. In de praktijk echter staat WiFi vaak niet alleen voor draadloze vrijheid, maar ook voor lange laadtijden. Een paar simpele afstemmingstips maken uw WiFi in een handomdraai een stuk sneller.

dLAN-optimalisatie

dLAN-adapters zijn ontwikkeld om optimale dataoverdracht in huis mogelijk te maken. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat bepaalde stopcontacten in huis lage dataoverdrachtssnelheden behalen. We leggen uit hoe u overdracht tussen adapters kunt optimaliseren.

Software en configuratie

U kunt uw Powerline-thuisnetwerk beheren met onze ‘Cockpit’-tool. Meer dan alleen een statusmonitor. Het programma toont de verbindingssnelheid van alle adapters in het netwerk.

Vragen en antwoorden

Alles wat u wilt weten over devolo-producten vindt u in de sectie 'Veelgestelde vragen'.

Ga naar 'Veelgestelde vragen'

Downloads

Houd uw product up-to-date met de nieuwste downloads.

Ga naar de downloads

devolo Cockpit

Beheer uw dLAN-thuisnetwerk met onze Cockpit-tool.

Gebruik devolo-Cockpit om alle adapters te beheren

Meer weten over toepassingen als gamen, thuiswerken en muziek en films streamen?
Gebruik onze toepassingsgids voor tips en productaanbevelingen

 

Naar het toepassingsoverzicht