Gebruik dLAN om een eind te maken aan ruimtes zonder internet

Even snel het recept opzoeken voor pompoensoep, een YouTube-tutorial kijken als de verwarming niet werkt, relaxen met online radio op de achtergrond, of de nieuwe aflevering van uw favoriete serie kijken voordat u gaat slapen. Het kan allemaal – mits uw WiFi-verbinding betrouwbaar is.

 

Het WiFi-signaal reikt niet altijd tot de verste uithoeken van een woning – de slaapkamer, het souterrain, de keuken of het terras. Er zijn vaak ruimtes in huis waar simpelweg geen bereik is, of waar de overdrachtssnelheid zo laag is dat internet continu uitvalt. Dit komt door storingen of barrières die het draadloze signaal van de router tegenhouden of verzwakken.

Eerste plaats: de slaapkamer

Luistert u graag naar dat nieuwe luisterboek, of wilt u uw favoriete serie kijken voordat u gaat slapen, maar is soepel streamen iets waar u alleen maar van kunt dromen? U bent niet de enige. Dat komt doordat de slaapkamer vaak op een andere verdieping ligt dan waar de router staat, of in ieder geval is het zo ver van de router dat het WiFi-signaal niet sterk genoeg is.

Tweede plaats: balkon en tuin

Een tuin heeft veel aandacht nodig. Daarvoor kunt u alle advies gebruiken. Bijvoorbeeld in de vorm van internetgidsen en apps over tuinontwerp. Maar het WiFi-signaal is vaak te zwak om de hele tuin te bereiken, zeker wanneer die tuin lekker groot is. Toch zou het zo lekker zijn om op een ligstoel te kunnen relaxen en te luisteren naar een goede podcast of luisterboek…

Derde plaats: keuken

In de keuken is het WiFi-signaal niet altijd even sterk. Dat komt door magnetrons en andere elektronische apparaten die de gevoelige draadloze signalen van WiFi verstoren. Vertragingen in het afspelen van video’s komen bijvoorbeeld vaak voor. En dat is jammer, want er staat zo veel inspiratie voor eten en koken online.

Vierde plaats: souterrain en zolder

Net als de tuin en het terras, zijn ook souterrains en zolders afgelegen plekken in huis waar vaak geen optimaal internet is doordat ze zo ver van de router liggen. Maar juist deze plekken zijn zo geschikt als hobbyruimte, bijvoorbeeld voor schilderen, kunst of handenarbeid. YouTube-tutorials maken dit soort hobby’s en handenarbeid makkelijker uit te oefenen dan ooit tevoren.

Oorzaken van plekken zonder WiFi

Betonnen muren, metaal en meubels kunnen er allemaal voor zorgen dat WiFi niet alle kamers, de tuin of het balkon bereikt.

 

Magnetrons en babyfoons verstoren het signaal, net als de WiFi van de buren of slecht geïsoleerde kabels van externe harde schijven. Daardoor ontstaan er plekken zonder WiFi – waar de verbinding heel zwak is of helemaal afwezig.

 

Bluetooth kan het WiFi-signaal verzwakken omdat ze gebruikmaken van dezelfde frequentieband (2,4 GHz).

 

In het algemeen geldt: hoe opener de architectuur van uw huis, hoe beter het WiFi-signaal uitgezonden kan worden door de router.

 

Lees meer over de oorzaken en oplossingen

Overzicht van de voordelen van de dLAN Powerline-adapter

dLAN maakt een eind aan bovenstaande barrières. dLAN werkt namelijk niet op basis van een draadloos signaal, maar maakt gebruik van het elektriciteitsnetwerk. De adapter gaat in het stopcontact, waarna in enkele stappen een stabiel thuisnetwerk in te stellen is. Zodat uw apparaten van het souterrain tot aan de tuin, en van de garage tot op zolder, overal toegang hebben tot het internet.

  • Verkrijgbaar met of zonder WiFi
  • Voorzien van maximaal drie LAN-aansluitingen
  • De meeste adapters hebben een geïntegreerd stopcontact
  • Drie jaar fabrieksgarantie

Onze productaanbevelingen voor u

Meer weten over het WiFi-aanbod, elimineren van plekken zonder internet of router- en product-compatibiliteit?

Gebruik onze gids voor optimalisatietips en productaanbevelingen


Lees meer