Maximale overdrachtssnelheid via de telefoonbekabeling

 • Supersnel internet via glasvezel via elke telefoonaansluiting: De Giga Bridge gebruikt de bestaande coax- of telefoonbekabeling als netwerkkabel voor snelheden tot 1 Gbps. Zo is het internetsignaal door het hele huis beschikbaar.
 • Schone installatie: Geen onpraktische routerbekabeling. Geen risico's door boren, geen rommel en geen zichtbare bekabeling.
 • Gemakkelijke installatie: De adapters maken automatisch verbinding. Ze zijn vooraf geconfigureerd, en zijn direct vanuit de doos te gebruiken – sluit ze aan, maak verbinding en klaar!
 • Uitwisselbaar: Alle routers/Home Gateways worden ondersteund.
 • We hebben overal aan gedacht: Dankzij het ingebouwde, kindveilige stopcontact verliest een klant geen stopcontact aan het apparaat.
 • Veilig: devolo Giga Bridge-adapters communiceren alleen met elkaar - zij zijn niet via het internet door niet-geautoriseerde partijen te benaderen.
devolo Giga Bridge

Ontdek de gigabitsnelheid die uw glasvezelconnectie biedt

Glasvezelinternet verspreidt zich snel. Dit levert echter vaak een uitdaging op: de 'afstandsrelatie' tussen glasvezeleindpunt in de meterkast en de router in huis. Het leggen van een Ethernet- of speciale glasvezelkabel is duur en het plaatsen van de router in de meterkast is niet mogelijk. De devolo Giga Bridge vormt een eenvoudige oplossing!

 

De devolo Giga Bridge brengt de snelheid van uw glasvezelaansluiting rechtstreeks over naar uw router. De aanwezige coax- of telefoonkabel in huis wordt in een handomdraai een supersnelle datasnelweg. Voor krachtige WiFi en perfecte draadloze telefonie in het hele huis.

Toepassing 1 : ONT - router - Giga Bridge

De ONT, de internetbox en de devolo Giga Bridge (1) bevinden zich in de kelder/wasruimte.

 1. De Giga Bridge-adapter (1) wordt via een Ethernet-kabel met de router verbonden en ontvangt het breedbandsignaal.
 2. Het zendt het breedbandsignaal over een bestaande coax- of telefoonlijn.
 3. De aanvullende Giga Bridge-adapters ontvangen het breedbandsignaal en zenden het via een LAN-kabel door naar bekabelde apparaten of toegangspunten.

Resultaat: De gigabitsnelheid van glasvezel bereikt elke kamer in huis via de coax- of telefoonlijn.

Toepassing 2 : ONT - Giga Bridge - router

De ONT staat in de kelder en de router moet in het midden van het huis staan.

 1. De Giga Bridge-adapter (1) is via een Ethernet-kabel verbonden met de ONT en ontvangt het breedbandsignaal.
 2. Het zendt het breedbandsignaal over een bestaande coax- of telefoonlijn.
 3. De andere Gigabit Bridge-adapter (2) ontvangt het breedbandsignaal en zendt het via een LAN-kabel door naar de box.

Resultaat: De gigabitsnelheid van de glasvezel is beschikbaar op de netwerkpoorten van de router en in de WiFi is de beste DECT-ontvangst verzekerd.

Eenvoudige installatie

De installatie is in een handomdraai gebeurd: het ONT-kastje in de meterkast wordt simpelweg via een LAN-kabel verbonden met de devolo Giga Bridge-adapter, die in een stopcontact in de buurt gestoken wordt. Vervolgens wordt de adapter verbonden met de aansluitdoos van de coax- of telefoonkabel.

 

Zo komt het internetsignaal in de woonruimtes terecht. Daar neemt de tweede Giga Bridge-adapter het signaal op dezelfde wijze over en geeft het via een LAN-kabel door aan de router. Er is nu een krachtige verbinding tussen het ONT-kastje en uw router tot stand gebracht!

Leveringsomvang

devolo Giga Bridge

Telefoonset

2x devolo Giga Bridge-adapter

1x Installatie-instructie

1x Veiligheidsfolder

3x Ethernet patchkabels RJ45-RJ45

1x Aansluitkabel van TAE-aansluiting naar Giga Bridge

1x Kat-oppervlakte-uitgang (draadverbinding zonder gereedschap)

Downloads