Ons advies

Installatie via de Home Network App

Of het nu gaat om Magic Powerline of een Repeater: Als u de installatie en het beheer van uw devolo-producten extra eenvoudig wilt maken, maak dan gebruik van de Home Network App.

 

Uw voordelen

 

  • Installatieassistent voor uw devolo-producten
  • Tools voor het beheren van WiFi (bijvoorbeeld gast-WiFi)
  • Gemakkelijke optimalisatie van de netwerkkwaliteit
  • Snelle ondersteuning bij vragen of problemen

 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.devolo.dlan2 https://itunes.apple.com/be/app/home-network/id1377542036https://appgallery.huawei.com/#/app/C103655125

 

 

 

 

 

devolo Magic instellen (zonder Home Network App)


Stap 1: WiFi-wachtwoord noteren

Noteer het WiFi-wachtwoord (WiFi Key) van de achterkant van de devolo Magic WiFi-adapter.

Stap 2: devolo Magic WiFi-adapter aansluiten

Steek een of meerdere devolo Magic WiFi-adapters in een vrij stopcontact. De PLC-statusindicator (links) brandt rood. Wacht tot de LED snel wit knippert (ongeveer 1 minuut), dan bevindt de adapter zich in de koppelingsmodus.

Stap 3: devolo Magic LAN-adapter aansluiten

Steek de devolo Magic LAN-adapter binnen 2 minuten in een vrij stopcontact naast uw internetrouter en verbind hem met de router via de meegeleverde LAN-kabel.

Stap 4: Wacht op het versleutelingsproces

De LED's van alle adapters knipperen nu wit terwijl het versleutelingsproces plaatsvindt. Dit duurt maximaal 3 minuten en is voltooid wanneer alle LED's van de apparaten permanent wit branden.

Stap 5: Apparaten verbinden met devolo

Als de Magic WiFi-adapters succesvol zijn verbonden, is de basisinstallatie voltooid. Met het eerder genoteerde WiFi-wachtwoord kunt u nu de WiFi-verbinding van uw apparaten met de adapters tot stand brengen en genieten van snel WiFi.

Een handleiding met gedetailleerde informatie over de eerste installatie en netwerkconfiguratie is ook te vinden in het downloadgedeelte van de informatiepagina voor Magic-producten.

Uw adapter knippert rood - wat te doen?

 

Wanneer een Magic-adapter knippert, kan dit verschillende betekenissen hebben. Knippert uw adapter rood? Dan bevindt deze zich in de standaardinstelling en is nog niet verbonden met een andere Magic-adapter.

 

Als uw adapter afwisselend rood en wit knippert, duidt dit op een lage gegevenssnelheid. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u uw adapters in stekkerdozen met andere apparaten gebruikt, wat u zou moeten vermijden.

Optionele tips

Dek overgebleven WiFi-dode zones

Heeft u na de succesvolle installatie van devolo Magic gemerkt dat er nog steeds ruimtes zijn waar het WiFi-signaal zwak is? U kunt uw Powerline-netwerk achteraf uitbreiden - eenvoudig en flexibel. Gebruik hiervoor onze handige uitbreidingsadapters.

 

Koop uitbreidingsadapters

Eine Hausillustration zeigt, wie Powerline-Produkte von devolo WLAN ins ganze Haus bringen können.

Een Mesh-netwerk opzetten

 

Als u uw Magic-adapters en uw router wilt verbinden tot een naadloos Mesh-netwerk met een uniforme login, zijn er extra stappen nodig. Deze worden hieronder beschreven.

Stap 1: Plaats de adapter dicht bij de router

Steek uw Magic WiFi-adapter in een vrij stopcontact, op maximaal 10 meter afstand van de router. Wacht ongeveer 1 minuut totdat de PLC-statusindicator (links) wit oplicht.

Stap 2: Overdragen van WiFi-inloggegevens

Druk op de PLC-knop (links) op uw adapter, zodat de LED wit knippert. Druk binnen 2 minuten op de WPS-knop op uw router (de benodigde duur van de knopdruk is afhankelijk van het routermodel).

Stap 3: Plaats de adapter op de gewenste locatie

Als de LED op de Magic WiFi-adapter weer permanent wit oplicht, zijn de WiFi-inloggegevens van de router naar de adapter overgebracht. U kunt hem nu loskoppelen en op de gewenste locatie plaatsen.

 

 

 

 

 

devolo Repeater instellen (zonder Home Network App)


Verschiedene Repeater-Produkte von devolo.

via de Add-knop (WPS)

Stap 1: Sluit de Repeater aan

Steek de WiFi Repeater in een stopcontact in de buurt van uw router. Zodra het punt van de WiFi-LED groen brandt, is het apparaat klaar voor gebruik. Deze toestand wordt binnen maximaal 2 minuten na het aansluiten bereikt.

Stap 2: Activeer WPS

Druk gedurende ongeveer 1 tot 3 seconden op de Add-knop op uw Repeater. Druk nu binnen 2 minuten op de WPS-knop op uw WiFi-router of activeer alternatief de WPS-functie op het configuratiescherm/apparaat.

Stap 3 (optioneel): Herpositioneer de Repeater

Als zowel het punt als de bogen van het WiFi-symbool op het apparaat groen oplichten, is het met succes geconfigureerd als Repeater. Indien nodig kunt u het nu loskoppelen en op een andere locatie in de woonruimte plaatsen.

Via de web interface

Huidige devolo Repeaters stellen een tijdelijk WiFi-netwerk (zonder internetverbinding) in, dat bijvoorbeeld "devolo WiFi 6 Repeater 5400" kan heten. Verbind uw apparaat met dit netwerk. Hiervoor is geen wachtwoord vereist. Open in uw webbrowser het adres "http://2.2.2.1". Hier kunt u kiezen of u het apparaat als Repeater of als Access Point wilt gebruiken.

Configuration en tant que répéteur

Cliquez sur "Configurer comme répéteur". Sélectionnez dans la liste des réseaux WiFi disponibles le nom de votre réseau domestique et entrez votre mot de passe. Vous pouvez ensuite configurer les paramètres WiFi. Nous recommandons la configuration par défaut.

Configuratie als Access Point

Sluit de devolo Repeater aan op een vrije LAN-poort van uw router met een Ethernet-kabel en klik in de web interface op "Als Access Point instellen". Om ervoor te zorgen dat het apparaat dezelfde WiFi-configuratie heeft als uw WiFi-router, kunt u de toegangsgegevens overnemen met de WiFi Clone-functie. Dit kan via de web interface of door de Add-knop van de Repeater 3 tot 9 seconden ingedrukt te houden en vervolgens op de WPS-knop van de router te drukken.

Een handleiding met gedetailleerde informatie over de eerste installatie en netwerkconfiguratie is ook te vinden in het downloadgedeelte van de informatiepagina voor Repeater-producten.

Ein Repeater von devolo steht auf einer TV-Bank im Wohnzimmer.

Uitbreiden van een Repeater-netwerk


Wist u dat u, indien nodig, een Repeater-netwerk eenvoudig kunt uitbreiden? Onze WiFi 6 Repeaters 3000 en 5400 zijn namelijk uitgerust met een reeks slimme Mesh-functies. Dit is vooral handig als u al bedrade LAN-verbindingen in uw huis heeft en onze Repeaters in de Access Point-modus gebruikt. Op deze manier behoort zelfs het meest hardnekkige WiFi-dode gebied al snel tot het verleden.

Als u problemen ondervindt bij het instellen van uw devolo-producten, kunt u ook een kijkje nemen op onze ’Support’-pagina. Hier vindt u uitgebreide veelgestelde vragen en aanvullende ondersteuning.

 

Naar Support