Dompel u onder in virtuele werelden – zonder haperingen

Het is een lange dag geweest. De kinderen slapen eindelijk. U kruipt in bed en pakt er nog even uw smartphone of tablet bij voor een potje van uw favoriete spelletje. Maar wat gebeurt er nu? Eerst werkte alles prima, en nu loopt het beeld ineens vast. De reden kunt u wel raden: het routersignaal is te zwak. Dat maakt uw spelletje ineens veel minder leuk.

Welk online spelletje u ook speelt, het werkt alleen als het WiFi-signaal sterk genoeg is. Maar als u in een ruimte zit die verder van de router verwijderd is, kan uw spelletje er zonder waarschuwing zomaar mee ophouden. In een appartement is dat probleem op te lossen met een repeater, maar in een huis heeft u een Powerline-adapter nodig met WiFi-functie.

 

Onze productaanbevelingen voor u

Hoe ontstaan storingen?

Ping, latency, lag? Wij leggen uit wat deze termen betekenen. Laten we een online roleplayinggame als voorbeeld nemen: u vormt met andere spelers een team en ontdekt samen prachtige werelden. U vecht tegen andere teams, wat betekent dat veel spelers tegelijkertijd toegang vragen tot de gameserver. De server verstuurt datapakketten, zodat de spelers weten wat er allemaal gebeurt. Als er tijdens dit overdrachtsproces vertragingen optreden, ontstaan er zogenaamde lags. Het spel hapert, uw personage bevriest soms voor enkele seconden, en de andere spelers laten u misschien vallen. In het ergste geval wordt de verbinding helemaal verbroken.

Hoe komt u erachter wat het probleem is? Een snelheidstest is de beste manier om het probleem te ontdekken. Deze tools meten niet alleen de bandbreedte van de beschikbare internetverbinding, maar analyseren ook de ping en bieden dus informatie over latency. De volgende regel geldt: hoe lager de ping-waarde, hoe stabieler de verbinding en lager de latency (in milliseconden). Lage latency betekent minder lags.

Tips voor ontspannen gamen

Vind de beste locatie

 

Voor ontspannen gamen zonder frustraties, bepaalt u eerst waar u het vaakst gamet. Hoe verder van de router, hoe zwakker het WiFi-signaal. Om te bepalen waar het WiFi-signaal het sterkst is, kunt u gebruikmaken van onze gratis ‘WiFi help’-app voor Android-apparaten. Deze tool werkt alleen als de gps-functie aanstaat. De app toont ook welke apparaten de beste verbinding hebben.

Sluit de console aan via LAN

 

Met uw vrienden gamen is leuk, maar om er het meeste uit te halen is het een goed idee om de gameconsole aan te sluiten op het internet via een LAN-kabel. Als de router in de woonkamer staat, maar uw gameconsole op zolder, bieden dLAN-adapters uitkomst. Deze adapters zijn uiteraard ook verkrijgbaar met WiFi-functie.

Ontdek games voor uw tablet

 

Na een lange dag wilt u misschien wel het liefst op de bank neerploffen of op bed gaan liggen. Daarom introduceren veel media regelmatig de beste games voor tablets. Zorg ervoor dat u een goede internetverbinding heeft als u graag online games speelt. Met name in de slaapkamer gebeurt het nog weleens dat de verbinding hapert, waardoor uw game steeds wordt afgesloten. Een dLAN-adapter met WiFi-functie biedt uitkomst.

Verbind zonder problemen meer apparaten

Gebruikt u uw pc, gameconsole en tablet om te gamen? Dan beschikt u waarschijnlijk over een multimediahoek waar verschillende apparaten moeten worden voorzien van een betrouwbare internetverbinding. De devolo GigaGate zorgt ervoor dat die verbinding sterk is voor zowel uw pc, gameconsole als uw smart-tv, zelfs als u ze tegelijkertijd gebruikt. De WiFi Bridge voorziet tot wel vijf apparaten van betrouwbaar, stabiel en snel internet – perfect voor gelijktijdig streamen, surfen en online gamen!

Onze productaanbevelingen voor u

Meer weten over toepassingen als gamen, thuiswerken en muziek en films streamen?
Gebruik onze toepassingsgids voor tips en productaanbevelingen

 

Naar het toepassingsoverzicht