Persberichten

Consumenten / 24.04.2019

Snelle WiFi in de tuin dankzij devolo WiFi Outdoor

Snelle WiFi in de tuin dankzij devolo WiFi Outdoor

De lente is er en de zomer staat op de stoep. En dat betekent: tijd voor ontspannen en zonnige uurtjes in de tuin of op het balkon. Maar om optimaal te genieten van een barbecue met urenlang storingsvrije muziek of een filmavondje buiten, is niet alleen mooi weer nodig, maar ook een goede WiFi-verbinding. Je wilt immers niet al je kostbare data verbruiken. Met de devolo WiFi Outdoor-adapter zorg je buiten eenvoudig voor een snelle WiFi-verbinding.

Niet alleen binnenshuis is een goede internetverbinding een must, ook buiten is dit van groot belang. Doordat de router vaak in de meterkast hangt of ergens in een hoekje staat, is de WiFi-ontvangst in de tuin of op het balkon op z’n best extreem traag. De lage downloadsnelheid is amper genoeg om je e-mail te checken en iets verderop in de tuin is er zelfs helemaal geen signaal. Maar dat hoeft niet zo te zijn!

WiFi in de tuin? Dat is eenvoudig

De devolo WiFi Outdoor-adapter lost WiFi-problemen buiten op. Het product gebruikt het elektriciteitsnetwerk alsof het een lange datakabel is. Hierdoor blokkeren de muren van je huis het WiFi-signaal niet meer en is het mogelijk elk aanwezig stopcontact buiten te transformeren tot een WiFi-hotspot.

 

Snelle en eenvoudige installatie

Dit klinkt allemaal misschien wat hightech. Maar de adapter is heel eenvoudig te installeren. Verbind een dLAN-adapter die gebruikmaakt van een Homeplug AV-transmissiestandaard, met de router en stop hem binnen in een stopcontact. Steek vervolgens de devolo WiFi Outdoor-adapter buiten in een stopcontact en klaar! De adapter genereert automatisch een nieuw WiFi-netwerk met volledige signaalsterkte.

 

Zelfs te gebruiken bij regen en wind

De devolo WiFi Outdoor-adapter is volledig geschikt voor buitengebruik. De adapter is voorzien van een robuuste behuizing, gemaakt van met glasvezel versterkt plastic met beschermingsclassificatie IP 65. Daardoor is hij optimaal beschermd tegen stof en vuil, en vormen zelfs water en hevige regen geen gevaar. De water- en stofbestendigheid maakt het gebruik van de robuuste adapter in de tuin bij alle weersomstandigheden mogelijk, zodat je altijd en overal een perfecte WiFi-ontvangst hebt. Handig voor het volgende tuinfeest, een ontspannende middag in een hangmat of een gezellige film- of voetbalavond met familie en vrienden.

 

Prijs en beschikbaarheid

De devolo WiFi Outdoor-adapter is online en via verschillende retailers verkrijgbaar voor de adviesprijs van 169,90 euro.