Verbind uw wallbox en omvormer met wifi

 

Is uw omvormer of wallbox geschikt voor wifi? Met de efficiënte netwerkoplossingen van devolo brengt u het routersignaal rechtstreeks naar afgelegen woonruimtes.

 

Als u wifi in de kelder wilt ontvangen, raden we het gebruik van Magic Powerline aan: hiermee wordt het internetsignaal rechtstreeks via het stopcontact naar de omvormer of wallbox geleid, wat de perfecte basis is voor een efficiënt en duurzaam huishouden van de toekomst.

Monitoring in realtime


De verbinding van uw zonnepaneleninstallatie met internet vormt de ideale basis voor efficiënt en intelligent energiebeheer thuis. Een bijbehorende app biedt u handige mogelijkheden om uw energiehuishouding te monitoren, optimaliseren en op afstand te bedienen.

 

Hoeveel stroom produceert u? Hoeveel daarvan verbruikt u in uw huis? Hoeveel stroom voedt u terug in het net en hoe hoog is uw vergoeding daarvoor? Slimme monitoring van zonnepanelen is flexibel en locatieonafhankelijk. Hiermee kunnen mogelijke problemen vroegtijdig worden opgespoord en verholpen.

 

Met een via het thuisnetwerk verbonden omvormer analyseert en optimaliseert u uw stroomverbruik en zorgt u ervoor dat het systeem altijd optimaal is afgestemd op uw behoeften.

Intelligent opladen


Een wallbox met wifi- of ethernetverbinding en een bijbehorende app geven u volledige controle. Start, stop en monitor het oplaadproces van uw auto gemakkelijk vanaf elke locatie en ontvang zinvolle kosten- en gebruikstatistieken.

 

Als u zonnepanelen heeft, kunt u een deel van de zonne-energie gebruiken om uw elektrische auto op te laden. Voor intelligent beheer van de zonnepanelen moet de wallbox kunnen communiceren met uw energiemanagementsysteem - geen probleem als alle apparaten zich in hetzelfde sterke wifi-netwerk bevinden.

 

Voor extra efficiëntie en veiligheid zorgt u ervoor dat uw wallbox up-to-date is met firmware-updates. Zo zorgt u ervoor dat alles optimaal functioneert.

 

Efficiënt energiebeheer, eenvoudige connectiviteit

 

 

Zo eenvoudig kunt u een wallbox en omvormer met wifi verbinden:
 

 1. Plaats een Magic Powerline-adapter naast de router en verbind deze via ethernet.
 2. Steek een Magic Powerline wifi- of ethernetadapter in de omvormer, wallbox of energieopslag en verbind deze via ethernet of wifi.
 3. Plaats indien nodig extra Magic-adapters in de woonruimte.


Alle belangrijke knooppunten van uw energiemanagementsysteem zijn nu verbonden met internet en kunnen hun gegevens via het stroomnet naar de bijbehorende software sturen.

Eine Hausillustration demonstriert, wie das gesamte Energiemanagementsystem mit devolo ans Heimnetz angebunden werden kann.

Voor sterke wifi in het hele huis

 


Ongeacht welke duurzame ideeën u wilt realiseren en welke toekomstgerichte technologieën u wilt gebruiken, of het nu gaat om zonnepanelen, e-mobility of andere projecten, u heeft een betrouwbaar thuisnetwerk nodig dat al uw slimme apparaten en plannen in harmonie brengt.

 

Met de oplossingen van devolo creëert u de perfecte basis. De beproefde Powerline-technologie brengt het internetsignaal in elke hoek van uw huis - voor slim energiebeheer en een modern, volledig verbonden huis.

Onze productaanbevelingen

devolo Magic 1 LAN

 


 • Internet overal, door plafonds en muren - met Powerline-technologie
 • Voor middelgrote tot grote woonoppervlakken (meerdere verdiepingen)
 • Powerline-snelheden tot 1.200 Mbit/s
 • 1 LAN-poort per adapter voor ethernetverbinding

 

 

Toepassing: plaatsing in een stopcontact dicht bij de router en in andere kamers, bijvoorbeeld in de kelder. Brengt het internetsignaal via het stroomnet door het hele huis.

devolo Magic 1 WiFi Mini

 


 • Internet overal, door plafonds en muren - met Powerline-technologie
 • Voor middelgrote tot grote woonoppervlakken (meerdere verdiepingen)
 • Powerline-snelheden tot 1.200 Mbit/s
 • Wifi-snelheden tot 300 Mbit/s
 • 1 LAN-poort per adapter voor ethernetverbinding

 

Toepassing: plaatsing in een stopcontact dicht bij de router en in andere kamers, bijvoorbeeld in de kelder. Brengt het internetsignaal via het stroomnet door het hele huis.

devolo Magic 2 LAN DINrail

 


 • Optimaliseert gegevensoverdracht direct bij de verdeelkast of zekeringkast
 • Automatische fasekoppeling voor verhoogde gegevensoverdrachtsnelheid (tot 2400 Mbit/s)
 • Ideale uitbreiding voor gebouwautomatisering, smart home en multimedia
 • Installatie door getrainde elektricien

 

Toepassing: plaatsing op de DIN-rail in de zekeringkast of verdeelkast, als centraal knooppunt van uw Powerline-netwerk.

Wist u dat? Wie devolo koopt, koopt duurzaam.

 

Bij de logistiek en verpakking van onze producten, evenals met onze bedrijfslocatie in Aken, zetten we in op duurzaamheid - en dragen daarmee bij aan een gezamenlijke, groene toekomst.

 

Meer informatie