Ervaar de gigabit-snelheid die uw glasvezelaansluiting in huis heeft

Glasvezeleindpunt en router snel verbonden

Glasvezelinternet verspreidt zich snel. Dit levert echter vaak een uitdaging op: de 'afstandsrelatie' tussen glasvezeleindpunt in de meterkast en de router in huis. Het leggen van een Ethernet- of speciale glasvezelkabel is duur en het plaatsen van de router in de meterkast is niet mogelijk. De devolo Giga Bridge vormt een eenvoudige oplossing!

Maximale verzendsnelheid voor optimale gigabit-prestaties

De devolo Giga Bridge brengt de snelheid van uw glasvezelaansluiting rechtstreeks over naar uw router. De aanwezige coax- of telefoonkabel in huis wordt in een handomdraai een supersnelle datasnelweg. Voor krachtige WiFi en perfecte draadloze telefonie in het hele huis.

Geen nieuwe bekabeling in huis nodig

Het ONT-kastje in de meterkast wordt simpelweg via een LAN-kabel verbonden met de devolo Giga Bridge-adapter. Vervolgens wordt de adapter verbonden met de aansluitdoos van de coax- of telefoonkabel. Zo komt het internetsignaal in de woonruimtes terecht. Daar neemt de tweede Giga Bridge-adapter het signaal op dezelfde wijze over en geeft het via een LAN-kabel door aan de router.

Giga Bridge kit voor coaxkabel

 • Technologie: Coax
 • Use case: Breedbanddiensten tot 1 Gbps
 • Topologie: Punt-tot-punt
 • G.hn Wave 2-technologie op coaxiale lijn
 • Gigabit LAN poort

Voordelen

 • Hoge glasvezelsnelheid tot aan de router zonder nieuwe bekabeling: de Giga Bridge gebruikt de aanwezige coax- of telefoonkabel als internetkabel met een snelheid van maximaal 1 Gbps en brengt zo het internetsignaal moeiteloos naar zijn bestemming.
 • Eenvoudige installatie: wij hebben de adapters al voor u geconfigureerd, zodat de installatie in slechts enkele stappen uitgevoerd kan worden.
 • Flexibel: de router kan overal aangesloten worden waar een coax- of telefoonaansluiting is. Hij kan op elk gewenst moment verplaatst worden, zonder dat dit extra kosten voor nieuwe bekabeling met zich meebrengt.
 • Veilig: de devolo Giga Bridge-adapters communiceren uitsluitend met elkaar. Ze zijn niet toegankelijk voor onbevoegden op het internet.

Toepassing 1 : ONT - router - Giga Bridge

De ONT, de internetbox en de devolo Giga Bridge (1) bevinden zich in de kelder/wasruimte.

 1. De Giga Bridge-adapter (1) wordt via een Ethernet-kabel met de router verbonden en ontvangt het breedbandsignaal.
 2. Het zendt het breedbandsignaal over een bestaande coax- of telefoonlijn.
 3. De aanvullende Giga Bridge-adapters ontvangen het breedbandsignaal en zenden het via een LAN-kabel door naar bekabelde apparaten of toegangspunten.

Resultaat: De gigabitsnelheid van glasvezel bereikt elke kamer in huis via de coax- of telefoonlijn.

Toepassing 2 : ONT - Giga Bridge - router

De ONT staat in de kelder en de router moet in het midden van het huis staan.

 1. De Giga Bridge-adapter (1) is via een Ethernet-kabel verbonden met de ONT en ontvangt het breedbandsignaal.
 2. Het zendt het breedbandsignaal over een bestaande coax- of telefoonlijn.
 3. De andere Gigabit Bridge-adapter (2) ontvangt het breedbandsignaal en zendt het via een LAN-kabel door naar de box.

Resultaat: De gigabitsnelheid van de glasvezel is beschikbaar op de netwerkpoorten van de router en in de WiFi is de beste DECT-ontvangst verzekerd.

Installation DIY

De devolo Giga Bridge gebruikt G.hn (point-to-point)-technologie om het internetsignaal via de coaxlijn (TV/SAT) door te geven. De devolo Giga Bridge is eenvoudig aan te sluiten, zelfs voor niet-experts.

Stap voor stap

 • Voorbereiding: De devolo Giga Bridge mag alleen gebruikt worden op ongebruikte coaxkabels. Controleer of er geen andere signalen (bijv. TV of radio) op deze lijn staan.
 • Stap 1: Steek de twee devolo Giga Bridge-adapters elk in een stopcontact en verbind ze via de telefoonaansluitingen met de meegeleverde netwerkkabel. Tijdens het koppelingsproces knipperen de LED's van beide apparaten wit. Na ongeveer drie minuten is de koppeling voltooid en branden de LED's continu wit. Na het koppelen kunt u een van de adapters en de netwerkkabel verwijderen.
 • Stap 2: Sluit de optische netwerkaansluiting (ONT) en de Giga Bridge aan door een netwerkkabel in de Ethernet (ETH)-aansluiting van de Giga Bridge en in de Ethernet aansluiting van de ONT (optische netwerkaansluiting) te steken.
 • Stap 3: Maak de bestaande coaxkabel los van de aansluiting en sluit deze aan op de devolo Giga Bridge. Als de kabel te kort is, kunt u hem verlengen met de coaxiale connector met de F-stekker en de meegeleverde extra coaxiale kabel. Hiermee is de installatie van het eerste deel van de devolo Giga Bridge voltooid.
 • Stap 4: Steek de tweede adapter in een stopcontact in de buurt van de router. Verwijder de kabel van de router die hem verbindt met het telefoonstopcontact (DSL-aansluiting). Sluit de meegeleverde coaxkabel eerst aan op de coaxiale-aansluiting van de devolo Giga Bridge en vervolgens op de coaxiale-aansluiting van uw media-aansluiting. Sluit de Ethernet-aansluiting (ETH) van de Giga Bridge aan op de WAN-poort (Wide Area Network/ kleur: meestal blauw) van de internetbox met behulp van de meegeleverde netwerkkabel. Dat is het!

De belangrijkste vragen en antwoorden rond zelfinstallatie

Wat zijn de noodzakelijke constructie-eisen?

2 x stopcontacten (1x in de buurt van de ONT en APL /1x in de buurt van de router/coaxaansluiting (bijv. woonkamer bij de TV of andere kamer met bestaande TV/coaxaansluiting).

 

De devolo Giga Bridge geeft het glasvezelinternet door via telefoon- of coaxlijnen. U kunt dus kiezen tussen twee scenario's, afhankelijk van de beschikbaarheid van de lijnen. In het telefoonsysteem (scenario A) wordt het G.hn-signaal verzonden via ten minste twee telefoonkabels, in het coaxiale systeem (scenario B) via een standaard coaxkabel. De Giga Bridge-adapters zelf kunnen universeel worden gebruikt voor telefoon- of coaxiale toepassingen; de verschillen tussen de twee pakketten liggen in de bijgevoegde accessoires (kabels, contactdozen en connectoren).

 

Stopcontacten op een afstand van ongeveer 1,5 meter van de aansluitcontacten zijn meestal al beschikbaar, aangezien ONT / APL & routers toch een 230V voeding nodig hebben. Beide Giga Bridge-adapters hebben een ingebouwd stopcontact, zodat deze stopcontacten nog steeds kunnen worden gebruikt en de ONT- en routervoedingseenheden gewoon in het stopcontact bovenop de Giga Bridge worden gestoken.

 

Scenario A vereist een bestaande telefoonlijn met ten minste twee draden. Vóór de installatie moet ervoor worden gezorgd dat er geen andere apparaten op deze lijn worden gebruikt. Voor scenario B is een bestaande coaxiale lijn nodig. Vóór de installatie moet ervoor worden gezorgd dat er geen andere signalen (TV of satelliet) op deze lijn worden doorgegeven.

Hoeveel tijd heb ik nodig?

Voor een standaardinstallatie duurt de installatie ongeveer 20 tot maximaal 45 minuten.

Welk gereedschap heb ik nodig?

Scenario A:

Sleufschroevendraaier om de telefoonaansluitdoos te openen.

 

Scenario B:

Sleufschroevendraaier om de coaxiale aansluitdoos te openen en steeksleutel (maat 11) om de coaxiale connectoren los te maken.

Wat bevat de Starter Kit?

De starterkit voor coaxiale lijnen omvat:

 • 2x devolo Giga Bridge adapters
 • 1x installatiehandleiding in 7 talen: DE/EN/ES/FR/IT/NL/PT
 • 1x Ethernetkabel voor het aansluiten van de Ethernetpoort (ETH) van de Giga Bridge op de ONT/mediaconverter
 • 1x Ethernetkabel voor het aansluiten van de Ethernet (ETH)-poort van de Giga Bridge op de WAN-poort van de router
 • 1x coaxiale kabel met twee F-type connectoren om de coaxiale poort van de Giga Bridge te verbinden met de coaxiale bekabeling van de ONT.
 • 1x coaxiale kabel met twee F-type connectoren om de coaxiale poort van de Giga Bridge te verbinden met de coaxiale uitgang op de routerlocatie
 • 1x koppeling (F-type connector)
 • 1x koppeling (TV-wandcontactdoos)

Heeft u snel telefonische hulp nodig bij uw installatie?

Vragen over installatie, configuratie of garantie-afwikkeling van uw devolo producten:

 

+32 2 808 89 85*

Maandag - vrijdag van 10.00 - 18.00 uur

*Binnenlands tarief; eventueel afwijkende prijzen bij internationale verbindingen

 

E-Mail: [email protected]

Leveringsomvang

devolo Giga Bridge Coaxial Kit
 • 2x devolo Giga Bridge-adapter
 • Installatie-instructie
 • Veiligheidsfolder
 • 2x Ethernet patchkabels RJ45-RJ45
 • 2x Coaxiale kabels
 • 1x Koppeling (F-type connector)
 • 1x Koppelstuk (TV-wandcontactdoos)

Downloads