FAQ Heimvernetzung

U heeft vragen, wij de antwoorden!

Meer informatie

FAQ - Heimvernetzung

Welke WiFi-apparaten kan ik verbinden met de dLAN® WiFi-adapters?

In principe kunt u alle gangbare mobiele apparaten, die over een WiFi-module beschikken, met de dLAN® WiFi-adapters verbinden - en zo een snelle draadloze verbinding met het internet en het thuisnetwerk opzetten. Daaronder vallen smartphones zoals de Samsung Galaxy of de Apple iPhone, tablet-PC‘s zoals de Apple iPad en laptops. Ook conform uitgeruste amusementselektronica kunnen zo in een handomdraai in het netwerk worden opgenomen - zoals bijvoorbeeld smart-TV of internetradio.

Kan men de WiFi en de geïntegreerde LAN-poort tegelijkertijd gebruiken?

Ja, het gelijktijdige gebruik van WiFi en de LAN-aansluiting is onbeperkt mogelijk..

Biedt het product de repeater-functie?

De dLAN® WiFi/Wireless+ producten vormen een volwaardig WiFi-Access Point en communiceren via de stroomleiding met hun router. De producten zijn wezenlijk krachtiger dan een repeater. Een repeater zorgt slechts voor een uitbreiding van het signaalbereik van uw router. Bij de dLAN® WiFi-producten wordt het WiFi-signaal flexibel en krachtig ter beschikking gesteld.

Is het ook mogelijk met dLAN® WiFi in de tuin draadloos te surfen?

De dLAN®-WiFi-adapters zijn uitsluitend ontworpen voor gebruik binnenshuis. Door gebruik in een stopcontact in de buurt van een raam kan de WiFi-ontvangst zich echter uitstrekken tot de tuin, het balkon of het terras. Zo heeft u ook buiten optimale WiFi-kwaliteit.

Functioneren devolo-adapters samen met Homeplug-adapters van andere producenten?

Alle adapters die volgens de HomePlug-standaard gecertificeerd zijn, kunnen samenwerken. Om devolo-adapters met Homeplug-adapters van andere fabrikanten in één gemeenschappelijk netwerk te combineren,kent u aan alle adapters hetzelfde wachtwoord toe.

De devolo-adapters worden zoals gebruikelijk geconfiguree

• Starten van de dLAN® Cockpit
  • Invoer van de Security-ID‘s van alle dLAN®-adapters
  • Toekenning van het gemeenschappelijke netwerkwachtwoord

Ken nu aan de andere Homeplug-apparaten conform de handleiding van de fabrikanten hetzelfde wachtwoord toe als de dLAN®-apparaten.

Kan ik devolo-producten ook in multistekkerdozen gebruiken?

In sommige gevallen kunnen multistekkerdozen - met name die met geïntegreerde schakelaar en overspanningsbeveiliging - tot negatieve invloed op de prestaties leiden. Voor het realiseren van optimale verbindingen adviseren wij devolo-producten met geïntegreerd stopcontact te gebruiken en de multistekkerdozen in de devolo-adapter te steken.

Kan mijn buurman mijn gegevens afluisteren? Hij is per slot van rekening op hetzelfde stroomnet aangesloten!

Of uw buurman het datasignaal van uw devolo-netwerk ontvangt, hangt af van het stroomnet in uw huis. Stroommeters en grote leidingslengten kunnen het signaal sterk verzwakken. Om zeker te zijn, adviseren wij het eigen netwerk met behulp van de beveiligingsknop op de adapters of devolo Cockpit software te coderen.

Kan ik devolo-producten gebruiken ondanks het feit dat ik verschillende stroomcircuits in huis heb?

Ja, devolo-producten functioneren ook bij meerdere stroomcircuits (fasen) in huis. Wijzigingen in het stroomnet, zoals bijvoorbeeld de inbouw van een fasenkoppelaar, zijn daarbij niet noodzakelijk.

Waarom hebben devolo-adapters geen fasekoppeling nodig?

Door het hoogfrequentieoverspringen worden de datasignalen automatisch over alle fasen verdeeld. De enige vereiste hiervoor is een parallel verloop van de fasen. Dit hoogfrequente overspringen houdt een demping in en kan tot vermogensverlies leiden.

Welk voordeel biedt de range+ technologie?

De door devolo voor patent aangemelde range+ technologie optimaliseert de gegevenstransmissie van de producten bij u thuis. Elk stroomnet is anders. Daarom is het belangrijk dat de adapters zich aanpassen aan de omstandigheden bij u thuis.In meer dan tien jaar hebben we een technologie ontwikkeld, die niet alleen de aardedraad gebruikt voor gegevenstransmissie, maar daarnaast het datasignaal optimaal op de stroomleiding zet. Ook de zend- en ontvangsttechniek werd verbeterd om de gegevensuitwisseling zo efficiënt mogelijk te realiseren.

Kan ik devolo-producten in verdeelstekkers met overspanningsbeveiliging gebruiken?

Het gros van de in de handel verkrijgbare verdeelstekkers met overspanningsbeveiliging leidt tot performance-beïnvloeding van het devolo netwerk en is daarom slechts beperkt aan te raden. Een uitzondering vormen speciaal voor het gebruik in combinatie met devolo-adapters ontwikkelde modellen.Deze kunt u onder andere verkrijgen van de fabrikant APC, modellen PL8VT3 en PL5B.

Zijn devolo-adapters in verschillende snelheidsklassen (200, 500, 650,1200) compatibel?

Ja, devolo-producten van verschillende snelheidsklassen zijn onderling volledig compatibel. In een gemengd netwerk maakt elke adapter verbinding met de andere adapter in de hoogst mogelijke snelheid. Onafhankelijk van andere adapters in het netwerk.In een netwerk van bijvoorbeeld een 200 Mbps-adapter en twee 500 Mbps-adapters maakt de 200 Mbps-adapter verbinding met de 500 Mbps-adapters met een snelheid tot 200 Mbps. Tegelijkertijd maken de 500 Mbps-adapters onderling verbinding, maar dan met de volle 500 Mbps-snelheid.De enige uitzondering hierop vormen alle adapters met 14 Mbps- en 85 Mbps-snelheid. Deze zijn helaas niet compatibel met de actuele producten.

Waarom is het product van Fast-Ethernet-aansluitingen voorzien?

Dit product is vooral ontworpen met het oog op energiezuinigheid. Door de beperking tot Fast Ethernet konden bijzonder energiezuinige componenten worden gebruikt. Dit komt tot uiting in het lage verbruik van het product zowel in bedrijf als in stand-by. De realiseerbare datatransfer van het product is voor de meeste toepassingen, zoals het uitbreiden van het internet, HD video-streaming en backups, voldoende. Voor veeleisende toepassingen bieden wij ook producten aan met Gigabit Ethernet-aansluitingen.

Met welke besturingssystemen werken devolo-adapters samen?

De devolo-adapters werken, besturingssysteemonafhankelijk, met alle netwerkapparaten samen die data per IP-signaal versturen. Ze gedragen zich daarbij als een lange netwerkkabel. Alleen de optionele extra software is besturingssysteemafhankelijk. Wij bieden software voor alle gangbare besturingssystemen zoals Microsoft Windows ®, Mac OS, Linux, Android, iOS. De details kunt u vinden bij de beschrijving van het betreffende product.

FAQ - devolo Magic

Worden Magic-uitbreidingsadapters ook automatisch geïnstalleerd?

Nee. U moet het nieuwe apparaat met een van de reeds geïnstalleerde apparaten via een druk op de toets toevoegen. U moet hiertoe eerst een adapter uit het bestaande netwerk selecteren en vervolgen de coderingsknop van de nieuwe adapter bedienen.

Hoe kan ik het wachtwoord voor mijn thuisnetwerk wijzigen?

Dit is via de app of via Cockpit mogelijk.

Is mijn thuisnetwerk dat uit Magic-apparaten bestaat na de eerste installatie automatisch beveiligd?

Ja. Alle Magic-adapters werken veilig en gecodeerd met elkaar.

Hoe worden Magic-apparaten geïnstalleerd?

De apparaten verbinden zich automatisch; u hoeft zelf niets te doen.

Kunnen dLAN- en Magic-netwerken naast elkaar worden gebruikt?

Het parallelle gebruik van verschillende technologieën is in hetzelfde huishouden mogelijk.

Ondersteunen Magic-apparaten ook oudere dLAN-apparaten?

dLAN-apparaten worden niet door de nieuwe technologiegeneratie ondersteund.

Met welke hardware zijn Magic-apparaten compatibel?

Magic-apparaten zijn compatibel met alle routers en met producten die door het HomeGrid-forum gecertificeerd zijn. Magic-apparaten met wifi werken samen met alle voor wifi geschikte apparaten.