Uw grootste nachtmerrie: een inbraak als u van huis bent

Denkt u dat inbrekers alleen toeslaan als het buiten donker is? Dat is helaas een mythe. De meeste inbraken vinden plaats tussen 12.00 en 14.00 uur en tussen 16.00 en 18.00 uur 's middags. Op deze tijden zijn de meeste mensen niet thuis, en hebben inbrekers dus vrij spel.                                                                                       

 

Het gaat hier om specifieke tijden waarop veel bewoners zich buitenshuis bevinden. Niemand is thuis. Of u nu aan het werk bent, met de kinderen onderweg bent of een hobby uitoefent, u zou al deze dingen met een gerust hart moeten kunnen doen. Wetende dat uw huis goed beveiligd is. Ook de vakantieperiodes zijn populair onder inbrekers, omdat u meerdere dagen achter elkaar van huis bent. Daardoor hebben inbrekers nóg meer tijd om uw huis leeg te halen. En dat is precies waarom kleine maatregelen die dieven afschrikken een investering waard zijn.

Rookmelders redden levens!

Dat klinkt misschien wat dramatisch, maar het belang van rookmelders wordt duidelijk zodra u weet dat slechts een paar minuten rook inademen zeer slecht kan zijn voor uw gezondheid. Als uw huis of appartement in brand staat, kunt u door die rook zelfs stikken.  

 

Brandgevaar afkomstig van defecte elektrische apparaten en installaties wordt vaak onderschat. Elektrische branden zijn extra gevaarlijk, omdat het smeulende vuur vaak niet wordt opgemerkt. Stekkerdozen blijken zelfs het grootste brandgevaar te vormen.

Hevige regen kan iedereen benadelen

Hoewel zowel onze planeet als onze lichamen voor een groot deel uit water bestaan, kan water wel degelijk een bedreiging vormen. In Duitsland alleen al komen er iedere dag 3.500 meldingen van waterschade binnen. Dat staat gelijk aan iedere 25 seconden een melding van waterschade aan meubels en gebouwen. De soorten waterschade in huis lopen erg uiteen. Meubels raken zwaar beschadigd, waardevolle herinneringen en items gaan verloren en ook het gebouw zelf kan eronder lijden. En de waterschade kan verschillende oorzaken hebben, van gebarsten verwarmingspijp tot een verkeerd aangesloten wasmachine, hevige regen et cetera. Statistieken tonen aan dat een derde van de bevolking zich druk maakt om waterschade of andere schade als ze van huis zijn. Hoog water als gevolg van overstromingen komt meestal alleen voor in gebieden nabij de zee of rivieren. Zware neerslag kan echter overal plaatsvinden – soms met serieuze consequenties.