Uw doe-het-zelf-smart home

Met devolo home automation wordt het huishouden een stuk eenvoudiger. Bedien eenvoudig en op intuïtieve wijze uw verwarming, verlichting en elektrische apparaten en houd zo zicht op de beveiliging van uw huis en uw energieverbruik. U heeft altijd en overal de controle over alles, vanuit iedere woonruimte en met slechts een druk op de knop, via de timer of met de app. De home-automationfunctie werkt op basis van het componentenprincipe: kies welke beschikbare devolo Home Control-apparaten u wilt gebruiken. Het hart van uw smart home wordt gevormd door de devolo Home Control-centrale, die u in ieder stopcontact kunt steken. Vervolgens programmeert u alle apparaten via de centrale.

Smart home in één overzicht

  • Dit is het smart home
  • Wat zijn smart-home-apparaten?
  • Wat moet ik weten over de installatie?
  • U bedient het Home Control-systeem heel eenvoudig.

Dit is het smart home

De term smart home omvat verschillende apparaten en systemen die als doel hebben uw wooncomfort te vergroten met behulp van geautomatiseerde handelingen. Dankzij innovatieve technologieën bedient en programmeert u alle functies binnen het smart home.

 

Volgens de definitie is een 'smart home' een algemene term voor verschillende technologische systemen die drie gemeenschappelijke doelen hebben: 

  • de kwaliteit van leven verbeteren
  • het huishouden veiliger maken en beter beveiligen
  • efficiënt gebruikmaken van energie

Wat zijn smart-home-apparaten?

Smart-home-apparaten zorgen ervoor dat individuele processen in uw smart home automatisch plaatsvinden of op afstand zijn te bedienen. Hieronder vallen onder meer 'slimme' apparaten als draadloze thermostaten of draadloos bedienbare bewegingsdetectoren, maar ook verschillende schakelaars en sensoren die normale huishoudelijke apparaten in uw smart-homenetwerk integreren.

 

Neem bijvoorbeeld het intelligente stopcontact. Zodra u een apparaat, zoals een lamp, aansluit op het elektriciteitsnet via het intelligente stopcontact kunt u de lamp bedienen met een timer of afstandsbediening. Tegelijkertijd meet het draadloze stopcontact continu het energieverbruik van de lamp. Daardoor veranderen normale huishoudelijke apparaten, zoals uw wasmachine, koffiezetapparaat of tv, in slechts een paar stappen in smart-home-apparaten.    

 

Ga naar de smart-homeproducten

Wat moet ik weten over de installatie?

Met devolo Home Control is het heel makkelijk om uw home-automationsysteem op te zetten – zonder dat daar verdere kennis of permanente installaties voor nodig zijn. Een deel van de apparaten steekt u zo in het stopcontact; sensoren zijn eenvoudig  te bevestigen met schroefjes of plakstrips. Alles wat u nodig heeft voor de installatie vindt u in de verpakking van ieder devolo Home Control-apparaat.

 

Onthoud het volgende wanneer u uw smart home opzet: verbind eerst alle 230V-apparaten, zoals het devolo Home Control intelligente stopcontact. Vervolgens verbindt u de apparaten die op batterijen werken, zoals de devolo Home Control-rookmelder, het deur-/venstercontact, de intelligente schakelaar en de devolo Home Control-radiatorthermostaat. 

U bedient het Home Control-systeem heel eenvoudig.

devolo Home Control is een home-automationsysteem waarin alle producten communiceren met de devolo Home Control-centrale. Draadloze Z-Wave®-technologie voor het smart home verbindt de individuele apparaten en sensoren. Daardoor fungeert ieder apparaat als trigger voor een ander apparaat, zoals de bewegingsdetector die de lichten aandoet als er beweging wordt gedetecteerd.

 

Alle apparaten zijn te bedienen via de devolo Home Control-centrale. Zodra u de gewenste processen en scenario's heeft opgeslagen in de centrale stuurt deze automatisch alle commando's naar de individuele apparaten. Tegelijkertijd ontvangt de centrale alle notificaties, statusberichten en informatie over het energieverbruik van de verbonden apparaten. 

 

De devolo Home Control-adapters zijn met elkaar verbonden via draadloze Z-Wave®-technologie en hebben geen internetverbinding nodig om de geprogrammeerde commando's uit te voeren. Het enige dat u nodig heeft, is een online verbinding voor het initiële pairing en het instellen van de apparaten. U past de instellingen aan met behulp van een internetbrowser of app en door in te loggen op het My devolo-portaal.

Waar wilt u meer over weten?

Energie

verlaag uw energiekosten.

Meer informatie

Beveiliging

voel u veilig.

Meer informatie

Smart-homeproducten

maak uw huis slimmer.

Meer informatie

Comfort

maak het uzelf gemakkelijk.

Meer informatie

App en Software

bedien uw smart home.

Meer informatie

Vragen en antwoorden

Alles wat u moet weten over de devolo-producten

Ga naar 'Veelgestelde vragen'

Alle downloads

blijf altijd up-to-date!

Naar de downloads