Persberichten

Consumenten / 10.10.2012

WiFi waar je maar wil met de nieuwe, alles-in-één thuisnetwerkadapter: de devolo dLAN® 500 AV Wireless+

devolo
Met de dLAN® 500 AV Wireless+ breidt devolo zijn productgamma uit met een adapter die zowel WLAN als Powerline en Ethernet ondersteunt. Deze nieuwe adapter is een krachtige en compacte communicatiehub voor het thuisnetwerk en verbindt alle met internet compatibele apparaten in één ruimte op een eenvoudige, snelle en veilige manier. Behalve een geïntegreerd dual-band WLAN-toegangspunt biedt het nieuwe vlaggenschip van de dLAN® 500-productlijn ook een switch met drie LAN-poorten. Op die manier wordt de WLAN-dekking snel en eenvoudig geoptimaliseerd en ontstaan er geen blinde vlekken meer. Met dit oplossing is de WLAN altijd beschikbaar wanneer de gebruiker deze nodig heeft. Bovendien kunt u tot drie bekabelde apparaten, zoals smart-tv‘s, Blu-ray-spelers, pc‘s of gameconsoles, tegelijk aansluiten via één adapter. Het enige wat u nodig hebt is een stopcontact om met de dLAN® 500 AV Wireless+ een stabiele en veilige internetverbinding tot stand te brengen.

Wi-Fi op 2,4 en 5 GHz en 500 Mbit-chip voor de beste gegevenssnelheden

De door de Wi-Fi Alliance gecertificeerde dLAN® 500 AV Wireless+-adapter heeft twee geïntegreerde antennes met MIMO-technologie voor 2,4 GHz- en 5 GHz-verbindingen (selecteerbare dual-band). Op die manier worden alle huidige WLAN-standaarden (802.11 a/b/g/n) ondersteund en wordt een stabiele en snelle verbinding met de huidige smartphones, tablets en laptops gegarandeerd.Als topmodel van de dLAN® 500-productlijn is deze adapter uitgerust met een krachtige chip die transmissiesnelheden tot 500 Mbps via de elektrische bekabeling mogelijk maakt. Met tien jaar ontwikkelingservaring in het Powerline-segment biedt devolo met de nieuwe dLAN® 500 AV Wireless+ hoge overdrachtssnelheden (bijvoorbeeld voor 3D/HD-videocontent) en dit zelfs op afstanden tot 300 meter. Het geïntegreerde stopcontact van de dLAN® 500 AV Wireless+ vervult twee functies tegelijk. Ten eerste gaat er op deze manier geen enkel stopcontact verloren. Ten tweede zorgt de geïntegreerde netfilter voor een duidelijke vermindering van ruis van andere elektrische apparaten en dus voor een betere en stabielere bandbreedte.

Beveiligde thuisnetwerktoegang en eenvoudige installatie via iOS/Android-app

De dLAN® 500 AV Wireless+ ondersteunt alle huidige coderingsstandaarden, inclusief AES en WPA2. Hiermee worden thuisnetwerken en draadloze verbindingen op de best mogelijke manier beveiligd tegen ongewenste toegang. Bovendien maakt WPS een bijzonder eenvoudige en beveiligde communicatie tussen de Wi-Fi-adapter en mobiele apparaten mogelijk. De Powerline-verbinding kan zoals gebruikelijk worden gecodeerd met één druk op de knop van de adapter. Bijkomende configuratie is niet nodig.Via de gratis dLAN® Cockpit-app voor iOS en Android op een desktop- of laptopcomputer krijgt de gebruiker toegang tot de configuratie-interface van de adapter. Hij kan vervolgens op zijn of haar computer individuele toegangsgegevens instellen voor de tijdstippen waarop de WLAN actief of inactief moet zijn. De WLAN-functie kan ook rechtstreeks op de adapter worden in- en uitgeschakeld.Daarenboven biedt de dLAN® 500 AV Wireless+ verschillende handige functies voor het draadloze netwerk. Behalve de mogelijkheid om een tijdelijk gastaccount in te stellen, kan ook de dagelijkse onlinetijd van gedefinieerde gebruikers worden beperkt. Zodra de vooraf ingestelde gebruikstijd is bereikt, schakelt de adapter automatisch de toegang van de betreffende gebruiker uit tot de volgende dag. Dankzij de nieuwe dLAN® AV Wireless+ genieten gebruikers van maximale beveiliging en de beste technische prestaties in combinatie met een hoog comfort.

"Mobiele apparaten, zoals smartphones, tablets of laptops, zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en ons huis, en een thuisnetwerk verbindt deze apparaten via WLAN met gangbare consumentenelektronica," aldus Heiko Harbers, CEO van devolo AG. "Met dLAN® Powerline bieden we een centrale netwerkinfrastructuur in een gebouw en kunnen we, waar nodig, draadloze producten integreren." Dit maakt dLAN® uniek, omdat wij op die manier de beste datatransmissiekwaliteit kunnen garanderen in elke ruimte in het huis, zowel met een bekabelde als met een draadloze verbinding."

De dLAN® 500 AV Wireless+ van devolo is in de winkel beschikbaar vanaf oktober 2012 en is verkrijgbaar in twee varianten. De prijs van de Wireless+ als individuele adapter is 109,90 euro (adviesprijs). De Starter Kit voor de installatie van een dLAN®-thuisnetwerk bestaat uit een Wireless+- en een dLAN® 500 AVplus-adapter en kost 159,90 euro (adviesprijs).