Persberichten

Beurs / 03.09.2013

Prestatieverbetering voor dLAN® Powerline: devolo vraagt patent aan voor range+ Technology - Uitnodiging voor technische discussie tijdens IFA

devolo

Een uitgebreid netwerk voor het digitale thuis wordt steeds belangrijker: Powerline-specialist devolo biedt een eenvoudig te installeren thuisnetwerk met zijn producten voor breedband internet, wifi en satelliet-tv in elke kamer. De nieuwe dLAN®-generatie, dLAN® 650, laat enorme prestatieverbeteringen zien dankzij devolo’s range+ Technology, waarvoor devolo patent heeft aangevraagd. Deze ontwikkeling zorgt niet alleen voor een hogere overdrachtssnelheid, maar breidt ook het dLAN®-assortiment uit. devolo nodigt geïnteresseerde journalisten uit voor een achtergronddiscussie tijdens IFA 2013.

Beter, sneller, verder: dLAN®-thuisnetwerk met 600 Mbps

Powerline-pionier devolo introduceert een nieuwe generatie thuisnetwerken via het stopcontact met dLAN® 650 en range+ Technology. Gebruikers profiteren van dubbel zoveel voordelen met de nieuwe adaptermodellen met 600 Mbps: dataoverdracht is aanzienlijker hoger en het assortiment is geoptimaliseerd, waardoor gebruikers thuis zelfs de langste kabelafstanden kunnen overbruggen.

dLAN® turbo: patent aangevraagd voor range+ Technology

range+ Technology bereikt nog betere prestaties door ook de aardleiding te benutten. Hierdoor is Powerline-datacommunicatie mogelijk via drie fysieke lijnen op één stroomnet. Het aangevraagde patent heeft betrekking op het aansluiten van het Powerline-signaal op de aardleiding. devolo heeft zelfs zijn eigen hardware-ontwerp hiervoor ontwikkeld, die exclusief wordt gebruikt in de nieuwe dLAN® 650-adapters. De eerste tests laten de prestatieverbeteringen van range+ Technology zien; devolo-adapters realiseren consequent betere meetresultaten dan producten op basis van het referentieontwerp.

Introductie van twee dLAN® 650-adapters met range+ Technology

devolo biedt de twee eerste dLAN® 650-adapters met range+ Technology aan vanaf dit najaar. dLAN® 650+ komt met een Gigabit LAN-verbinding met geïntegreerd stopcontact en ingebouwde netfilter. dLAN® 650 triple+ is een model met drie Gigabit LAN-poorten.

Nog meer IFA-hoogtepunten: wifi in elke kamer, satelliet-tv vanuit je stopcontact

De beste wifi voor smartphones, tablets en laptops: met behulp van WiFi Move Technology presenteert devolo de wifi-revolutie vanuit het stopcontact. Het principe: het compacte dLAN® 500 wifi-toegangspunt wordt precies op dat punt gebruikt waar je het meest draadloos aan het surfen bent - zo krijg je de beste ontvangst voor je mobiele apparaten.

devolo dLAN® TV SAT maakt van elk stopcontact een antenneaansluiting. Het belangrijkste onderdeel van deze schaalbare oplossing is een Powerline-gebaseerde DVB-S2-tuner met SAT>IP-ondersteuning. Dankzij de Sat>IP-standaard, maakt dLAN® TV SAT het mogelijk (HD-)tv-signalen te streamen naar mobiele apparaten, zoals tablets, smartphones of laptops, met de gratis devolo-app.

Uitnodiging voor journalisten voor technische discussie tijdens IFA

Heeft u vragen over eenvoudige thuisnetwerken via het stopcontact? devolo nodigt geïnteresseerde journalisten uit voor een persoonlijke, technische discussie tijdens IFA. U vindt ons in hall 3.2, stand 106. Neem, om een afspraak in te plannen, contact op met Evi Coune via [email protected]