Persberichten

Consumenten / 04.04.2013

Nieuwste Powerline-software van devolo geeft gebruiker volledig inzicht in thuisnetwerk

devolo

devolo lanceert zijn nieuwste Powerline-softwareversie: dLAN® Cockpit 4. Deze gratis controle- en configuratietool voor het dLAN® Powerline-thuisnetwerk beschikt over een sterk uitgebreide functionaliteit. devolo legt hierbij sterk de nadruk op bedieningsgemak. Zo is het mogelijk alle dLAN®-adapters in het netwerk met één druk op de knop te updaten naar de laatste firmwareversie. Bekende functies, zoals het grafisch weergeven van de verbindingssnelheid tussen de verschillende adapters in het thuisnetwerk, handige tips voor het verbeteren van de overdrachtskwaliteit en beveiligingsinstellingen per adapter blijven uiteraard mogelijk. dLAN® Cockpit 4 is per direct te downloaden vanaf de devolo-website.

Uitgebreide updatefunctie voor alle devolo-componenten in het netwerkGebruikers moesten voorheen firmware-updates voor Powerline-adapters handmatig downloaden vanaf de devolo-website en per adapter installeren. Met de nieuwste dLAN® Cockpit-software kan dit met één druk op een knop. Hierdoor zijn gebruikers zeker van de meest actuele software voor hun gehele dLAN® Powerline-thuisnetwerk en dat alle adapters optimaal presteren en energiezuinig zijn. Gebruikers die nog meer gebruiksgemak wensen, kunnen deze updates volledig automatiseren en dLAN® Cockpit toestaan om zelf regelmatig te zoeken naar beschikbare updates.

Per adapter controle van dataverkeer en statusleds

Met versie 4 van dLAN® Cockpit is het mogelijk zelf meer adapterinstellingen te beheren vanaf één centrale plek. Een van die instellingen is het tijdelijk blokkeren van een adapter en de dataoverdracht stopzetten totdat de gebruiker de adapter weer aanzet. Daarnaast is het mogelijk de leds op de adapter uit te zetten.

Digitale handleiding en verbeterde netwerkdiagnostiek

De nieuwste versie van dLAN® Cockpit heeft een geïntegreerde bedieningshandleiding. Deze digitale handleiding is automatisch beschikbaar voor alle adapters in het netwerk. Daarnaast is het door deze nieuwe documentatiefunctie mogelijk om de huidige configuratie van het dLAN® Powerline-thuisnetwerk en andere informatie op te slaan. Hierdoor kunnen helpdeskmedewerkers van devolo, indien nodig, sneller een betere analyse geven van de netwerkstatus en daardoor meer gerichtere ondersteuning bieden.

Beschikbaar als gratis download vanaf de devolo-website

Versie 4 van de dLAN® Cockpit is vanaf nu beschikbaar als gratis download vanaf de devolo-website: www.devolo.be/cockpit. De software is beschikbaar voor alle huidige Windows-versies (zoals Windows Vista, 7, 8) en voor Mac OS X en Linux (Ubuntu). Deze versie is geschikt voor alle adapters uit de dLAN® 200- en dLAN® 500-series.