Persberichten

Onderneming / 25.04.2016

Mijlpaal voor devolo: dertig miljoen Powerline-producten verkocht

devolo

devolo bereikt met de verkoop van maar liefst dertig miljoen Powerline-producten een nieuwe mijlpaal. De producent van netwerkcommunicatieoplossingen was de eerste die Powerline-technologie - dat het elektriciteitsnetwerk gebruikt voor dataoverdracht - op de markt bracht. Het is voor het eerst in de historie dat een bedrijf zo veel Powerline-adapters verkoopt.

Met de dLAN® Powerline-producten haal je internet direct uit je stopcontact: de devolo-technologie gebruikt het elektriciteitsnetwerk in huis als netwerkkabel. Niet alle experts zagen wat in het idee toen devolo in 2003 met dit concept startte, maar het succes ervan werd al snel duidelijk. In 2008 had devolo al zo’n vijf miljoen dLAN®-adapters verkocht; in 2010 was dat aantal verdubbeld.

Alles voor een simpel thuisnetwerk

De dLAN®-adapters zijn bijzonder eenvoudig te installeren: plug de eerste adapter in, verbind hem met je router, plug de tweede adapter in een willekeurig stopcontact en voilà: een uitstekende internetverbinding. Daarnaast is het bereik van de dLAN®-producten erg groot, waardoor zelfs de verste uithoeken in huis razendsnel internet hebben. Heiko Harbers, CEO van devolo AG: “De dertig miljoen verkochte dLAN®-producten laat zien dat ons concept werkt: stabiele groei op lange termijn in combinatie met innovatieve mogelijkheden en een open bedrijfscultuur. Onze missie om toegang tot wifi, thuisnetwerken en internet voor onze klanten zo makkelijk en betrouwbaar mogelijk te maken, blijven we in de toekomst dan ook doorzetten.”