Persberichten

Beurs / 05.08.2013

Interactie tussen smart home en smart grid tijdens IFA: dLAN® Green PHY-module van devolo spreekt de taal van EEBus

devolo

Powerline-expert devolo is tijdens IFA 2013 aanwezig als onderdeel van standaardiseringsorganisatie EEBus e.V. De beurspresentatie in hal 3, stand 190, laat zowel consumenten als marktvertegenwoordigers de voordelen zien van de combinatie van smart home en smart grid. EEbus toont met behulp van voorbeeldmodellen hoe ‘smart’ apparaten nu al worden gebruikt om energie en geld te besparen. Ook komt aan bod welke rol EEBus speelt als universele taal tussen individuele componenten in huishoudelijke apparatuur en het slimme-energienetwerk.

Smart home smelt samen met smart grid: de toekomst is voor EEBus

devolo is lid van EEBus e.V. sinds 2012. Samen met zijn partners wil de powerline-expert toewerken naar wereldwijde interoperabiliteit tussen componenten in een smart home en smart grid. Of het nu gaat om Smart TV, verwarming of zonnecellen - digitaal gestuurde consumenten en generatoren communiceren gemakkelijk met behulp van de EEBus-middleware. De beursstand van EEBus tijdens IFA 2013 onderstreept dat dit niet langer een toekomstvisie is, maar dat het consumenten al vele voordelen biedt. De beurs laat op basis van verschillende modelscenario’s zien hoe de individuele componenten van de smart home eenvoudig met elkaar en met smart grid communiceren dankzij de ‘universele taal’ van EEBus.

devolo dLAN® Green PHY-module maakt huisvestingstechnologie smart

devolo ontwikkelde zijn dLAN® Green PHY-integratiemodule om huisvestingstechnologie de taal van EEBus te leren. Om te beginnen maakt de module datatransmissie via het stroomnet mogelijk via powerline-communicatie. De module beheert daarnaast de communicatie met de EEBus-server en ook voortdurend met de andere componenten in de smart home. Producenten van huisvestingstechnologie integreren de compacte communicatiemodule in hun elektronica om gemakkelijke interactie in het digitale huis te garanderen. Een huishoudelijk apparaat met de geïntegreerde dLAN® Green PHY-module is continu verbonden met alle andere smart home-componenten dankzij het EEBus-vertaalsysteem - heel eenvoudig via het stopcontact. Dit maakt het mogelijk optimale automatische coördinatie te bereiken tussen de individuele elektriciteitsgebruikers in een huishouden en de smart grid van de toekomst. De communicatieve coördinatie met de smart grid is ook belangrijk voor gedecentraliseerde generatoren, zoals zonnecelsystemen. Want zo kunnen ze bijvoorbeeld beginnen met het optimaal distribueren van lokaal opgewekte elektriciteit naar de nabije omgeving en op deze manier verlies van energie door lange afstanden in het elektriciteitsnetwerk minimaliseren.

Open communicatiestandaard dankzij EEBus e.V.

 

EEBus heeft zich als doel gesteld om zijn oplossing als open standaard te implementeren op Duits, Europees en wereldwijd niveau. De organisatie bestaat nu uit meer dan dertig gerenommeerde bedrijven die zich bezighouden met technologie voor huishoudelijke toepassingen, domotica en bouwsystemen en daarnaast met energievoorziening, internet en IT. Het doel is om voortdurend te werken aan oplossingen die meteen de markt op kunnen en uniforme interfaces en transparante methodes voor wereldwijde interoperabiliteit tussen de smart home-componenten en de smart grid. Een belangrijk onderdeel hiervan is EEBus te benoemen als de standaard voor communicatie tussen alle relevante ‘smart’ componenten.

devolo hoopt u te ontmoeten tijdens IFA 2013. U vindt ons in hall 3.2, stand 106. Neem, om een afspraak in te plannen, contact op met Michael Ros of Naomi Samson ([email protected]).