Persberichten

Consumenten / 28.02.2008

HomePlug-innovatie op CeBIT 2008: devolo toont eerste 400 Mbps HomePlug AV compatibele demo wereldwijd

devolo
devolo toont productinnovaties op stand C30 in hal 13 tijdens CeBIT - 4 maart tot 9 maart 2008. devolo AG, de Duitse netwerkspecialist uit Aachen, pionier en Europees marktleider op gebied van HomePlug-technologie, stelt op CeBIT (van 4 tot 9 maart 2008) in Hannover een aantal innovatieve productnieuwigheden voor op haar stand (hal 13, stand C30), waar alles draait om netwerk via de huisinterne stroomleidingen. Als eerste bedrijf wereldwijd zal devolo een 400 Mbps-toepassing tonen, die volledig compatibel is met HomePlug AV. Zo verdubbelt devolo de maximale doorvoersnelheid van 200 Mbps tot 400 Mbps via het huisinterne stroomnet.

Verdubbeling van de doorvoersnelheid – tot 400 MbpsDe toename van toepassingsmogelijkheden van thuisnetwerken brengt een toename met zich mee van de hoeveelheid gegevens die doorgestuurd moeten worden. Hoe de toekomst van het thuisnetwerk via het stroomnet er uitziet, toont devolo dit jaar op haar stand tijdens CeBIT. De Duitse HomePlug-specialist geeft wereldwijd de eerste 400 Mbps-demonstratie, die volledig neerwaarts compatibel is met HomePlug AV, als “Proof of Concept”. De nieuwe technologie wil een nettodoorvoer van 180 Mbps waarmaken en zal dus dubbel zo snel zijn als de actuele HomePlug AV-oplossingen. De simultane overdracht van 5 HDTV-streams of het gelijktijdig verdelen van high definition video’s in meerdere kamers is met deze techniek perfect mogelijk, net als IPTV of VoIP.De demonstratie op de CeBIT beschikt daarom over een Gigabit-Ethernetaansluiting en is compatibel met HomePlug AV én coëxistent met HomePlug 1.0 en HomePlug Highspeed 85. Deze demonstratie van devolo toont een technologie die mogelijk klaar zal zijn voor de markt in de tweede helft van 2009.

dLAN 200 AV Wireless extender – combinatie van snel dLAN en WLAN

De dLAN 200 AV Wireless is een verdere productinnovatie, die van elk stopcontact in huis een netwerkaansluiting en een WLAN access point maakt. De nieuwe adapter beschikt over twee WLAN-antennes, waarover de verbinding van een dLAN-netwerk naar WLAN-clients mogelijk is. De combinatie van beide netwerktechnologieën “dLAN” en “WLAN” maakt het voor de gebruiker mogelijk, met een dLAN 200 AV Wireless extender een compleet netwerk binnen de eigen vier muren op te zetten – zonder begrenzingen. Want de dLAN 200 AV Wireless extender geraakt ook probleemloos tot in blinde hoeken, waar tot nog toe draadloos netwerk hun fysische grenzen kenden. Bij de gegevensoverdracht over meerdere verdiepingen of door muren gebruikt de dLAN Wireless extender het bestaande stroomnet in huis. In elke kamer waar een PC draadloos in het netwerk geïntegreerd moet worden, wordt een draadloze verbinding via WLAN opgezet. De overdrachtssnelheden gaan via dLAN tot 200 Mbps, en via WLAN tot 54 Mbps. De dLAN 200 AV Wireless extender wordt later op het jaar op de markt gebracht.

dLAN Audio extender – muziek via het stroomnet

Dankzij de dLAN Audio extender kunnen PC, Hifi-installatie of actieve luidsprekers eenvoudig en snel via het bestaande stroomnet in huis met elkaar verbonden worden. Het verleggen van bijkomende kabels is bij dit Plug&Play- audionetwerk overbodig. MP3-, WMA-, WAV- of AAC-bestanden kunnen in elke willekeurige kamer via de Hifi-installatie of actieve luidsprekers in CD-kwaliteit afgespeeld worden. De dLAN Audio extender is sinds kort beschikbaar in de handel.

dLAN 200 AVeasy – veilige netwerkverbindingen met één druk op de knop

Met de dLAN 200 AVeasy toont devolo een verdere ontwikkeling van de bekende dLAN 200 AV-adapters, waarbij de gegevensbeveiliging met slechts één druk op de knop tot stand komt. Dankzij de “Encryption Button”, die zich aan de onderzijde van de dLAN 200 AVeasy bevindt, wordt de configuratie van een dLAN-netwerk nog eenvoudiger en comfortabeler dan voordien: met slechts een eenvoudige druk op de knop wordt maximale beveiliging tussen de adapters bewerkstelligd. De dLAN 200 AVeasy starter kit is reeds beschikbaar in de handel.