Persberichten

Consumenten / 15.05.2012

Ethernet duet: devolo powerline instapmodel met twee ethernetpoorten

devolo
De nieuwe dLAN® 200 AVduo geeft een nieuw elan aan het devolo instapmodel voor powerline. Nooit eerder was een adapter in de dLAN® 200-generatie zo compact en energie-efficiënt. Met de nieuwe duo-interface kunnen twee netwerkapparaten rechtstreeks op de adapter worden aangesloten. Bovendien vermindert een nieuwe energiespaarfunctie het verbruik aanzienlijk tijdens gebruik.

De nieuwe dLAN® 200 AVduo is de opvolger van het populaire instapmodel dLAN® 200 AVmini. De dLAN® 200 AVduo is ontwikkeld op basis van deze succesvolle, compacte adapter en biedt als eerste adapter in de dLAN® 200-generatie twee netwerkpoorten voor een betrouwbaar dLAN®-netwerk via de stroomkabels in huis. Zo is bijvoorbeeld een parallel gebruik van een computer en een netwerkapparaat zoals een printer of een NAS harde schijf mogelijk zonder bijkomende randapparatuur. Ook op het vlak van consumer electronics zijn de mogelijkheden erg uitgebreid. Zowel een spelconsole als Smart-TV in de woonkamer kunnen bijvoorbeeld met het internet en het thuisnetwerk verbonden worden.

dLAN® 200 maakt het eenvoudig - Snel, stabiel en veilig thuisnetwerk

De devolo dLAN® producten gebruiken de stroomkabels in huis om een thuisnetwerk te maken. Zo geeft elk stopcontact in huis in een handomdraai toegang tot het thuisnetwerk en het internet. dLAN® 200 is snel, stabiel en veilig - de gegevens worden via de stroomkabel verstuurd tot 200 Mbps. Quality of Service geeft automatisch voorrang aan datatransfer. Dankzij deze technologie is dLAN® 200 net zo stabiel als een conventioneel kabelnetwerk. Het thuisnetwerk wordt beveiligd tegen toegang door onbevoegden met een 128 Bit AES-encryptie. Gebruikers waarderen wellicht het meest de plug & play installatie !

Compact design voor eenvoudige plaatsing

Met compacte afmetingen van 80 x 66 x 29 mm valt de dLAN® 200 AVduo nauwelijks op in de stopcontacten. Zo is een flexibele en onopvallende plaatsing in elk stopcontact in de kamer mogelijk. Dankzij de nieuwe single-status-LED kan men de werking van de adapter nu via één aanduiding aflezen.

Energie-efficiënt adapterdesign: automatisch stroom sparen

Met de dLAN® 200 AVduo haal je het ideale model in huis om in te stappen in de wereld van dLAN®-thuisnetwerken. De adapter is uitgerust met een bijzonder efficiënte, gepatenteerde energiespaarfunctie. Bij maximale energieconsumptie verbruikt de adapter ca. 2,6 Watt - in geval van normaal gebruik is dat slechts 2,1 Watt. Bij dit ”typische gebruikersprofiel” wordt ervan uitgegaan, dat de adapter niet constant gegevens verstuurt of ontvangt. Bovendien ligt het verbruik in automatische stand-by op slechts 0,5 Watt.

’Engineered in Germany’ staat borg voor kwaliteit

Zoals alle producten van devolo wordt ook de dLAN® 200 AVduo in Duitsland ontwikkeld en getest om alle dLAN®-gebruikers een optimale thuisnetwerkbeleving te garanderen. dLAN® producten genieten dan ook standaard van een garantie van 3 jaar.De devolo dLAN® 200 AVduo is vanaf deze maand beschikbaar in de handel, en wordt aangeboden als losse adapter, als Starter Kit (pakket met twee adapters) en als Network Kit (pakket met drie adapters). De richtprijs voor de dLAN® 200 AVduo is 44,90 EUR, voor de Starter Kit 79,90 EUR en voor de Network Kit 119,90 EUR.