Persberichten

Consumenten / 22.11.2013

dLAN® 650+ en 650 triple+: De snelste devolo Powerline Adapters op de markt

devolo
devolo, Europees producent van netwerkcommunicatieoplossingen, introduceert twee nieuwe, supersnelle powerline-adapters voor internetten via het stroomnetwerk; de dLAN® 650+ en 650 triple+. Hiermee bereiken computers en apparaten met een netwerkfunctie voor het eerst een snelheid van wel 600 Mbps. Bijna sneller dan het lichtnet dus.

Met devolo verandert iedereen zijn stopcontacten in veilige toegangspunten voor het internet. De compact ontworpen dLAN® 650+- en 650 triple+-adapters hebben nu een nog groter bereik, dankzij de range+ Technology van devolo. Daarnaast beschikken ze over een geïntegreerd stopcontact, zodat het gebruik niet ten koste gaat van het aantal stopcontacten in huis. Ook beschikken de adapters over een netfilter om stroomschommelingen op te vangen. De 650 triple+ heeft maar liefst drie Gigabit LAN-poorten om randapparatuur, zoals een printer, smart-tv, media-ontvanger, Blu-ray-speler of NAS, op aan te sluiten.

range+ Technology

Bij de ontwikkeling van de dLAN® 650+ en 650 triple+ heeft devolo zich gericht op het verbeteren van het bereik en het verhogen van de data-overdrachtsnelheid. Dankzij de devolo range+ Technology beschikken nu zelfs ver afgelegen kamers over supersnel internet. Dit komt doordat de range+ Technology gebruik maakt van de drie draden, inclusief de aardedraad, van een stroomnetwerk in huis.

Energiezuinig

Verder zijn de energiezuinige kwaliteiten van deze adapter belangrijk. De dLAN®-chip genereert weinig warmte. Hierdoor was het mogelijk de koelsleuven aan de zijkant van de adapters achterwege te laten. De devolo dLAN® 650+ verbruikt slechts 3,9 watt (maximum) als hij aanstaat en niet meer dan 0,7 watt in automatische stand-by-stand. De dLAN® 650 triple+ verbruikt als hij aanstaat 4,4 watt en in automatische stand-by-stand ook slechts 0,7 watt.

dLAN® Powerline: eenvoudig thuis internetten via het stroomnetwerk

dLAN® Powerline van devolo is een revolutie voor stopcontacten. De adapters gebruiken het stroomnetwerk in huizen en gebouwen als een netwerkkabel. Elk stopcontact wordt een toegangspunt voor het netwerk met behulp van een dLAN®-adapter. Hierdoor is het mogelijk om eenvoudig en snel computers, consumentenelektronica en andere slimme technologie met elkaar en met het internet te verbinden. Hoge overdrachtssnelheid, veilige encryptie en eenvoudige installatie maken dLAN® Powerline voor iedereen de beste thuisnetwerkoplossing. Met meer dan achttien miljoen verkochte dLAN®-adapters, is devolo wereldwijd marktleider.

Prijs en beschikbaarheid

De devolo dLAN® 650+ en 650 triple+ zijn per direct verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van respectievelijk 129,90 en 149,90 euro. De adapters voor het uitbreiden van het thuisnetwerk kosten respectievelijk 69,90 en 79,90 euro. devolo biedt een garantie van drie jaar op de adapters.