Persberichten

Consumenten / 26.11.2014

dLAN® 1200 voor het eerst met WiFi ac: devolo introduceert dLAN® 1200+ WiFi ac als Powerline WiFi-vlaggenschip

devolo
Meer dan 1,2 Gbps in je thuisnetwerk - de devolo dLAN® 1200+ WiFi ac combineert de snelste wifi-verbinding met het krachtigste Powerline-thuisnetwerk. Dit vlaggenschip van de dLAN® 1200-serie biedt een perfecte verbinding met alle mobiele en vaste apparaten in huis. Smartphones, tablets en laptops hebben hiermee - net als de modernste consumentenelektronica en smart home-technologieën - de optimale internetverbinding.

Gigabit Powerline met MIMO-technologie en de snelste wifi-verbinding

De dLAN® 1200+ WiFi ac heeft een bandbreedte van 1200 Mbps via Powerline-datatransmissie en WiFi ac. De adapter combineert daarmee de snelste overdrachtstechnologieën voor het thuisnetwerk. Het apparaat verzendt gelijktijdig een wifi-signaal op zowel 2,4 GHz- als 5 GHz-frequenties, waardoor de totale datasnelheid bijna 1,2 Gbps is. Dit maakt het nieuwe topmodel ideaal voor alle hogesnelheidsverbindingen via VDSL of kabeltechnologie. Zo is de volledige bandbreedte van het product nu beschikbaar in elke kamer van het huis. Hierdoor stream je 4K-videocontent - de HD-standaard van de volgende generatie - eenvoudig en in perfecte kwaliteit, waar ook in huis. Het hoogtepunt van deze snelle, stabiele oplossing voor het thuisnetwerk is de devolo range+-technologie met MIMO-technologie (Multiple In Multiple Out). Deze technologie maakt gebruik van de drie draden van de stroomkabel tegelijk (fasedraad, nuldraad en aarddraad), waardoor datatransmissie tot op gigabit-snelheid mogelijk is. Deze gepatenteerde koppeling die alleen wordt gebruikt in devolo-adapters, voorziet in een maximaal bereik en optimale signaalstabiliteit.

Breid je wifi-thuisnetwerk eenvoudig uit met één druk op de knop

Met de dLAN® 1200+ WiFi ac creëer je een wifi-thuisnetwerk of vul je jouw bestaande wifi-netwerk aan. Tegenwoordig willen veel gebruikers hun bestaande netwerk uitbreiden. devolo maakt deze functie eenvoudiger dan ooit: simpelweg met een druk op een knop. Dankzij de WPS Clone-functie neemt de dLAN® 1200+ WiFi ac de data over van het bestaande wifi-thuisnetwerk. Dit betekent dat er binnen de kortste tijd een volledig functionele wifi-hotspot is op te zetten vanaf elk stopcontact in huis. Mobiele apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops, schakelen automatisch over van de wifi-router naar de dLAN®-adapter als de adapter een sterker wifi-signaal afgeeft. Hierdoor beschik je over de beste wifi-ontvangst in kamers waar draadloos surfen eerder niet of nauwelijks mogelijk was. Meerdere dLAN® 1200+ WiFi ac-verbindingen zijn ook met elkaar te verbinden. Met de dLAN®-adapter heb je dus overal de beste wifi-ontvangst - van de kelder tot in de nok van het huis.

Uitgebreide functies voor wifi-beveiliging en -gemak

Geavanceerde gebruikers hebben toegang tot diverse optionele functies. Zo beschikt de dLAN® 1200+ WiFi ac over uitgebreide beveiligingsfuncties, zoals WPA2-encryptie en een MAC-filtertabel die wifi-verbindingen naar mobiele apparaten kan beperken. Wifi is ook aan en uit te zetten via een timer of met een druk op de knop. Wifi-gasttoegang maakt het eenvoudig om een eigen wifi-netwerk voor bezoekers op te zetten. De installatie is naadloos uit te voeren via een webbrowser of een app voor iOS- en Android.

Gigabit Ethernet voor computers en slimme consumentenelektronica

De dLAN® 1200+ WiFi ac heeft twee Gigabit LAN-poorten die een snelle verbinding mogelijk maken met vaste computers, thuisservers en moderne consumentenelektronica, zoals smart-tv’s en gameconsoles. Dit betekent dat twee netwerkapparaten direct zijn te verbinden met de adapter, zoals smart-tv’s en gameconsoles in de woonkamer, of computers en NAS-thuisservers in een thuiskantoor. De geïntegreerde elektrische socket met kinderbeveiliging zorgt ervoor dat geen enkel stopcontact verloren gaat. De dLAN® 1200+ WiFi ac bevat ook een geïntegreerd netfilter dat datatransmissie optimaliseert. “Met de dLAN® 1200-serie introduceert devolo het krachtigste Powerline-thuisnetwerk tot nog toe”, zegt Heiko Harbers, CEO van devolo AG. “De dLAN® 1200+ WiFi ac integreert nu perfect met de laatste wifi-standaard. Hierdoor profiteren alle op internet aan te sluiten apparaten van de volledige snelheid van de internetverbinding, waar ook in huis. We hebben daarbij extra nadruk gelegd op een eenvoudige installatie: er is nu met één druk op de knop een wifi-verbinding is te maken.”

Volledig compatibel met dLAN® 200, 500 en 650 - beschikbaarheid en prijs

De devolo dLAN® 1200+ WiFi ac is volledig compatibel met de dLAN® 200-, dLAN® 500- en dLAN® 650-modellen en met alle Powerline-adapters die geschikt zijn voor de HomePlug AV(2)-standaard. Het wifi-signaal is achterwaarts compatibel met wifi n.Het topmodel van de dLAN® 1200-generatie is verkrijgbaar in de winkel. De starterskit bevat een adapter en een dLAN® 1200+ voor een retailadviesprijs van 189,90 euro. De dLAN® 1200+ WiFi ac is ook los te koop als uitbreiding van een bestaand dLAN® Powerline-thuisnetwerk voor een retailadviesprijs van 129,90 euro.