Persberichten

Onderneming / 29.04.2014

devolo wifi-spreekuur: eerste hulp bij contactproblemen

devolo

Brussel, 29 april 2014 - Europa en Nederland hebben nog steeds te kampen met zwakke wifi-signalen. Onderzoek toont aan dat bijna de helft van de huishoudens geen of slechte ontvangst heeft in bepaalde delen van de woning. Vorig jaar al stimuleerde devolo mensen met dit probleem hulp te zoeken. Het bedrijf gaf toen publieksvoorlichting over de achtergrond, oorzaken en behandelmethoden van deze kwaal. Dit jaar gaat devolo nog een stap verder door een wifi-spreekuur aan te bieden. Getroffen huishoudens krijgen op www.wifi-spreekuur.be een gratis health check voor een krachtiger wifi-signaal.Recent onderzoek in Duitsland toont aan dat bijna de helft (44,5 procent) van de huishoudens die wifi gebruikt, in sommige kamers geen of een heel zwak signaal heeft. Voor devolo was dit de aanleiding om te zoeken naar manieren om met deze veelvoorkomende kwalen af te rekenen. Met zijn wifi-spreekuur lanceert devolo wereldwijd een unieke eerste-hulp-website die de oorzaken van een zwak wifi-signaal analyseert en gratis advies biedt om deze op te lossen. Op www.wifi-spreekuur.be biedt devolo acute hulp met een groot aantal oplossingen en een online woordenboek met technische achtergrondinformatie. Ook mooi: devolo houdt zijn wifi-spreekuur 24x7, zodat acute problemen ook ’s avonds en in het weekend worden opgelost.

Diagnose tijdens wifi-spreekuur

Tijdens het wifi-spreekuur van devolo krijgt de patiënt een diepgaand onderzoek naar de symptomen, een begrijpelijke diagnose en behandelmethoden voor acute gevallen van een zwak wifi-signaal. Hiervoor stelt devolo een grondig onderzoek in van de woonwijk, de hardware en de surfgewoonten. Vervolgens krijgt de patiënt een individueel behandelplan, dat hij of zij kan voorleggen aan een vertrouwde computerdealer.

Inzicht in je wifi-kwaal

Het wifi-spreekuur biedt eveneens inzicht in de oorzaak van een zwak wifi-signaal. Dit kan zijn het gebruik van slechts één toegangspunt, zoals een router. In dat geval heeft de smartphone, tablet of laptop alleen een perfecte ontvangst in de buurt van de router. Op een paar meter afstand verzwakt het signaal al. Dit is geen reden voor paniek. Een eenvoudige remedie kan de kwaal verlichten, bijvoorbeeld door de router op een hoger punt te zetten.

Perfect wifi-netwerk met devolo WiFi Move Technology

Bij hardnekkige of chronische gevallen van zwakke wifi, is de juiste medicatie belangrijk: devolo biedt een effectieve remedie voor zwakke wifi met de dLAN® ® 500 WiFi. Deze compacte stopcontactadapter biedt een snel thuisnetwerk met de wifi-N-standaard. Deze adapters zijn in elk stopcontact te plaatsen. In grotere flats of eengezinswoningen zijn meerdere dLAN® 500 WiFi-adapters eenvoudig te combineren, voor een optimaal wifi-signaal in elke kamer. De devolo dLAN® 500 AV Wireless+ is ontwikkeld voor acute gevallen van een zwak wifi-signaal en is altijd te combineren met de compacte dLAN® 500 WiFi-adapter. Al direct bij het eerste gebruik bemerkt de gebruiker een krachtiger signaal.

dLAN® Powerline, stabiele wifi via het stroomnetwerk thuis

De stopcontactrevolutie noemt devolo zijn dLAN® Powerline-technologie. Hiervoor gebruikt devolo het stroomnetwerk in huis als een lange netwerkkabel. Elk stopcontact is hiermee een mogelijk toegangspunt voor het draadloze netwerk, dankzij de dLAN®-adapter van devolo. De adapters verbinden eenvoudig computers, tablets en andere consumentenelektronica met elkaar en met het internet. Dankzij de hoge overdrachtssnelheden, veilige encryptie en eenvoudige installatie is een dLAN® Powerline-thuisnetwerk van devolo voor iedereen bereikbaar.

U kunt zeven dagen per week een afspraak maken voor het wifi-spreekuur van devolo op www.wifi-spreekuur.be.