Persberichten

Onderneming / 20.02.2014

devolo vestigt nieuw powerline record: 20 miljoen dLAN®-adapters verkocht

devolo

devolo heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Het bedrijf verkocht zijn twintig miljoenste dLAN® powerline-adapter. Dit bevestigt opnieuw de toonaangevende positie van devolo in deze markt. Een continu groeiende groep klanten in Europa vertrouwt op de dLAN®-adapters van devolo om hun thuisnetwerk uit te breiden. Met deze technologie verbinden klanten hun computers, consumentenelektronica, ‘smart home’- en mobiele apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops, op een snelle, eenvoudige en veilige manier met het internet.

Bij het Duitse devolo AG werken meer dan zeventig ontwikkelaars

Zij ontwikkelen continu oplossingen voor thuis- en zakelijk gebruik en verbeteren de prestaties en efficiëntie van deze technologie voortdurend. Daarmee beschikt devolo over het grootste team van ontwikkelaars op het gebied van powerline ter wereld. Alle nieuwe adaptermodellen worden uitgebreid getest in het testcentrum van devolo voordat ze in serie geproduceerd worden. De garantie van drie jaar onderstreept de hoge eisen op het gebied van kwaliteit en service die devolo stelt aan zijn nieuwe producten.
"Als marktleider sinds 2003 zijn we er trots op een impuls te hebben gegeven aan de Europese powerline-markt", aldus Heiko Harbers, CEO van devolo AG. "Het record van twintig miljoen verkochte dLAN®-adapters is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van devolo."

Betere prestaties, grotere efficiëntie met devolo-producten

devolo lanceerde zijn eerste dLAN®-adapter in 2003. Wat begon als een innovatieve oplossing voor een groter bereik van de internetverbinding in huis, is inmiddels de ruggengraat van veel thuisnetwerken geworden. Volgens de huidige statistieken van devolo gebruikt ongeveer vijftig procent van alle dLAN® powerline-gebruikers drie of meer adapters. Met de dLAN® 650 biedt devolo nu de best presterende powerline-adapter in de markt. Dit komt door de range+-technologie van devolo, die het mogelijk maakt om data via alle drie de fysieke lijnen van een elektrische stroomnet te versturen. Hiervoor heeft devolo een hardwareontwerp ontwikkeld met een unieke koppeling, die exclusief geïntegreerd is in de nieuwe dLAN® 650-adapters.

dLAN® powerline: thuisnetwerk via het stroomnet

dLAN® powerline van devolo betekent een stopcontactrevolutie. Deze oplossing gebruikt het stroomnet in het huis als een lange netwerkkabel. Dankzij de dLAN®-adapter wordt elk stopcontact een toegangspunt voor het netwerk. De gebruiker verbindt computers, consumentenelektronica en andere slimme apparaten met wifi-mogelijkheid snel en eenvoudig met elkaar en met het internet. Hoge overdrachtssnelheden, veilige encryptie en eenvoudige installatie maken de dLAN® Powerline tot het best mogelijke thuisnetwerk.