Persberichten

Consumenten / 04.10.2006

devolo stelt wereldwijd eerste HomePlug AV-product voor: dLAN 200 AVdesk met overdrachtssnelheden tot 200 Mbps

devolo
dLAN 200 AVdesk nu in de handel verkrijgbaar aan 129.90€ (individuele adapter) en aan 229.90€ (starter kit met twee adapters). devolo, de Duitse netwerkspecialist uit Aachen, pionier op gebied van HomePlug-technologie en marktleider in Europa, stelt de dLAN 200 AVdesk voor, wereldwijd het eerste product gebaseerd op de HomePlug AV-technologie met overdrachtssnelheden tot 200 Mbps. Hiermee is devolo de eerste fabrikant ter wereld die een product op de markt brengt, gebaseerd op de HomePlug AV-technologie. De nieuwe technologie achter deze dLAN 200 AVdesk is gebaseerd op de HomePlug AV-chip van Intellon, die gebruikers voor het eerst breedbandnetwerk vanaf elk stopcontact in huis biedt. Dankzij de geïntegreerde functie ‘Quality of Service’ (QoS) wordt video in hoge resolutie probleemloos via de stroomleidingen in huis doorgestuurd. Zo kan men bijvoorbeeld 2 HDTV-streams gelijktijdig bekijken, zonder storingen. En het beste is, men hoeft geen nieuwe kabels te trekken: de netwerkinfrastructuur is al in elk huishouden aanwezig. De dLAN 200 AVdesk is verkrijgbaar als starter kit (pakket van 2 adapters – richtprijs: 229,90€) of als single adapter (richtprijs: 129,90€).

Homeplug AV - nieuwe standaard voor inhouse powerlineHomePlug AV is de nieuwe internationale standaard voor de gegevensoverdracht via het huisinterne stroomnet en maakt naast hoge datatransfers tot 200 Mbps ook naadloos videostreaming mogelijk. devolo profileert zich op die manier opnieuw als baanbreker in het ontsluiten van nieuwe technologieën en brengt met de dLAN 200 AVdesk als eerste in de wereld een HomePlug AV-product op de Europese markt. Heiko Harbers, CEO van devolo AG, is overtuigd van de meerwaarde voor de gebruiker en van de kwaliteit: “Met HomePlug AV wordt het huisinterne stroomnet de ruggengraat van het thuisnetwerk. De technologie maakt het gebruik van Internettelevisie en video-on-demand in de ganse woning mogelijk – een echte meerwaarde voor de gebruiker.” HomePlug AV biedt immers een holistische aanpak voor een echt en compleet thuisnetwerk, zo gaat Harbers verder. Ook andere gerenommeerde bedrijven zien in HomePlug AV een krachtig platform voor de toekomst. Naast devolo bestaat de zogenaamde “HomePlug Powerline Alliance” uit onder meer Sony, Intel, Motorola, Texas Instruments en Samsung.

Highspeed – met 200 Mbps via het stroomnet

Met de nieuwe dLAN 200 AVdesk breidt devolo haar dLAN-productgamma uit met een eerste product, gebaseerd op de nieuwe HomePlug AV-technologie, waarna nog meer producten zullen volgen. Dit desktoestel beschikt over een ethernetaansluiting, waarmee men ethernettoestellen eenvoudig en snel in het netwerk kan integreren. De aansluiting op het stroomnet gebeurt uiteraard met een eurostekker. De dLAN 200 AVdesk maakt van elk stopcontact in huis een breedbandaansluiting. De brutobandbreedte tot 200 Mbps is voldoende om gelijktijdig bijvoorbeeld 2 HDTV-signalen (66-84 Mbps), home theater audio of CD-Audio in 2 kamers (9-11 Mbps) en 6 VoIP-telefoontoestellen (1Mbps) in het thuisnetwerk te verdelen – en zelfs dan is er nog genoeg reserve om IP-gegevens met 10 Mbps door te sturen.

dLAN – eenvoudige netwerkinstallatie verzekerd

Eenvoudig geniaal en geniaal eenvoudig! Want HomePlug AV is een krachtig netwerksysteem dat overal beschikbaar is en HDTV-multistreaming ondersteunt. De installatie is dankzij de plug&play-technologie en autoconfiguratie kinderspel. Bovendien is het netwerk beveiligd tegen afluisteren. De ingebruikname van de dLAN 200 AVdesk is – net als bij de andere dLAN-toestellen van devolo – bijzonder eenvoudig. Onder het motto ‘Uitpakken. Aansluiten. Netwerk’ biedt de dLAN 200 AVdesk een echte plug&play-ervaring: de dLAN-adapters detecteren elkaar in het netwerk en maken automatisch verbinding met elkaar. Dankzij de meegeleverde software kan men optioneel alle dLAN-adapters binnen hetzelfde stroomnet beheren – wat echter geen noodzaak is voor het functioneren van de toestellen. Als er geen datatransfer plaatsvindt, dan schakelt de dLAN 200 AVdesk automatisch over op een stroomspaarmodus, waardoor het stroomverbruik tot 30% gereduceerd wordt.

Optimale beveiliging en zekerheid

Het dLAN-netwerk is gekend voor haar hoge niveau van beveiliging. Anders dan bij WLAN-netwerken moet een potentiële indringer fysische toegang hebben tot het stroomnet van de gebruiker, om aan diens gegevens te kunnen. Bovendien waarborgt de dLAN 200 AVdesk een bijzonder hoge gegevensbeveiliging dankzij de geïntegreerde 128bit AES-encryptie (Advanced Encryption Standard).

In de handel verkrijgbaar

De dLAN 200 AVdesk (richtprijs - 129,90 euro) en de dLAN 200 AVdesk Starter Kit (richtprijs - 229,90 euro) zullen vanaf begin oktober in de handel te vinden zijn.