Persberichten

Onderneming / 30.04.2008

devolo stelt Tech Data aan als distributeur voor België en Luxemburg

devolo

Tweede distributeur ter ondersteuning van de groei op de BeLux-markt. devolo AG, de Duitse netwerkspecialist uit Aachen, pionier en Europees marktleider op gebied van HomePlug-technologie, heeft Tech Data aangesteld als nieuwe distributeur voor België en Luxemburg. Tech Data wordt naast Ingram Micro Belgium de tweede distributeur voor de BELUX-markt.

HomePlug – de technologie waarbij de stroomleidingen in huis gebruikt worden voor datacommunicatie – treedt steeds meer op de voorgrond bij thuisnetwerken, naast het klassieke aanbod van bekabelde en draadloze netwerkoplossingen. Onder de naam dLAN® (=direct Local Area Network) biedt devolo een uitgebreid aanbod van HomePlug-oplossingen. “Onze dLAN®-producten, staan voor kwaliteit en optimale beveiliging en zijn eenvoudig qua installatie en gebruik, kortom ze bieden alles wat de gebruiker nodig heeft om zonder kopzorgen een eigen thuisnetwerk op te zetten”, aldus Tom Demets, Sales Manager Benelux voor devolo. “De toepassingen hoeven niet op te houden bij computernetwerken, ook spelconsoles en settopboxes kunnen in een handomdraai via het stroomnet opgenomen worden in het thuisnetwerk. Je kunt dus stellen dat HomePlug de ruggengraat van het thuisnetwerk is.” Om de groei van devolo op de Belgische en Luxemburgse markt beter te kunnen ondersteunen, was een uitbreiding van het distributiekanaal noodzakelijk. Tech Data is door zijn goede reputatie als broadline distributeur de ideale aanvulling naast de bestaande distributeur om het kanaal verder uit te bouwen.

"Met devolo kunnen we ons assortiment aanvullen met een toonaangevende leverancier op het gebied van HomePlug-producten. Zowel KMO‘s als retailklanten zijn ondertussen vertrouwd met de technologie van "Home Plug Devices". We zijn dan ook overtuigd dat dit een markt met toekomst is. We vinden het onze taak onze klanten hierin ten volle te ondersteunen, zowel op vlak van productaanbod als op vlak van informatieverstrekking”, aldus Dirk De Wolf, Business Unit Manager Software/Volume Networking bij Tech Data.