Persberichten

Consumenten / 08.09.2005

devolo maakt IP-telefonie mogelijk via het stroomnet

devolo
Nieuwe firmware voor de MicroLink dLAN ADSL Modem Router maakt IP-telefonie en PC-netwerk via het stroomnet mogelijk. devolo AG, gespecialiseerd in oplossingen voor datacommunicatie, helpt haar klanten voortaan het stroomnet te gebruiken voor goedkope IP-telefonie. De meest recente firmware release ondersteunt IP voice packet routing door de MicroLink dLAN ADSL Modem Router en de MicroLink ADSL Modem Router. Een elegante VoIP-oplossing zoals IP-telefonie rechtstreeks via het stroomnet is nu mogelijk. Men kan de firmware update voor beide modems downloaden op de website van devolo. De MicroLink dLAN ADSL Modem Router laat bovendien toe het stroomnette gebruiken om Internet mogelijk te maken in alle kamers in huis.

Nieuwe IP-telefoons kunnen rechtstreeks verbonden worden met de modem router van devolo. Om een gewone vaste telefoon aan te sluiten, moet een VoIP analoge terminaladapter (VoIP ATA) aangesloten worden tussen de telefoon en de MicroLink ADSL Modem Router. De MicroLink dLAN ADSL Modem Router laat eveneens toe IP-telefoons of VoIP-ATAs te verbinden met conventionele telefoons via het stroomnet. IP-telefoonoproepen kunnen eveneens doorgestuurd worden naar conventionele telefoonnummers via gateways van VoIP service providers. Verschillende VoIP service providers bieden ook gratis softwareoplossingen voor IP-telefonie. Dit is een goedkoop alternatief, hoewel de PC steeds moet aan staan. De spraakpakketten die door deze oplossingen worden gebracht kunnen ook verstuurd worden naar het Internet door de devolo modem routers met geüpdate firmware.

MicroLink ADSL Modem Router—conventionele oplossing voor IP-capabel netwerk

De MicroLink ADSL Modem Router van devolo is de optimale oplossing voor ADSL Internettoegang voor meerdere PC’s. De geïntegreerde ADSL-modem verbindt tot 4 PC’s rechtstreeks met het Internet en biedt downloadsnelheden tot 8 Mbps. Deze ADSL Highspeed Internettoegang is zelfs beschikbaar voor nog meer PC’s door eenvoudigweg een MicroLink LAN Switch aan te sluiten. Bovendien vormen de PC’s die via de MicroLink ADSL Modem Router aangesloten zijn, een netwerk en kunnen ze onderling communiceren.

MicroLink dLAN ADSL Modem Router—VoIP in elke kamer via het stroomnet

De MicroLink dLAN ADSL Modem Router combineert voor het eerst een ADSL-modem, een 4-poortswitch en een HomePlug-adapter in één toestel. De geïntegreerde HomePlug-technologie vormt het bestaande stroomnet thuis om in een netwerk – nu ook voor Voice over IP. PC’s, IP-telefoons of VoIP-ATAs met vaste telefoons in verschillende kamers of op verschillende verdiepingen in een huis kunnen eenvoudig verbonden worden op een DLS-lijn en geüpgraded worden tot IP-gebaseerde telefonie. Stop gewoon de adapter van de MicroLink dLAN ADSL Modem Router gewoon in het dichtstbijzijnde stopcontact.

Prijzen, beschikbaarheid en garantie

Van de MicroLink dLAN ADSL Modem Router en de MicroLink ADSL Modem Router is momenteel geen Benelux-versie beschikbaar in de retail. devolo biedt 3 jaar garantie op alle producten en biedt uitgebreide support.

Netwerkplanning eenvoudig gemaakt

Onder www.devolo.de/de_DE/service/handbuch.html biedt devolo een handleiding rond het thema ‘networking’ (enkel in het Duits), dat als PDF gedownload kan worden of als boek besteld kan worden.

Voor meer informatie kan u terecht op www.devolo.com