Persberichten

Beurs / 01.09.2016

devolo introduceert GigaGate op IFA 2016: nieuwe WiFi-bridge voor het gigabit-tijdperk

devolo introduceert GigaGate op IFA 2016: nieuwe WiFi-bridge voor het gigabit-tijdperk

devolo introduceert de GigaGate, een WiFi-bridge om alle multimedia-apparatuur in een netwerk te verbinden met internet. Het devolo GigaGate Starter Pack bestaat uit een Base dat in verbinding staat met de router, en een Satellite. De WiFi-overdrachtssnelheid tussen de GigaGate-Base en de GigaGate-Satellite is maximaal 2 Gbps. De Satellite bevat een gigabit-connectie, vier multimediapoorten en snelle WiFi. Dit maakt de devolo GigaGate tot de alles-in-éénoplossing voor het aanleggen van een netwerk in je volledige mediacenter in de woonkamer: van smart tv’s en mediaspelers tot en met gameconsoles en andere multimedia-apparatuur. De GigaGate zorgt voor een razendsnelle internetverbinding voor al je apparaten. Eenvoudig en snel via een ethernetkabel of een snel WiFi-netwerk. devolo toont dit innovatieve nieuwe product in zijn stand tijdens IFA 2016, te vinden in hal 6.2, stand 128.

Gigabit-snelheden in de woonkamer

Smart tv’s, mediaspelers als Apple TV, audioversterkers en gameconsoles: bij al deze apparaten staat een razendsnelle internetverbinding aan de basis van hoogwaardig entertainment in huis. Helaas maakt een nieuwe router zelden deel uit van de multimediahoek. Daar komt bij dat het wifi-bereik vaak niet sterk genoeg is om volop te genieten van streamingdiensten en onlinegames zonder onderbrekingen. De GigaGate van devolo is niet voor niets een alles-in-éénoplossing - een WiFi-bridge die ervoor zorgt dat alle multimedia-apparaten in huis zijn voorzien van razendsnel internet.

Eenvoudige installatie en gigabit-snelheden

De GigaGate Starter Pack-Base is direct verbonden met de router via een ethernetkabel. De GigaGate-Satellite plaats je in de multimediahoek. De twee GigaGate-componenten zorgen nu voor vier gelijktijdige wifi-verbindingen op de 5 GHz-frequentieband, gebruik makend van zelfrichtende antennes. Deze technologie maximaliseert de bandbreedte tussen het GigaGate-Base en de GigaGate-Satellite. De devolo GigaGate levert een overdrachtssnelheid van maximaal 2 Gbps.

devolo GigaGate - voor thuisvermaak op hoge snelheid

De GigaGate-Satellite stelt je in staat je verbindingsopties te maximaliseren: één gigabitpoort, vier multimediapoorten en een razendsnelle 802.11n wifi-verbinding. De GigaGate maakt het mogelijk om het volledige multimediapotentieel van de snellere gigabit-internetverbindingen te benutten: 4k UHD streaming video, hi-res audio, gaming en een snellere toegang tot je NAS.

Prijzen en beschikbaarheid

De devolo GigaGate is vanaf begin 2017 in winkels en online beschikbaar voor een retailadviesprijs van 229,90 euro.

Persafspraken devolo tijdens IFA 2016

Journalisten kunnen een afspraak maken met het devolo-persteam. Stuur daarvoor een e-mail naar [email protected] of bel naar 02/474 17 40 Tot ziens in Berlijn in hal 6.2, stand 128.