Persberichten

Consumenten / 17.07.2014

devolo introduceert dLAN® 550+ met range+-technologie

devolo
dLAN® 550 duo+ vanaf volgende maand verkrijgbaar
De dLAN® 550+ brengt devolo’s bekroonde range+-technologie naar de 500 Mbps-categorie. Voor de beste ervaring met je thuisnetwerk maakt deze technologie ook gebruik van het stroomnetwerk voor Powerline-datacommunicatie. Dat leidt tot betere prestaties en een groter bereik. Daarnaast beschikt de dLAN®-adapter over twee LAN-poorten en een geïntegreerd stopcontact. Computers, consumentenelektronica met internetverbinding en smart home-technologieën zijn zo rechtstreeks aan te sluiten zonder dat je daarvoor een stopcontact hoeft vrij te houden.

Sluit elke kamer snel en eenvoudig aan op internet

Nu heb je internet overal waar je wil in huis: dLAN® Powerline maakt thuisnetwerken ontzettend makkelijk. De dLAN® 550+ verandert elk stopcontact in huis in een internetverbinding. Ideaal voor de nieuwe generatie breedband-internetverbindingen, IPTV-transmissie en Voice over IP.

Eenvoudige installatie zonder computer

Om dLAN® Powerline te installeren, heb je geen speciale technische expertise of een computer nodig. Verbind gewoon de eerste adapter met de router; extra adapters zorgen voor de verbinding met de apparaten in de gewenste kamers. De snelle, stabiele en veilige verbinding realiseer je eenvoudig door een knop in te drukken als alle adapters in het stopcontact zitten. Veilige versleuteling biedt betrouwbare bescherming tegen ongeautoriseerde toegang tot de data in je thuisnetwerk.

devolo range+-technologie voor nog betere prestaties en een nog groter bereik

devolo heeft zijn dLAN® 550 duo+ uitgerust met de range+-technologie die al meerdere prijzen heeft gewonnen. Vorige Powerline-adapters verstuurden data alleen via de fase- en neutrale geleider. Range+-technologie maakt ook gebruik van het stroomnetwerk voor datacommunicatie. De door devolo gepatenteerde koppelingsmethode biedt ook betere prestaties: zowel de transmissiecapaciteit als het bereik nemen aanzienlijk toe. Dit zorgt voor een betrouwbare, uitstekende internetverbinding in elke kamer van je huis.

dLAN® 550 duo+ met twee LAN-poorten en geïntegreerd stopcontact

De dLAN® 550 duo+ is uitgerust met twee LAN-poorten. Dit maakt het mogelijk twee digitale devices rechtstreeks met de adapter te verbinden zonder dat je een switch nodig hebt. Dankzij het geïntegreerde stopcontact gaan er in de kamer geen bruikbare stopcontacten verloren. De adapter heeft ook een ingebouwde netfilter die datatransmissie verder optimaliseert, en een kinderbeveiliging.

De devolo dLAN® 500 duo+ ligt vanaf augustus 2014 in de winkel. De adapter is zowel los verkrijgbaar als in de vorm van een Starter Kit (twee adapters). De Starter Kit heeft een adviesprijs van 79,90 euro. Losse adapters ter aanvulling van een dLAN® Powerline-thuisnetwerk zijn verkrijgbaar voor een adviesprijs van 44,90 euro per stuk.