Persberichten

Beurs / 06.03.2007

devolo innovatief tijdens CeBIT 2007: netwerk harde schijf met geïntegreerde HomePlug techniek en TV transmissie via het stroomnet

devolo

Nieuwe producten tonen een glimp op de toekomst van home networking. devolo AG, de Duitse netwerkspecialist uit Aachen, pionier en Europees marktleider op gebied van HomePlug technologie, komt dit jaar innovatief uit de hoek tijdens CeBIT in het Duitse Hannover. Met deze nieuwigheden geeft devolo al een glimp op de toekomst van thuisnetwerken: op stand C20 in hal 13 zal de powerline specialist niet alleen een netwerk harde schijf voorstellen met geïntegreerde HomePlug AV techniek (dLAN NAS), maar ook de transmissie van satelliettelevisie (DVB-S) over het stroomnet demonstreren (dLAN NAT).

Netwerk harde schijf via het stroomnet – dLAN NAS De steeds groeiende volumes van gegevens doen ook de behoefte aan meer schijfruimte ontstaan: afbeeldingen, video’s en MP3’s moeten bewaard en geordend worden. Handig als men zo een harde schijf eender waar in huis kan opstellen en van overal toegang tot deze schijf heeft. devolo zal tijdens CeBIT voor het eerst de dLAN NAS (NAS staat voor “network attached storage”) voorstellen, een harde schijf die men op het netwerk kan aansluiten via de geïntegreerde HomePlug AV adapter, met transmissiesnelheden tot 200 Mbps. Door gewoon de stroomstekker in het stopcontact te steken, wordt de harde schijf direct in het netwerk opgenomen. Het voordeel van dit concept ligt voor de hand: de dLAN NAS hoeft niet naast een PC te staan, maar kan eender waar in huis geplaatst worden. De enige voorwaarde is dat er een stopcontact aanwezig is. Het bewaren van de gegevens gebeurt gewoon over de aanwezige elektriciteitsleidingen: alle gegevens staan bijgevolg altijd en overal ter beschikking – men hoeft niet van schijf te wisselen, geen kabels te versteken en geen DVD’s meer te branden. De dLAN NAS wordt in Q4 van dit jaar op de markt verwacht.

Satelliettelevisie via het stroomnet – dLAN NAT

Digitale TV-ontvangst in elke kamer? Tot op heden kon men er enkel van dromen, omdat meestal niet elke kamer voorzien is van een coax aansluiting. De oplossing hiervoor kunt u bezichtigen op de stand van devolo tijdens de CeBIT: de dLAN NAT (NAT staat voor “network attached tuner”) biedt een simpele manier om een DVB-S signaal in SDTV/HDTV kwaliteit te verdelen over de elektriciteitsleidingen – zonder een coax kabel te moeten verleggen. Het satellietsignaal kan zo vanaf elk stopcontact ontvangen worden. De dLAN NAT beschikt over een geïntegreerde dLAN 200 AV adapter, die het SAT-signaal in het stroomnet brengt. De door devolo ontwikkelde technologie zal zowel voor DVB-S als voor DVB-T en DVB-C geschikt zijn.

Contactgegevens voor pers

Breaking NewsGrégoire Van den OstendeGsm 0476 45 15 04Fax 09 245 74 08E-mail : [email protected]

devolo Beneluxc/o bizz-in-motionRenate Helewauttel: +32 56 52 18 10fax: +32 56 52 18 [email protected]