Persberichten

Zakelijke klanten / 25.10.2012

devolo HomePlug Green PHY module voor e-mobility vanaf december 2012 beschikbaar

devolo

Als enige fabrikant wereldwijd kan de Duitse powerline specialist waarschijnlijk al vanaf december 2012 de HomePlug Green PHY-gecertificeerde module in grote hoeveelheden aanbieden voor massaproductie. Naast de communicatie van de laadstatus, maken de devolo HomePlug Green PHY-modules ook andere innovatieve diensten mogelijk, zoals accounting, authenticatie en gegevensuitwisseling met de auto-elektronica.

devolo speelt met haar HomePlug Green PHY-producten en -oplossingen in op de groeimarkt e-mobility. Volgens het plan van de Duitse regering moeten tegen 2020 alleen al in Duitsland minstens 1 miljoen elektrovoertuigen van de band rollen. De powerline specialist uit Aken brengt innovatieve oplossingen voor de laadcommunicatie voor deze voertuigen. HomePlug Green PHY werd als Europese standaard voor de communicatie tussen laadpalen en elektrische voertuigen vastgelegd onder de ISO-norm 15118. Als lid van de HomePlug Alliance en van de coördinerende raad had devolo een belangrijke inbreng bij het opstellen van deze norm. Laadpaalfabrikanten en de automobielindustrie verlaten zich nu uitsluitend op deze betrouwbare standaard, die een naadloze en veilige gegevensuitwisseling garandeert.

- HomePlug Green PHY: De standaard voor e-mobility communicatie- devolo levert HomePlug Green PHY module vanaf december 2012- De standaard voor laadcommunicatie en bijkomende diensten - HomePlug Green PHY als flexibel oplossingsconcept

devolo levert HomePlug Green PHY module vanaf december 2012

devolo plant reeds vanaf december 2012 dLAN® HomePlug Green PHY producten in grote aantallen aan te bieden. De compacte dLAN® ® HomePlug Green PHY-modules kunnen volgens de “small footprint”-standaard eenvoudig en kostenefficiënt in bestaande laadpalen geïntegreerd worden. Ze worden vervaardigd en getest op alle normen die relevant zijn voor laadcommunicatie. devolo garandeert maximale betrouwbaarheid door een gecertificeerde productie.

De standaard voor laadcommunicatie en bijkomende diensten

dLAN® HomePlug Green PHY modules garanderen een stabiele en veilige communicatie tussen elektrische voertuigen en laadpalen tijdens het laadproces. Daarbij werd de pilootgeleider van de laadverbinding voor IP-gebaseerde datacommunicatie gebruikt. Deze verbinding is bij gelijkstroomlading noodzakelijk om informatie over de laadstatus te versturen.Zowel systemen op wisselstroom als op gelijkstroom profiteren van deze trendzettende diensten, die via deze communicatie gerealiseerd kunnen worden. Naast oplossingen voor accounting voor laadpaaloperatoren kunnen ook functies voor autofabrikanten geïntegreerd worden. Zo zou het in de toekomst denkbaar zijn dat bij problemen informatie kan worden afgelezen, of dat een nieuwe firmware geïnstalleerd wordt. dLAN® HomePlug Green PHY is volledig compatibel met actuele powerline producten. Zo zal in de toekomst ook het smart home met de auto kunnen communiceren. Dit laat bijvoorbeeld toe om gemakkelijk muziek, films, routeplannen voor het navigatiesysteem of contactgegevens voor geïntegreerde adres- of telefoonboeken uit te wisselen.

HomePlug Green PHY als flexibel oplossingsconcept

Met meer dan 10 jaar onderzoeks - en productie-ervaring als wereldwijde marktleider op gebied van powerline komt devolo aan de uitdagingen van de laadcommunicatie in de e-mobility tegemoet met geteste oplossingsconcepten. devolo kan kant-en-klare HomePlug Green PHY-integratieoplossingen voor de laadpaalcommunicatie aanbieden, die door de fabrikanten rechtstreeks kunnen worden geïmplementeerd. Daarbij zijn verschillende uitbouwfasen voor laadpalen denkbaar: het aanbod gaat van een moduleoplossing voor klassieke communicatietoepassingen tot een volledig geïntegreerd HomePlug Green PHY-totaalsysteem via DINrail-adapters met gebruik van host processors voor high level communicatie. Dit unieke concept van uitbouwfasen maakt een op maat gemaakte en kostenefficiënte integratie in overleg met de respectievelijke klanten mogelijk.

„devolo profiteert in de markt van de e-mobility communicatie zowel van haar powerline expertise als van haar jarenlange ervaringen in de OEM business”, aldus Heiko Harbers, CEO van devolo AG. “devolo beschikt reeds over de infrastructuur voor de productie van embedded producten dankzij de dLAN®-modules. Zo kunnen we vermoedelijk reeds vanaf december 2012 als eerste en enige fabrikant wereldwijd de Green PHY module in grote aantallen leveren.“

More Information to be found on www.dlansolutions.de/en/e-mobility/