Persberichten

Onderneming / 20.05.2014

devolo dLAN® 650 met range+-technologie: meermaals onderscheiden netwerktechnologie voor thuis

devolo

Een opmerkelijke reeks testonderscheidingen en verschillende nummer één-noteringen in vergelijkingstesten door toonaangevende Duitse en Europese computerbladen onderstrepen de toppositie van de devolo dLAN® 650 in Powerline-thuisnetwerken. devolo is de enige producent ter wereld die de gepatenteerde range+-technologie inzet. Het onderling verbinden van computers, digitale consumentenelektronica en smart home-technologieën aan het internet was nog nooit zo efficiënt. Dit is te combineren met een drastische verbetering van het bereik en een bandbreedte tot 600 Mbps.

devolo range+-technologie voor enorme prestatieverbetering

De prestatievoordelen van de dLAN® 650-adapter zijn te danken aan het gebruik van de unieke range+-technologie die door devolo is gepatenteerd. Deze technologie biedt een maximale doorvoer van 600 Mbps en zorgt ervoor dat alle ruimten in huis voorzien zijn van de best mogelijke bandbreedte, ook in grotere huizen. Dit is mogelijk door gebruik van alle drie fysieke lijnen van het stroomnetwerk. Het is voor het eerst dat hiervoor de aardedraad wordt ingezet. devolo ontwikkelde een hardware-ontwerp met een unieke connectie die exclusief is voor de nieuwe dLAN® 650-adapters.

Eigen ontwikkeling in plaats van het gebruik van referentieontwerpen

Met meer dan negentig ontwikkelaars beschikt devolo in Aken over het grootste Powerline-competence-center ter wereld. Dankzij hun expertise komen zeer energie-efficiënte en hoogwaardige oplossingen tot stand die superieur zijn aan referentieontwerpen. Het continu uitdagen van de bestaande situatie zorgt ervoor dat devolo unieke oplossingen ontwikkelt zoals de range+-technologie.

Meervoudig onderscheiden dLAN® 650 Powerline-thuisnetwerk van devolo

De twee modellen binnen de dLAN® 650-series van devolo hebben een enorme indruk gemaakt bij de media en wonnen verschillende onderscheidingen. Europese IT-journalisten prijzen niet alleen de bijzondere prestaties van de adapter op korte afstanden, zoals het uitbreiden van een internetverbinding van de ene kamer naar de andere. Zij zijn ook onder de indruk van de prestaties over lange afstanden. Dat maakt de inzet mogelijk van IPTV door het hele huis heen zonder gebruik van traditionele netwerkkabels of wifi. Dit geldt ook voor het koppelen van computers, hoogwaardige consumentenelektronica en smart home-technologieën.

Twee adapter-modellen voor het beste thuisnetwerk via de elektrische bedrading

devolo biedt twee modellen binnen de dLAN® 650-productreeks: de dLAN® 650+ beschikt over een Gigabit LAN-poort en is ideaal voor een ruimte met één netwerkapparaat zoals een computer of smart tv. De dLAN® 650 triple+ biedt drie Gigabit LAN-poorten en is daardoor ideaal voor de woonkamer waar verschillende apparaten internettoegang nodig hebben, zoals een smart tv, een Blu-ray-speler en een game-console.

Eenvoudige installatie door geïntegreerd stopcontact met stroomfilter

Beide adapters beschikken over een geïntegreerde stopcontact, zodat het gebruik ervan niet ten koste gaat van een stopcontact in een ruimte. Apparaten of stekkerdozen zijn direct aan te sluiten op de dLAN®-adapter. Het geïntegreerde stroomfilter optimaliseert datatransmissie in huis door interferentie te elimineren.

De devolo dLAN® 650+ en dLAN® 650 triple+ met range+-technologie zijn in de winkel verkrijgbaar. De starter-kit voor het opzetten van een thuisnetwerk bestaat uit twee dLAN® 650+ adapters en kost € 129,90. De set met de dLAN® 650 triple+ is beschikbaar voor € 149,90. Losse dLAN® 650+-adapters voor het uitbreiden van een bestaande dLAN® Powerline-installatie zijn beschikbaar voor € 69,90. Een losse dLAN® 650 triple+ adapter kost € 79,90. Alle prijzen zijn adviesprijzen, inclusief btw.