Persberichten

Consumenten / 06.12.2006

devolo dLAN 200 AV maakt van elk stopcontact een netwerkaansluiting met 200 Mbps

devolo
Nieuwe dLAN 200 AV adapter vanaf midden december beschikbaar. devolo, de Duitse netwerkspecialist uit Aachen, pionier op gebied van HomePlug-technologie en marktleider in Europa, stelt met de dLAN 200 AV het nieuwste lid van de dLAN-familie voor. Deze stekkergrote adapter staat voor de nieuwste generatie van inhouse-powerline-toestellen en stuurt gegevens via de stroomleidingen in huis door met een snelheid tot 200 Mbps. De technologie is gebaseerd op de internationale HomePlug AV-standaard en stelt gebruikers breedbandnetwerk ter beschikking vanaf elk stopcontact in huis, zonder dat men nieuwe kabels moet trekken. De enige vereiste is een vrij stopcontact. Dankzij de geïntegreerde functie ‘Quality of Service’ (QoS) wordt video in hoge resolutie probleemloos via de stroomleidingen in huis doorgestuurd. De dLAN 200 AV is vanaf midden december verkrijgbaar als starter kit (pakket van 2 adapters – richtprijs: 199,90€) of als single adapter (richtprijs: 109,90€).

Klein, snel en slimMet de dLAN 200 AV breidt devolo haar dLAN-gamma verder uit met een adapter die gebaseerd is op de HomePlug AV-technologie, waarmee de gebruiker elk stopcontact omtovert tot een netwerkaansluiting met 200 Mbps (max.). HomePlug AV, de internationale standaard van de HomePlug Powerline Alliance – waartoe onder meer Sony, Intel, Motorola en Samsung behoren - staat voor de nieuwste generatie van inhouse-powerline-technologie en zorgt voor een grote uitbreiding van de toepassingsmogelijkheden voor thuisnetwerken. De dLAN 200 AV is een bijzonder slimme en eenvoudige oplossing om een thuisnetwerk op te bouwen. Heiko Harbers, CEO van devolo AG, heeft de wensen van de potentiële gebruikers voor ogen: “Het gekende model van de dLAN 200 AV helpt de klant: hij weet reeds bij de aanschaf ervan dat hij deze adapter zelfstandig en probleemloos kan installeren.” De dLAN 200 AV beschikt over een ethernetaansluiting waarmee men PC’s en andere ethernettoestellen snel en eenvoudig in het thuisnetwerk kan integreren.

Hoge bandbreedte en beveiliging

De dLAN AV is vooral bedoeld voor gebruikers die in de ganse woning van internettelevisie en video-on-demand willen genieten. De geïntegreerde functie Quality-of-Service (QoS) zorgt zelfs bij HDTV-streams voor een naadloze overdracht. De brutobandbreedte tot 200 Mbps is voldoende om gelijktijdig bijvoorbeeld 2 HDTV-signalen (66-84 Mbps), home theater audio of CD-Audio in 2 kamers (9-11 Mbps) en 6 VoIP-telefoontoestellen (1Mbps) in het thuisnetwerk te verdelen – en zelfs dan is er nog genoeg reserve om IP-gegevens met 10 Mbps door te sturen. De geïntegreerde 128 bit AES-encryptie garandeert een bijzonder hoge gegevensbeveiliging. De dLAN 200 AV beschikt bovendien over een stroomspaarmodus die het stroomverbruik in stand-by met 30% vermindert. De ondersteuning van besturingssystemen is ook bij deze dLAN-adapter zeer breed en omvat Windows 98, Windows ME, Windows 2000, Windows XP 32, alsook MacOS X en Linux.

In de handel verkrijgbaar

De dLAN 200 AV (richtprijs : 109,90 euro) en de dLAN 200 AV Starter Kit (pakket met 2 adapter - richtprijs : 199,90 euro) zullen vanaf midden december in de handel te vinden zijn.