Persberichten

Consumenten / 19.01.2009

devolo AG, de Duitse netwerkspecialist, pionier en Europees marktleider op gebied van HomePlug-technologie, stelt zijn nieuwe generatie dLAN® Highspeed adapters voor. Met de intelligente, gepatenteerde stroomspaarfunctie ‘PowerSave’ van de dLAN® Highspeed

devolo
devolo AG, de Duitse netwerkspecialist, pionier en Europees marktleider op gebied van HomePlug-technologie, stelt zijn nieuwe generatie dLAN® Highspeed adapters voor. Met de intelligente, gepatenteerde stroomspaarfunctie ‘PowerSave’ van de dLAN® Highspeed Ethernet II, benadrukt devolo zijn leiderspositie in de ontwikkeling van netwerkproducten die voldoen aan de nieuwe Green-IT–richtlijnen.

Groene IT“Het energieverbruik reduceren was de belangrijkste factor bij de ontwikkeling van de nieuwe generatie dLAN® Highspeed adapters”, aldus Tom Demets, sales manager voor de Benelux-regio. “Zo hebben we er voor kunnen zorgen dat het energieverbruik van de dLAN® Highspeed Ethernet II met maar liefst 30 procent daalt. Om dit te benadrukken hebben we een extra groen symbool toegevoegd op de verpakkingen en de website www.devolo-green-it.com ontwikkeld om deze feature verder toe te lichten.”

De intelligente stroomspaarfunctie detecteert of het apparaat dat verbonden is met de dLAN® -adapter aan of uit staat. Zodra het apparaat wordt uitgeschakeld, reduceert het energieverbruik meteen met 30 procent.

LED indicator

Naast de energiebesparende functie, herken je de nieuwe generatie adapters meteen aan het nieuwe design en de verbeterde 3-LED statusindicator. De indicator informeert je over de werkstatus en de netwerkverbinding van de adapter. Zo herkent de gebruiker meteen de status van de dLAN®-adapters in het netwerk, zonder een softwareprogramma in te schakelen.

devolo introduceert bovendien voor de eerste keer een nieuw pakket, de dLAN® Highspeed Ethernet II Network Kit, om een thuisnetwerk te installeren. Het pakket bestaat uit drie dLAN® Highspeed Ethernet II adapters en verbindt bijvoorbeeld twee computers en een DSL-router. Andere PC’s of netwerkcompatibele apparaten, zoals printers, spelconsoles of harde schijven (NAS), kunnen worden toegevoegd door gebruik te maken van een extra adapter.

Hoge transmissiesnelheid

In tegenstelling tot draadloze netwerken (WLAN), spelen dikke muren of grote afstanden geen rol, want de HomePlug-technologie gebruikt de interne stroomleiding als netwerkkabel - met een bereik tot 200 m. Met hoge transmissiesnelheden tot 85 Mbps en de DESpro-codering kunt u snel en veilig surfen.

Plug & Play

De installatie is kinderspel. Plaats de adapter in het stopcontact en verbind de adapter met de computer met de meegeleverde ethernetkabel. Meer hoeft er niet te gebeuren. Daarmee zijn de devolo dLAN® Highspeed Ethernet II adapters de ideale oplossing voor iedereen die in elke kamer in huis internet en netwerkaansluiting wil.

Met de bijgeleverde encryptie- en configuratiesoftware voor PC (Windows XP, Vista), Mac en Linux, kan je eveneens gegevens versleutelen en dus extra beveiligen. De dLAN Highspeed Ethernet II is volledig compatibel met de eerste generatie dLAN®-adapters.

Prijs en beschikbaarheid

De dLAN® Highspeed Ethernet II adapter is per direct beschikbaar. Een losse adapter heeft een adviesprijs van € 54,90, de Starter Kit met twee adapters € 99,00. De dLAN®Highspeed Ethernet II Network Kit met drie adapters is verkrijgbaar voor € 129,90.