Persberichten

Beurs / 02.02.2012

CeBIT 2012 : devolo komt met nieuw dLAN® PROFESSIONAL gamma

devolo

devolo stelt op CeBIT 2012, de belangrijkste IT-beurs wereldwijd, het nieuwe dLAN® PROFESSIONAL productgamma voor. Met de dLAN® 500 AVpro UNI toont de netwerkspecialist uit Aken de eerste dLAN®-adapter die op alle kabelleidingen in huis gebruikt kan worden. Het nieuwe professionele powerline WLAN access point, dLAN® 200 AVpro Wireless N, verbindt zowel kabelgebonden als mobiele netwerkapparatuur. Voor de verkoop van deze nieuwe producten, die in eerste instantie bedoeld zijn voor de professionele gebruiker, zet devolo consequent in op vakhandelaren en system providers.

dLAN® PROFESSIONAL voor vakhandel en system providersMet de nieuwe dLAN® PROFESSIONAL producten biedt devolo vakhandelaren en system providers een uitgebreid portfolio dat hen optimaal ondersteunt in hun sterktes. De nieuwe duidelijke scheiding met een eigen productlijn verzekert de IT-specialisten van stabiele marges. De handelaren kunnen bovendien de bijhorende diensverleningen als aanvullende, aantrekkelijke service aanbieden. Door de omvangrijke configuratieopties ontstaat voor elke klant een op maat gemaakte netwerkoplossing. „Sinds de oprichting van het bedrijf in 2002 werkt devolo als partner samen met de vakhandel. devolo’s expertise voor professionele netwerkoplossingen in combinatie met de adviesverlening en installatiecompetentie van de vakhandelaren vormt een sterke en succesvolle alliantie“, aldus Heiko Harbers, voorzitter van de raad van bestuur van devolo AG. „Met de nieuwe dLAN® PROFESSIONAL producten verdiept devolo deze succesvolle verbinding en brengt ze nieuwe producten die de voordelen van vakhandel en system providers nog verder ondersteunen.“

De dLAN® PROFESSIONAL productlijn omvat de volgende drie oplossingen:• Het dLAN® WLAN access point: dLAN® 200 AVpro Wireless N• Powerline over alle kabelleidingen in huis dankzij de dLAN® 500 AVpro UNI• dLAN® 200 AVpro DINrail: Powerline-integratie voor schakelkasten

Het dLAN® WLAN access point: dLAN® 200 AVpro Wireless N

De dLAN® 200 AVpro Wireless N is de professionele variant van de dLAN® 200 AV Wireless N. Via de WLAN-functionaliteit en de triple-ethernet-interfaces verbindt de compacte dLAN®-adapter alle netwerkapparaten binnen het bereik van het gebouw. Omdat die verbinding over powerline gebeurt, worden ruimtes die niet over een conventionele IT-bekabeling beschikken snel en flexibel geïntegreerd. De dLAN® 200 AVpro Wireless N is bovendien geschikt voor een bijkomende aansluiting op bestaande netwerken, zoals bijvoorbeeld een WLAN hotspot in druk bezochte afdelingen van bedrijven. In tegenstelling tot de dLAN®-producten voor de consument biedt de dLAN® 200 AVpro Wireless N een omvattende remote management configuratie van haar functies zoals bijvoorbeeld de gedifferentieerde toegang van verschillende gebruikersgroepen en het opzetten van virtuele netwerken via Multi-SSID- en VLAN-ondersteuning.

Powerline over alle kabelleidingen in huis met de dLAN® 500 AVpro UNI

Eén voor allen: met de dLAN® 500 AVpro UNI stelt devolo tijdens CeBIT 2012 de eerste dLAN®-adapter voor die zowel via de stroomleiding, antennebekabeling en zelfs tweedraadsleiding communiceert. Dankzij de dLAN® 500-techniek is deze flexibele verbinding niet alleen veilig en stabiel, met een gegevensoverdracht tot 500 Mbps is ze ook sneller dan een klassieke fast-ethernet bekabeling. Voor maximale connectiviteit biedt de dLAN® 500 AVpro UNI een geïntegreerde 4-poorts gigabit switch inclusief PoE-ondersteuning van een toestel. Een omvattende remote management configuratie is mogelijk dankzij de ondersteuning van de nieuwe dLAN® AVpro manager.

dLAN® 200 AVpro DINrail: Powerline-integratie voor schakelkasten

Met de voorstelling van ’s werelds eerste dLAN® powerline adapter voor de montage in schakelkasten onderstreept devolo haar leidende rol op gebied van de ontwikkeling van professionele dLAN®-oplossingen. Door de integratiemogelijkheid van de dLAN® 200 AVpro DINrail in verschillende soorten verdeelkasten volgens de DIN-standaard wordt de implementatie van netwerkoplossingen via de stroomkabels in huis heel eenvoudig. De 3-fasige aansluiting op het stroomnet leidt tot een aanzienlijk hogere prestatie in het powerline-netwerk. De dLAN® 200 AVpro DINrail voorziet niet alleen breedbandinternet in het volledige gebouw, dit nieuwe product is ook ideaal voor de implementatie van multimedianetwerken (IPTV, HDTV), gebouwautomatisering, aansluiting op netwerkcompatibele apparatuur en als smart metering gateway bij energiedatatransmissie.“Wij verheugen ons erop om op Planet Reseller de vakhandelaren verschillende nieuwe producten te kunnen voorstellen, die er eigenlijk gekomen zijn op aanwijzing van de IT-specialisten uit de vakhandel en system providers”, aldus Heiko Harbers, voorzitter van de raad van bestuur van devolo AG, over de presentatie van de nieuwe dLAN® PROFESSIONAL producten. “Met zowel de nieuwe dLAN® 500 AVpro UNI als met de dLAN® 200 AVpro DINrail tonen wij onze partners in de vakhandel unieke powerline-oplossingen die hen bij hun projectbusiness optimaal zullen ondersteunen.” Informatieve video’s over dLAN® zijn te vinden op www.youtube.com/devolo.

CeBIT behoort tot de grootste internationale IT-beurzen en betekent voor Duitsland het belangrijkste forum voor vakhandelaren en system providers. De plaats bij uitstek voor devolo om het nieuwe professionele powerline-portfolio dLAN® PROFESSIONAL in première voor te stellen. De devolo-stand op Planet Reseller in Hal 15, stand H43, staat volledig in het teken van de nieuwe productlijn. De talrijke oplossingen voor de professionele gebruiker in handel en industrie zullen uitsluitend via de vakhandel aangeboden worden.