Persberichten

Beurs / 06.02.2006

CeBIT 2006: devolo brengt HDTV-inhoud vanaf Internet in de woonkamer via het stroomnet

devolo

Triple Play-diensten via ADSL2+ en communicatie via elektriciteitsleidingen met snelheden tot 200 Mbps op basis van de HomePlug AV-standaard. Het Duitse bedrijf devolo AG uit Aken is voor de vierde keer aanwezig op CeBIT en stelt in hal 15 op stand D12 zijn volledig assortiment netwerkoplossingen voor professionele en particuliere gebruikers voor. De bezoekers mogen professionele oplossingen verwachten voor HDTV-video streaming via ADSL2+ en communicatie via de elektriciteitsleiding met over-drachtsnelheden tot 200 Mbps dankzij de nieuwe HomePlug AV-standaard. De laatste nieuwigheid, “triple play-diensten”, verwijst naar toekomstige communicatiepakketten die supersnel Internet en Voice-over-IP combineren met online videodiensten. In zijn specifieke TV- en Entertainmentruimte zal devolo demonstreren hoe deze diensten gebruikt kunnen worden via het bestaande stroomnet. Geïnteresseerde specialisten kunnen zich even onderdompelen in het comfort van lederen sofa’s en een plasmascherm om te genieten van diensten gestreamd via dLAN.

 

Triple play-diensten via elektriciteitsleidingen Netwerken die bestaan uit verschillende componenten zoals PC’s, DSL-modems, spelconsoles en settopboxes worden steeds belangrijker in elk huisgezin. Verschillende technologieën wedijveren momenteel met elkaar om de bovenhand te krijgen op de markt. devolo is er al lang van overtuigd dat communicatie via het stroomnet de ruggengraat zal worden van het netwerkgebruik thuis. Daar zijn voor de hand liggende redenen voor: communicatie via het stroomnet is de enige technologie die aantrekkelijk geprijsd is, snel geïmplementeerd kan worden, gebruiksvriendelijk en beschikbaar is in elke kamer van de woning. Daarom stelt devolo ook dit jaar op CeBIT de meest recente oplossingen voor inhouse powerline en snel Internettoegang via ADSL2+ voor.

dLAN nu met 200 Mbps

Op CeBIT 2006 blijft devolo de nadruk leggen op haar succesvolle dLAN-gamma: de dLAN Highspeed voor highspeed Internet en videostreaming in DVD-kwaliteit, de dLAN Audio en de dLAN duo met zowel Ethernet- als USB-interface. devolo blijft zich toespitsen op verdere ontwikkeling van de dLAN-technologie en zal tijdens CeBIT 2006 een nieuwe dLAN-adapter tonen die datatransmissie tot 200 Mbps mogelijk maakt. Deze nieuwe dLAN 200 LAN is gebaseerd op de HomePlug AV-standaard en wordt midden 2006 op de markt verwacht.