Persberichten

Onderneming / 29.08.2012

10 jaar devolo : nieuwe marktsegmenten kondigen groei aan

devolo

devolo viert dit jaar haar tienjarig bestaan. De Duitse netwerkspecialist heeft zich in de voorbije 10 jaar ontpopt van start up tot wereldwijd marktleider op gebied van powerline. Het bedrijf heeft de weg naar de toekomst ook reeds ingeslagen: vandaag werkt meer dan 40% van de werknemers in de afdeling Research & Development. Op die manier zet devolo alles op innovaties “Engineered in Germany” voor Smart Home en energienetwerken in de toekomst.

De Duitse netwerkspecialist viert dit jaar haar tiende verjaardag.Het bedrijf heeft zich in de voorbije 10 jaar ontpopt tot Europees powerline-specialist en is sinds 2009 marktleider met intussen wereldwijd meer dan 15 miljoen verkochte producten. Bij de start telde het bedrijf 26 medewerkers, intussen is het bedrijf uitgegroeid tot meer dan 180 werknemers in Aken. Vorig jaar bereikte devolo een jaaromzet van ca. 122 miljoen euro - volgens het Duitse “manager magazin” behoort devolo tot de lijst van “1.000 Duitse wereldmarktleiders” (9/2010).

devolo AG: Van start up tot wereldwijd marktleider

Bij de oprichting betrad devolo de markt als netwerkspecialist met een breed portfolio van allerlei gangbare producten in deze categorie. Dankzij de succesvolle focus op de dLAN® powerline - een technologie om eenvoudig een thuisnetwerk op te zetten via de stroomleidingen in huis- bereikte devolo een snelle groei. De huidige generatie dLAN® 500-adapters biedt een doorvoersnelheid tot 500 Mbps en overtreft zo het klassieke kabelnetwerk (“Fast Ethernet”).

Het Smart Home van de toekomst spreekt dLAN®

dLAN® heeft de toekomst in handen: steeds meer elektronische toestellen in huis worden digitaal gestuurd en kunnen in een netwerk geplaatst worden. Wat begon met het verbinden van computers en netwerkcompatibele toestellen, zorgt vandaag voor een naadloze communicatie van IT, consumer electronics en Smart Home-toepassingen, zoals bijvoorbeeld het bedienen van rolluiken,lichtschakelaars of digitale stroomtellers. Dankzij de eenvoudige installatie achteraf, ongeacht het type gebouw, en de hoge stabiliteit is dLAN® de ideale backbone voor het Smart Home van de toekomst.

Focus op ontwikkeling en gepatenteerde technologieën

Voor devolo heeft research steeds centraal gestaan, waarbij het ontwikkelen van nieuwe producten en centrale rol speelt. Door het lidmaatschap in het gerenommeerde IEEE-consortium was de powerline-specialist bijvoorbeeld betrokken bij de ontwikkeling van de IEEE-1901-standaard. Het productassortiment van devolo onderscheidt zich door eigen ontwikkelingen zoals de Dynamic PowerSave-technologie voor de bijzonder energie-efficiënte werking van de dLAN®-powerline-adapter.

Powerline-oplossingen voor eindgebruikers, ondernemingen, B2B en energieleveranciers

devolo biedt haar powerline-producten en -oplossingen vandaag aan een waaier van markten aan: naast het klassieke eindgebruikersegment richt devolo zich met dLAN® Professional ook op B2B, zoals bijvoorbeeld voor gebruik in de productie of digital signage. In het kader van het Europese DLC-VIT4IP-project engageert devolo zich ook op vlak van narrowband powerline: gegevens voor energieleveranciers en bedrijven verantwoordelijk voor de meteropnames worden via het stroomnet tussen transformatorstations en huishoudens doorgestuurd. Een eerste project met Vattenfall Europe wordt momenteel succesvol afgerond.

Op zoek naar nieuwe groeimarkten

devolo’s toekomststrategie baseert zich op de groei van twee markten: enerzijds worden geïntegreerde oplossingen voor het Smart Home van de toekomst steeds belangrijker. Hier is een stabiele, eenvoudig achteraf te installeren digitale backbone nodig. dLAN® biedt daarvoor de ideale basis omdat het andere communicatietechnologieën zoals WLAN of Z-Wave eenvoudig integreert. De energierevolutie opent andere grote markten voor devolo: de decentrale structuur van het energienet van de toekomst heeft een netinterne communicatie nodig. Dit is het ideale veld voor narrowband powerline, de real-time dataconnectie tussen producenten en consumenten.“devolo heeft zich in de voorbije 10 jaar ontwikkeld van netwerkfabrikant tot dé Europese referentie voor powerline-techniek”, aldus Heiko Harbers, CEO van devolo AG. “Daarbij spreken we intussen alle relevante markten in dit segment aan - van narrowband- techniek over B2B tot het klassieke eindgebruikerproduct. Het succes van devolo is daarbij grotendeels te danken aan het engagement en de toewijding van haar medewerkers. Mijn dank gaat daarom uit naar alle collega’s die hebben bijgedragen aan dit succes, en in het bijzonder aan onze klanten!”

Bezoek devolo tijdens de IBC in hal 14, standnummer 452, om meer te weten te komen over de nieuwste dLAN® powerline-oplossingen.