Wij bieden meer!

Naast een prestatiegebonden salaris, een bedrijfspensioenplan en verschillende kansen op het gebied van professionele ontwikkeling, bieden we nog veel meer.

Gezinsvriendelijk

Dankzij onze flexibele werkuren heeft u meer tijd voor uw gezin.

Meedenkend

Voor nog meer flexibiliteit kunt u onbetaald verlof opnemen.

Gezond

We beschikken over kleedkamers en douches voor de hardloop- en fietsliefhebbers.

Persoonlijk

We streven naar individuele ontwikkeling en continue leermogelijkheden.

Internationaal

Onze tweede taal is Engels. We bieden gratis taalcursussen.

Benaderbaar

We werken op basis van een platte hiërarchie en directe communicatie.

Heeft u vragen

over het sollicitatieproces? Neem dan gerust contact met ons op.

De top tien sollicitatievragen

devolo-oprichter en directeur Heiko Harbers heeft persoonlijk vragen van sollicitanten beantwoord. Hier volgt een overzicht van de tien belangrijkste vragen. 

Hoe worden medewerkers bij devolo behandeld?

Onze werknemers zijn ons belangrijkste bezit – zij dragen bij aan ons succes. Ik hecht veel waarde aan een goede relatie en een vriendelijke en respectvolle omgang met elkaar. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat het team werkt op basis van korte communicatielijnen en een platte hiërarchie.

Welke trainingsmogelijkheden biedt devolo?

Interne training is een belangrijk, integraal onderdeel van HR-ontwikkeling bij devolo. Dit geldt voor zowel specialistische trainingen als onze Engelse taalcursussen.

Welke carrière- en ontwikkelingsmogelijkheden biedt devolo?

Hier geldt 'ontwikkeling op basis van verantwoordelijkheid'. Iedere medewerker heeft de mogelijkheid zich op professioneel gebied te ontwikkelen, zijn of haar verantwoordelijkheden uit te breiden en zo hoger op de carrièreladder te komen.  

Hoe verhouden de individuele werkzaamheden zich tot de werkzaamheden in teamverband?

Op iedere afdeling wordt veel samengewerkt. Daarnaast worden er vaak project- en teamvergaderingen gehouden om ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan. De evaluatie van medewerkers is gebaseerd op de hoeveelheid inzet die zij tonen – ook op individueel niveau. 

Hoe verloopt de kennismakingsperiode?

Een goede kennismakingsperiode is de basis voor een goede ontwikkeling binnen het bedrijf. Daarom nemen we deze fase bij devolo erg serieus. Tijdens deze periode plannen we regelmatig feedbacksessies in, om zo uw eerste stapjes bij devolo optimaal te ondersteunen. 

Hoe ziet mijn werkplek bij devolo eruit?

Het nieuwe devolo-gebouw sluit precies aan op onze behoeften. Ieder kantoor heeft ruimte voor twee tot drie collega's. De communicatie wordt ondersteund door de vergaderruimtes en een communicatieruimte op iedere afdeling. Bij devolo beschikken we niet over een klassieke open kantoorruimte. 

Hoe zijn de werkdagen ingedeeld?

Bij devolo hebben we een veertigurige werkweek (maandag tot en met vrijdag) die iedere medewerker zelf kan inrichten. Iedere medewerker moet tenminste vier uur per dag aanwezig zijn. Daarbuiten mogen zij zelf bepalen wanneer en hoe vaak zij werken. De normale werkuren (van 8.30 tot 17.00 uur) moeten daarbij wel in acht worden genomen. 

Wat is de structuur van het bedrijf?

devolo is een naamloze vennootschap en 95 procent van de aandelen van het bedrijf is in handen van de directeur. Het is dus een bedrijf in eigen beheer, met een stabiele groei die wordt gefinancierd door zijn eigen kapitaal.

Welke managementstijl kan ik verwachten?

devolo hanteert een gezamenlijke en doelgerichte managementstijl. Alle medewerkers hebben hun eigen doelen en de mogelijkheid om zich op succesvolle wijze te ontwikkelen. De basis hiervoor bestaat uit de eerder genoemde feedbacksessies die – ook na de kennismakingsperiode – regelmatig worden ingepland. 

Hoe gaat het bedrijf om met veiligheidsvoorzieningen en milieubescherming?

Veiligheidsvoorzieningen en milieubescherming zijn belangrijke elementen in de dagelijkse werkzaamheden bij devolo. Vanzelfsprekend wordt er voldaan aan alle vereisten met betrekking tot het milieu en beroepsveiligheid. Naast moderne werkplekken hebben onze medewerkers de beschikking over uitstekende technologische hulpmiddelen voor de ontwikkeling en marketing van toekomstgerichte producten.