Productdetails

De dLAN® 550+ WiFi adapter van devolo biedt veel meer dan alleen snel internet. Met de Powerline adapter surft u direct via LAN en WiFi in elke kamer – en dat dankzij de exclusieve range+ technologie nog stabieler bij een verbeterd bereik. Kies voor de krachtigste dLAN® adapter van de 500-Mbit-klasse en haal het beste uit uw WiFi.

 

Let op: Nadat updaten van uw dLAN 550 WiFi-, dLAN 550+ WiFi- of dLAN 1200+ WiFi ac-adapter via de devolo Cockpit (versie 5.0.4) kunt u deze componenten van uw thuisnetwerk ook bedienen via de devolo Home Network App. 

Perfect voor Streamen

De dLAN 550+ WiFi is ideaal voor de volgende toepassingen

Streamen

Stream in de hoogste kwaliteit de nieuwste blockbuster of geniet van de nieuwste aflevering van uw favoriete serie zonder hinderlijke laadtijden en vertragingen.
De snelle dataoverdracht maakt dat u films en muziek streamt zonder storingen en met optimale kwaliteit. 

Thuiskantoor

Of rust uw thuiswerkplek uit met de modernste dLAN-technologie en profiteer van een snelle en betrouwbare dataoverdracht. Het maakt niet uit of uw werkplek zich in de kelder bevindt of op zolder: dLAN brengt internet precies daar waar u het nodig heeft.

Gaming

Ook uw gameconsole verbindt u moeiteloos met internet. Zo kunt u met dLAN thuis probleemloos streamen en gamen

Video: Powerline is uw snelle internet uit het stopcontact

Powerline is uw snelle internet uit het stopcontact. Via het eenvoudige thuisnetwerk sluit u computers, amusementselektronica en andere netwerkapparaten kinderlijk eenvoudig aan op het internet. Dankzij de range+ Technology realiseert u grotere bereiken zonder capaciteitsverlies. De Powerline-adapters maken gebruik van het interne stroomnet voor de internetverbinding, zodat elk stopcontact een internetaansluiting wordt. Een snelle verbinding in alle ruimten en op alle etages is direct zonder lastige bekabeling mogelijk. Met powerline haalt u uw LAN uit het stopcontact - en dat op alle etages, in de kelder en zelfs in de tuin.

De voordelen op een rij

Snelles WiFi in elke kamer

Steek de compacte adapter met modern design in een willekeurig stopcontact, verbind een tweede met de router en uw internetverbinding via het elektriciteitsnetwerk is meteen beschikbaar. De devolo range+ Technology zorgt daarbij voor aanzienlijk meer stabiliteit, meer bereik en een grotere bandbreedte vergeleken met andere adapters

 

Tablets, smartphones en laptops profiteren van snellere WiFi met 300 Mbps. Pc's, televisies en gameconsoles maken gebruik van de netwerkaansluiting van de adapter

Een supersnel netwerk

 • Een supersnel netwerk: tot wel 500 Mbps via het elektriciteitsnetwerk, wat gelijktijdig surfen, HD-streamen, online-gamen, etc. mogelijk maakt.
 • Sluit pc's, televisies en gameconsoles gemakkelijk aan via de LAN-poort.

Perfecte WiFi

 • Perfecte WiFi met maximaal 300 Mbps creëert een optimale verbinding voor smartphone, tablet en laptop.
 • De exclusieve devolo range+ Technology zorgt voor een aanzienlijk groter bereik en meer stabiliteit en maakt de dLAN® 550+ WiFi tot de krachtigste dLAN®-adapter in de 500-Mbps-klasse.

Meer vermogen dankzij de range+ technologie

Door de exclusieve devolo range+ technologie realiseert de dLAN 550+ WiFi adapter nu nog meer capaciteit en stabiliteit. Dankzij verbeterde bereiken van max. 400 m verzorgt de Powerline adapter ook afgelegen delen zoals de tuin betrouwbaar met snel WiFi. Zo kunt u direct ontspannen in de tuin uw favoriete film streamen of de zonder als thuisbioscoop inrichten.

Ontwikkeld in Duitsland

De Powerline-pionier ontwerpt sinds 2002 producten op het gebied van internet en thuisnetwerken, waardoor miljoenen tevreden klanten toegang hebben tot de innovatieve Powerline-technologie. dLAN, Range+ en WiFi Move – devolo’s oplossingen hebben thuisnetwerken gerevolutioneerd, zijn voor iedereen betaalbaar en zijn te gebruiken in ieder huishouden.

 

Van ontwerp tot ondersteuning, devolo’s prioriteit is productkwaliteit en zijn producten voldoen aan de strengste eisen. Het bewijs? Meer dan 400 awards en officiële goedkeuringen.

Voor de dLAN® 550+ WiFi worden de volgende LAN-apparaten aanbevolen:
 • Clouddata
 • Printer
 • PC
 • Gameconsole
 • Smartphone
 • Tablet
 • Smart-tv
 • Laptop

Ondersteunde besturingssystemen
 • vanaf Windows 7
 • vanaf Mac OS X 10.10
 • vanaf Ubuntu - Linux 12.04

Leveringsomvang

Losse Adapter
 • 1x dLAN® 550+ WiFi (B/H/D: 118 x 190 x 80 mm)
 • 1x Ethernetkabel (2m)
 • 1x Installatiehandleiding

Starter Kit
 • 1x dLAN® 550+ WiFi (B/H/D: 118 x 190 x 80 mm)
 • 1x dLAN® 550 duo+ (B/H/D: 55 x 110 x 40 mm)
 • 1x Ethernetkabel (Wit, 2m)
 • 1x Installatiehandleiding

Network Kit
 • 2x dLAN® 550+ WiFi (B/H/D: 118 x 190 x 80 mm)
 • 1x dLAN® 550 duo+ (B/H/D: 55 x 110 x 40 mm)
 • 1x Ethernet Kabel (Wit, 2m)
 • 1x Installatiehandleiding

Support / FAQ

Welke WiFi-apparaten kan ik verbinden met de dLAN® WiFi-adapters?

In principe kunt u alle gangbare mobiele apparaten, die over een WiFi-module beschikken, met de dLAN® WiFi-adapters verbinden - en zo een snelle draadloze verbinding met het internet en het thuisnetwerk opzetten. Daaronder vallen smartphones zoals de Samsung Galaxy of de Apple iPhone, tablet-PC‘s zoals de Apple iPad en laptops. Ook conform uitgeruste amusementselektronica kunnen zo in een handomdraai in het netwerk worden opgenomen - zoals bijvoorbeeld smart-TV of internetradio.

Kan men de WiFi en de geïntegreerde LAN-poort tegelijkertijd gebruiken?

Ja, het gelijktijdige gebruik van WiFi en de LAN-aansluiting is onbeperkt mogelijk..

Is het ook mogelijk met dLAN® WiFi in de tuin draadloos te surfen?

De dLAN®-WiFi-adapters zijn uitsluitend ontworpen voor gebruik binnenshuis. Door gebruik in een stopcontact in de buurt van een raam kan de WiFi-ontvangst zich echter uitstrekken tot de tuin, het balkon of het terras. Zo heeft u ook buiten optimale WiFi-kwaliteit.

Kan mijn buurman mijn gegevens afluisteren? Hij is per slot van rekening op hetzelfde stroomnet aangesloten!

Of uw buurman het datasignaal van uw devolo-netwerk ontvangt, hangt af van het stroomnet in uw huis. Stroommeters en grote leidingslengten kunnen het signaal sterk verzwakken. Om zeker te zijn, adviseren wij het eigen netwerk met behulp van de beveiligingsknop op de adapters of devolo Cockpit software te coderen.

Waarom hebben devolo-adapters geen fasekoppeling nodig?

Door het hoogfrequentieoverspringen worden de datasignalen automatisch over alle fasen verdeeld. De enige vereiste hiervoor is een parallel verloop van de fasen. Dit hoogfrequente overspringen houdt een demping in en kan tot vermogensverlies leiden.

Kan ik devolo-producten in verdeelstekkers met overspanningsbeveiliging gebruiken?

Het gros van de in de handel verkrijgbare verdeelstekkers met overspanningsbeveiliging leidt tot performance-beïnvloeding van het devolo netwerk en is daarom slechts beperkt aan te raden. Een uitzondering vormen speciaal voor het gebruik in combinatie met devolo-adapters ontwikkelde modellen.Deze kunt u onder andere verkrijgen van de fabrikant APC, modellen PL8VT3 en PL5B.

Zijn dLAN-adapters in verschillende snelheidsklassen (200, 500, 650,1200) compatibel?

Ja, dLAN-producten van verschillende snelheidsklassen zijn onderling volledig compatibel.

De enige uitzondering hierop vormen alle adapters met 14 Mbps- en 85 Mbps-snelheid. Deze zijn helaas niet compatibel met de actuele producten.

Om technische redenen zijn apparaten uit de devolo Magic-serie niet compatibel met dLAN-apparaten.

 

In een gemengd netwerk maakt elke adapter verbinding met de andere adapter in de hoogst mogelijke snelheid. Onafhankelijk van andere adapters in het netwerk.In een netwerk van bijvoorbeeld een 500 Mbps-adapter en twee 1200 Mbps-adapters maakt de 500 Mbps-adapter verbinding met de 1200 Mbps-adapters met een snelheid tot 500 Mbps. Tegelijkertijd maken de 1200 Mbps-adapters onderling verbinding, maar dan met de volle 1200 Mbps-snelheid.

Met welke besturingssystemen werken devolo-adapters samen?

De devolo-adapters werken, besturingssysteemonafhankelijk, met alle netwerkapparaten samen die data per IP-signaal versturen. Ze gedragen zich daarbij als een lange netwerkkabel. Alleen de optionele extra software is besturingssysteemafhankelijk. Wij bieden software voor alle gangbare besturingssystemen zoals Microsoft Windows ®, Mac OS, Linux, Android, iOS. De details kunt u vinden bij de beschrijving van het betreffende product.

Downloads

Firmware-updates voor dit product zijn verkrijgbaar in de devolo cockpit

Let op: Nadat updaten van uw dLAN 550 WiFi-, dLAN 550+ WiFi- of dLAN 1200+ WiFi ac-adapter via de devolo Cockpit (versie 5.0.4) kunt u deze componenten van uw thuisnetwerk ook bedienen via de devolo Home Network App.