Productdetails

Eindelijk wifi in het hele huis – de devolo dLAN® 500 WiFi-adapter maakt het mogelijk! Met de Powerline-adapters geniet u van wifi via het elektriciteitsnetwerk met een snelheid tot wel 500 Mbps. Hiermee breidt u uw bestaande dLAN®-netwerk uit zonder signaalverlies.

De dLAN® 500 WiFi-adapter is ideaal voor huizen met meerdere verdiepingen waar het signaal onvoldoende is voor een feilloze dekking. Behalve mobiele apparaten voorziet de adapter ook apparaten als gameconsoles en televisies van een signaal via de geïntegreerde LAN-aansluiting.

Perfect voor Streamen

De dLAN 500 WiFi is ideaal voor de volgende toepassingen

Streamen

Stream in de hoogste kwaliteit de nieuwste blockbuster of geniet van de nieuwste aflevering van uw favoriete serie zonder hinderlijke laadtijden en vertragingen.
De snelle dataoverdracht maakt dat u films en muziek streamt zonder storingen en met optimale kwaliteit. 

Thuiskantoor

Met de dLAN® 500 WiFi-adapter gebruikt u wifi via het elektriciteitsnetwerk, precies waar u het signaal nodig heeft. Of dat nu in uw werkkamer is of op de bank. 

Gaming

Voor apparaten als computers, televisies en gameconsoles is de adapter uitgerust met een LAN-aansluiting. Uitgebreide bekabeling is daardoor niet meer nodig: u sluit uw apparaten rechtstreeks aan op het dichtstbijzijnde stopcontact.

De voordelen op een rij

WiFi Move Technology

 • De WiFi Move Technology is de intelligente uitbreiding van uw bestaande Wi-Fi-netwerk. Daarmee heeft u overal in huis de beste Wi-Fi-ontvangst, volledig automatisch.
 • Highspeed-gegevenstransmissie met maximaal 500 Mbps en een Fast-Ethernet-aansluiting voor de aansluiting van een bijkomend eindapparaat (bijv. Smart-TV, spelconsole, enz.)

Compact en onopvallend design

 • De beste Wi-Fi-verbinding voor smartphones, laptops en tablets
 • Het compacte en vlakke ontwerp van de behuizing past discreet in elke woonsituatie

WiFi via de stroomleiding, zonder signaalverlies in het hele huis

Het routersignaal is niet altijd voldoende voor een betrouwbaar bereik in alle kamers. De dLAN® 500 WiFi Powerline-adapter biedt in dergelijke gevallen hulp, doordat deze het signaal direct via de stroomleiding tot in elke gewenste kamer brengt.

Door het compacte ontwerp kan de devolo adapter onopvallend in elke ruimte worden geplaatst. Een volautomatische codering biedt u bescherming tegen toegang door onbevoegden.

dLAN met WiFi uit het stopcontact

Met de dLAN® 500 WiFi adapter gebruikt u uw wifi via de stroomleiding altijd daar, waar u deze nodig heeft: in het thuiskantoor of op de bank. Voor een optimale wifi-ontvangst in het hele huis maakt u gebruik van de innovatieve WiFi Move Technology, welke meerdere apparaten automatisch tot één wifi-netwerk verbindt. Uw thuisnetwerken beheert u intuïtief met de gratis Cockpit app voor iOS en Android.

Voor eindapparaten zoals computers, televisies of spelconsoles, is de adapter tevens met een LAN-aansluiting uitgerust. Zo bespaart u op uitgebreide bekabeling en sluit u uw apparaten direct aan op het dichtstbijzijnde stopcontact.

De dLAN® 500 WiFi adapter is compatibel met alle andere dLAN® adapters van de 200/500/550/650/1200- Mbps-serie en met adapters van andere producenten conform dezelfde standaard.

Ontwikkeld in Duitsland

De Powerline-pionier ontwerpt sinds 2002 producten op het gebied van internet en thuisnetwerken, waardoor miljoenen tevreden klanten toegang hebben tot de innovatieve Powerline-technologie. dLAN, Range+ en WiFi Move – devolo’s oplossingen hebben thuisnetwerken gerevolutioneerd, zijn voor iedereen betaalbaar en zijn te gebruiken in ieder huishouden.

 

Van ontwerp tot ondersteuning, devolo’s prioriteit is productkwaliteit en zijn producten voldoen aan de strengste eisen. Het bewijs? Meer dan 400 awards en officiële goedkeuringen.

Voor de dLAN® 500 WiFi worden de volgende LAN-apparaten aanbevolen:
 • Clouddata
 • Printer
 • PC
 • Gameconsole
 • Smartphone
 • Tablet
 • Smart-tv
 • Laptop

Ondersteunde besturingssystemen
 • vanaf Windows XP
 • vanaf Mac OS X 10.6
 • vanaf Ubuntu - Linux 12.04

Leveringsomvang

Losse Adapter
 • 1x dLAN® 500 WiFi (B/H/D: 68 x 68 x 41 mm)
 • 1x Installatiehandleiding
 • 1x CD met gebruikershandleiding en configuratiesoftware

Starter Kit
 • 1x dLAN® 500 WiFi (B/H/D: 68 x 68 x 41 mm)
 • 1x dLAN® 500 duo (B/H/D: 65 x 81 x 29 mm)
 • 1x Ethernetkabel RJ45-RJ45
 • 1x Installatiehandleiding
 • 1x CD met gebruikershandleiding en configuratiesoftware

Network Kit
 • 2x dLAN® 500 WiFi (B/H/D: 68 x 68 x 41 mm)
 • 1x dLAN® 500 duo (B/H/D: 65 x 81 x 29 mm)
 • 1x Ethernetkabel RJ45-RJ45
 • 1x Installatiehandleiding
 • 1x CD met gebruikershandleiding en configuratiesoftware

Support / FAQ

Welke WiFi-apparaten kan ik verbinden met de dLAN® WiFi-adapters?

In principe kunt u alle gangbare mobiele apparaten, die over een WiFi-module beschikken, met de dLAN® WiFi-adapters verbinden - en zo een snelle draadloze verbinding met het internet en het thuisnetwerk opzetten. Daaronder vallen smartphones zoals de Samsung Galaxy of de Apple iPhone, tablet-PC‘s zoals de Apple iPad en laptops. Ook conform uitgeruste amusementselektronica kunnen zo in een handomdraai in het netwerk worden opgenomen - zoals bijvoorbeeld smart-TV of internetradio.

Is het ook mogelijk met dLAN® WiFi in de tuin draadloos te surfen?

De dLAN®-WiFi-adapters zijn uitsluitend ontworpen voor gebruik binnenshuis. Door gebruik in een stopcontact in de buurt van een raam kan de WiFi-ontvangst zich echter uitstrekken tot de tuin, het balkon of het terras. Zo heeft u ook buiten optimale WiFi-kwaliteit.

Kan mijn buurman mijn gegevens afluisteren? Hij is per slot van rekening op hetzelfde stroomnet aangesloten!

Of uw buurman het datasignaal van uw devolo-netwerk ontvangt, hangt af van het stroomnet in uw huis. Stroommeters en grote leidingslengten kunnen het signaal sterk verzwakken. Om zeker te zijn, adviseren wij het eigen netwerk met behulp van de beveiligingsknop op de adapters of devolo Cockpit software te coderen.

Waarom hebben devolo-adapters geen fasekoppeling nodig?

Door het hoogfrequentieoverspringen worden de datasignalen automatisch over alle fasen verdeeld. De enige vereiste hiervoor is een parallel verloop van de fasen. Dit hoogfrequente overspringen houdt een demping in en kan tot vermogensverlies leiden.

Zijn dLAN-adapters in verschillende snelheidsklassen (200, 500, 650,1200) compatibel?

Ja, dLAN-producten van verschillende snelheidsklassen zijn onderling volledig compatibel.

De enige uitzondering hierop vormen alle adapters met 14 Mbps- en 85 Mbps-snelheid. Deze zijn helaas niet compatibel met de actuele producten.

Om technische redenen zijn apparaten uit de devolo Magic-serie niet compatibel met dLAN-apparaten.

 

In een gemengd netwerk maakt elke adapter verbinding met de andere adapter in de hoogst mogelijke snelheid. Onafhankelijk van andere adapters in het netwerk.In een netwerk van bijvoorbeeld een 500 Mbps-adapter en twee 1200 Mbps-adapters maakt de 500 Mbps-adapter verbinding met de 1200 Mbps-adapters met een snelheid tot 500 Mbps. Tegelijkertijd maken de 1200 Mbps-adapters onderling verbinding, maar dan met de volle 1200 Mbps-snelheid.

Met welke besturingssystemen werken devolo-adapters samen?

De devolo-adapters werken, besturingssysteemonafhankelijk, met alle netwerkapparaten samen die data per IP-signaal versturen. Ze gedragen zich daarbij als een lange netwerkkabel. Alleen de optionele extra software is besturingssysteemafhankelijk. Wij bieden software voor alle gangbare besturingssystemen zoals Microsoft Windows ®, Mac OS, Linux, Android, iOS. De details kunt u vinden bij de beschrijving van het betreffende product.

Downloads