Productdetails

Onopvallend compact is de nieuwe dLAN 1000 mini Powerline-adapter van devolo. Klein en discreet gaat hij op in zijn omgeving en hij zorgt er daarbij voor dat u in uw hele huis op volledige sterkte kunt surfen, gamen en streamen. De dLAN 1000 mini maakt van uw elektriciteitsnetwerk moeiteloos een sterke en stabiele Powerline-verbinding met snelheden tot 1000 Mbps. 

Perfect voor het thuiskantoor

Profiteer van een professionele organisatie van uw werkomgeving!

De 1000 mini is ideaal voor de volgende toepassingen

Thuiskantoor

Of rust uw thuiswerkplek uit met de modernste dLAN-technologie en profiteer van een snelle en betrouwbare dataoverdracht. Het maakt niet uit of uw werkplek zich in de kelder bevindt of op zolder: dLAN brengt internet precies daar waar u het nodig heeft.

Streamen

Stream in de hoogste kwaliteit de nieuwste blockbuster of geniet van de nieuwste aflevering van uw favoriete serie zonder hinderlijke laadtijden en vertragingen. 
 De snelle dataoverdracht maakt dat u films en muziek streamt zonder storingen en met optimale kwaliteit. 

Gaming

Ook uw gameconsole verbindt u moeiteloos met internet. Zo kunt u met dLAN thuis probleemloos streamen en gamen

Video: Powerline is uw snelle internet uit het stopcontact

Powerline is uw snelle internet uit het stopcontact. Via het eenvoudige thuisnetwerk sluit u computers, amusementselektronica en andere netwerkapparaten kinderlijk eenvoudig aan op het internet. Dankzij de range+ Technology realiseert u grotere bereiken zonder capaciteitsverlies. De Powerline-adapters maken gebruik van het interne stroomnet voor de internetverbinding, zodat elk stopcontact een internetaansluiting wordt. Een snelle verbinding in alle ruimten en op alle etages is direct zonder lastige bekabeling mogelijk. Met powerline haalt u uw LAN uit het stopcontact - en dat op alle etages, in de kelder en zelfs in de tuin.

De voordelen op een rij

Geen compromissen in uw digitale lifestyle

Ondanks zijn compacte formaat beschikt de dLAN 1000 mini Powerline-adapter over een praktische LAN-aansluiting voor uw televisie, pc en printer. 

 

Voeg de onopvallend compacte dLAN 1000 mini-adapter moeiteloos toe aan uw bestaande netwerk. Of bestel de dLAN 1000 mini Starter Kit en creëer een nieuw netwerk via het stopcontact. 

Kleine adapter, hoge prestaties

 • Sterke en stabiele powerline verbinding tot 1000 Mbps. Perfect om films en muziek te streamen of op het Internet te surfen
 • Een LAN-poort voor smart-tv, pc of printer

Plug & play

 • devolo zorgt meteen voor een perfect netwerk. Compatibel met alle routers en dLAN® Powerline-adapters.

Volle kracht vooruit

 • De range+ Technology gebruikt alle drie aders van het stroomnet en haalt er meer uit – uitstekende gegevensoverdracht en stabiele kwaliteit. (400m bereik)
 • Innovatie uit Duitsland, meer dan 300 onderscheidingen en wereldwijd miljoenen tevreden klanten.

Innovatieve Technologie

De dLAN 1000 mini vult het aanbod van devolo aan met een compacte en onopvallende Powerline-adapter, die het allemaal kan. Of u nu surft, streamt, gamet of thuiswerkt: de compacte dLAN-adapter van devolo zorgt voor razendsnel internet, overal in huis.

 

De innovatieve devolo range+technologie maakt gebruikt van alle drie de aders in het elektriciteitsnetwerk, zodat u moeiteloos tot 400 meter ontvangstbereik overbrugt. Zo geniet u overal in huis van een razendsnelle en betrouwbare internetverbinding

 

Bovendien is de dLAN 1000 mini Powerline-adapter compatibel met alle routers en devolo dLAN-adapters. Zo bent u volledig flexibel in de ontwikkeling van uw netwerk. 
 

Innovatie made in Germany

Vertrouw op de jarenlange ervaring van devolo en op innovaties made in Germany.

 

Meer dan 400 onderscheidingen en talrijke keurmerken spreken voor zich. Wereldwijd zijn miljoenen klanten tevreden over hun snelle en stabiele internetverbinding in het hele huis dankzij Powerline-technologie van devolo.

 

 Haal meer uit uw elektriciteitsnetwerk en bestel de devolo dLAN 1000 mini Starter Kit. 

Voor de dLAN® 1000 mini worden de volgende LAN-apparaten aanbevolen:
 • Clouddata
 • Printer
 • PC
 • Gameconsole
 • Smart-tv

Ondersteunde besturingssystemen
 • vanaf Windows 7
 • vanaf Mac OS X 10.9
 • vanaf Ubuntu-Linux 14.04

Leveringsomvang

Losse Adapter
 • 1x dLAN® 1000 mini 
 • 1x Ethernetkabel (2m)
 • 1x  Installatiehandleiding

Starter Kit
 • 2x dLAN® 1000 mini 
 • 2x Ethernetkabel (2m)
 • 1x  Installatiehandleiding

Network Kit
 • 3x dLAN® 1000 mini 
 • 3x Ethernetkabel (2m)
 • 1x  Installatiehandleiding

Support / FAQ

Functioneren devolo-adapters samen met Homeplug-adapters van andere producenten?

Alle adapters die volgens de HomePlug-standaard gecertificeerd zijn, kunnen samenwerken. Om devolo-adapters met Homeplug-adapters van andere fabrikanten in één gemeenschappelijk netwerk te combineren,kent u aan alle adapters hetzelfde wachtwoord toe.

De devolo-adapters worden zoals gebruikelijk geconfiguree

 • Starten van de dLAN® Cockpit
 • Invoer van de Security-ID‘s van alle dLAN®-adapters
 • Toekenning van het gemeenschappelijke netwerkwachtwoord

Ken nu aan de andere Homeplug-apparaten conform de handleiding van de fabrikanten hetzelfde wachtwoord toe als de dLAN®-apparaten.

Kan ik devolo-producten ook in multistekkerdozen gebruiken?

In sommige gevallen kunnen multistekkerdozen - met name die met geïntegreerde schakelaar en overspanningsbeveiliging - tot negatieve invloed op de prestaties leiden. Voor het realiseren van optimale verbindingen adviseren wij devolo-producten met geïntegreerd stopcontact te gebruiken en de multistekkerdozen in de devolo-adapter te steken.

Kan mijn buurman mijn gegevens afluisteren? Hij is per slot van rekening op hetzelfde stroomnet aangesloten!

Of uw buurman het datasignaal van uw devolo-netwerk ontvangt, hangt af van het stroomnet in uw huis. Stroommeters en grote leidingslengten kunnen het signaal sterk verzwakken. Om zeker te zijn, adviseren wij het eigen netwerk met behulp van de beveiligingsknop op de adapters of devolo Cockpit software te coderen.

Kan ik devolo-producten gebruiken ondanks het feit dat ik verschillende stroomcircuits in huis heb?

Ja, devolo-producten functioneren ook bij meerdere stroomcircuits (fasen) in huis. Wijzigingen in het stroomnet, zoals bijvoorbeeld de inbouw van een fasenkoppelaar, zijn daarbij niet noodzakelijk.

Waarom hebben devolo-adapters geen fasekoppeling nodig?

Door het hoogfrequentieoverspringen worden de datasignalen automatisch over alle fasen verdeeld. De enige vereiste hiervoor is een parallel verloop van de fasen. Dit hoogfrequente overspringen houdt een demping in en kan tot vermogensverlies leiden.

Wat zijn de vereisten voor het gebruik van dLAN®? Waar liggen de grenzen?

dLAN® werkt in het hele stroomnet van het huis resp. de woning, ongeacht of het oud- of nieuwbouw is. Daarbij moet het natuurlijk gaan om een samenhangend elektriciteitsnet. Daarnaast mogen leidinglengten niet langer zijn dan 300 m. Verschillende fasen zijn echter geen probleem. Elektriciteitsmeters zorgen weliswaar voor een grote demping van het signaal, maar ze blokkeren het niet in alle gevallen.

Welk voordeel biedt de range+ technologie?

De door devolo voor patent aangemelde range+ technologie optimaliseert de gegevenstransmissie van de producten bij u thuis. Elk stroomnet is anders. Daarom is het belangrijk dat de adapters zich aanpassen aan de omstandigheden bij u thuis.In meer dan tien jaar hebben we een technologie ontwikkeld, die niet alleen de aardedraad gebruikt voor gegevenstransmissie, maar daarnaast het datasignaal optimaal op de stroomleiding zet. Ook de zend- en ontvangsttechniek werd verbeterd om de gegevensuitwisseling zo efficiënt mogelijk te realiseren.

Zijn dLAN-adapters in verschillende snelheidsklassen (200, 500, 650,1200) compatibel?

Ja, dLAN-producten van verschillende snelheidsklassen zijn onderling volledig compatibel.

De enige uitzondering hierop vormen alle adapters met 14 Mbps- en 85 Mbps-snelheid. Deze zijn helaas niet compatibel met de actuele producten.

Om technische redenen zijn apparaten uit de devolo Magic-serie niet compatibel met dLAN-apparaten.

 

In een gemengd netwerk maakt elke adapter verbinding met de andere adapter in de hoogst mogelijke snelheid. Onafhankelijk van andere adapters in het netwerk.In een netwerk van bijvoorbeeld een 500 Mbps-adapter en twee 1200 Mbps-adapters maakt de 500 Mbps-adapter verbinding met de 1200 Mbps-adapters met een snelheid tot 500 Mbps. Tegelijkertijd maken de 1200 Mbps-adapters onderling verbinding, maar dan met de volle 1200 Mbps-snelheid.

Waarom is het product van Fast-Ethernet-aansluitingen voorzien?

Dit product is vooral ontworpen met het oog op energiezuinigheid. Door de beperking tot Fast Ethernet konden bijzonder energiezuinige componenten worden gebruikt. Dit komt tot uiting in het lage verbruik van het product zowel in bedrijf als in stand-by. De realiseerbare datatransfer van het product is voor de meeste toepassingen, zoals het uitbreiden van het internet, HD video-streaming en backups, voldoende. Voor veeleisende toepassingen bieden wij ook producten aan met Gigabit Ethernet-aansluitingen.

Met welke besturingssystemen werken devolo-adapters samen?

De devolo-adapters werken, besturingssysteemonafhankelijk, met alle netwerkapparaten samen die data per IP-signaal versturen. Ze gedragen zich daarbij als een lange netwerkkabel. Alleen de optionele extra software is besturingssysteemafhankelijk. Wij bieden software voor alle gangbare besturingssystemen zoals Microsoft Windows ®, Mac OS, Linux, Android, iOS. De details kunt u vinden bij de beschrijving van het betreffende product.

Firmware-updates voor dit product zijn verkrijgbaar in de devolo cockpit